luni, 21 mai 2012

Un oraş de un miliard de dolari în SUA unde nu locuieşte nimeni


Americanii vor construi un oraş de la zero în New Mexico, cheltuind aproximativ un miliard de dolari, însă nu nicio pesoană nu va putea locui aici.
Cel mai modern oraş din lume va fi construit în New Mexico în Lea County,  scrie Fox News. Este vorba despre un oraş care se întinde pe 40 de km pătraţi şi unde vor fi testate cele mai moderne tehnologii din lume, de la sisteme inteligente de controlare a traficului, la reţele de comunicaţii de ultimă generaţie.

Oraşul va avea şosele pe care vor circula maşini fără şofer, case şi scoli dotate cu toalete şi maşini de spălat inteligente, dari niciun locuitor.
Acest lucru va permite cercetătorilor să testeze tehnologii noi fără să pună în pericol viaţa cuiva. Proiectul, în valoare de un miliard de dolari, a fost câştigat de compania Pegasus Holdings.  Bob Brumley, director la Pegasus Holdings, a declarat ca lucrările la oraş vor începe în 30 iunie şi în construirea lui se vor inspira după unul real, Rock Hill.
Acest proiect va genera 350 de locuri de muncă permanente şi 3.500 temporare. Nu se ştie dacă la finalul proiectului oamenii se vor putea muta aici sau va rămâne un oraş fantomă.

 Sursa: www.capital.ro

Niciun comentariu:

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin