duminică, 8 februarie 2015

TEST DE VEDERE PENTRU BARBATI - MASINA GALBENA

  TEST  DE  VEDERE:
Daca priviti  cu  atentie,  o  sa  observati  o  masina  galbena  in  spatele  fetei.

Campul cu maci

Test de vedere  pentru barbati:
Daca priviti  cu  atentie  aceasta  fotografie  ,  o  sa  observati  un  camp  cu  maci rosii

Motorshow

Gata de cursa.
Veniti  si  voi  sa  ne  sustineti!

Cabina de dus

Alo! Alo!
Cred  ca  cineva  a  dat  drumul  la apa  pe  fir....
Mai  bune  fac  un  dus.

Cum ne ferim de otrăvurile de la piaţă sau supermarket

     Medicii nutriţionişti şi agricultorii autohtoni concordă în principiul „cu cât mai mare, cu atât mai prost”, atunci când trebuie să ne alegem legumele şi fructele de la tarabele din piaţă sau de la standurile din supermarket. Se referă la dimensiunile considerabil mai mari faţă de standardele din urmă cu 15-20 de ani.        

     O boabă de strugure uriaşă, de exemplu, pe lângă aspectul spectaculos, poate ascunde un arsenal de otrăvuri, la fel ca şi un măr „umflat” până la mărimea unui grapefruit. 

     Un alt principiu pe care e bine să-l urmărim atunci când ne alegem legumele şi fructele la tarabă este acela al protecţiei naturale. Fructele exotice, în special, vor fi mult mai puţin expuse riscului infestării cu pesticide datorită faptului că au coaja groasă, iar otrăvurile nu ajung la pulpă. Situaţia riscului infestării celor mai populare fructe şi legume de pe piaţa autohtonă, unde trei sferturi din plantele de consum provin din import, potrivit unei statistici recente, motiv pentru care majoritatea sunt tratate serios pentru a rezista cât mai mult .

     Mărul. Dacă avem de ales între a cumpăra un măr mic, de la ţărani, şi unul arătos, perfect verde, prima variantă este, cu siguranţă, cea corectă. Atunci când merele sunt „îngrăşate” nenatural pentru o creştere rapidă substanţele pe care le conţin pot provoca dezechilibre hormonale. Pe de altă parte, merele crescute pentru uz industrial sunt stropite imediat după recoltare, pentru prevenirea apariţiei petelor, o sursă suplimentară de substanţe chimice cu potenţial dăunător pentru sănătate. 

     Citricele. Fructe exotice precum portocala, grapefruit-ul sau lămâia sunt consumate în masă de români. Deşi ajung în ţară de la distanţe considerabile sunt încadrate în categoria „sigur”, din punct de vedere al sănătăţii, datorită faptului că fungicidele cu care sunt stropite pentru a le proteja de mucegai nu ajung în interior, la pulpă, partea cel mai frecvent consumată. 

     Strugurii. Sunt mult mai sensibili la tratamentul cu fungicide, la care sunt supuşi pentru a rezista transportului pe distanţe foarte mari. Este vorba despre strugurii din import, care pot fi cumpăraţi în special la supermarket. Nutriţioniştii ne recomandă să ne abţinem de la a mânca struguri până toamna, atunci când putem cumpăra struguri crescuţi natural, care sunt şi mult mai gustoşi, de altfel. 

     Avocado şi mango. Tot din categoria fructele exotice care pot fi găsite la supermarket pe tot parcursul anului, cele două alimente sunt însă sigure din punct de vedere nutriţional, şi chiar recomandate de nutriţionişti. Dacă majoriatea fructelor sunt compuse în principal din carbohidraţi, avocado are un conţinut ridicat de grăsimi sănătoase. Şi acesta nu este singurul motiv de a-l include în dieta în mod regulat. 

     Ananas.Tot la categoria fructe exotice, specialiştii recomandă consumarea cu încredere de ananas, din acelaşi motiv, la cojii groase, care împiedică pătrunderea substanţelor dăunătoare.

      Piersicile şi caisele. Fac partea din categoria fructelor stropite abundent primăvara împotriva dăunătorilor. Coaja acoperită de puf reţine cu uşurinţă pesticide. Specialiştii recomandă să fie spălate în mai multe rânduri de apă sau chiar curăţate de coajă înainte de consum. O variantă alternativă sunt nectarinele, care au coaja mai lucioasă, deci reţin mai puţine otrăvuri. 

     Cireşele. Ele conţin de multe ori carbaril, un pesticid suspect a fi cancerigen. Acesta ar creşte riscul apariţiei bolii Parkinson, dacă fructele sunt consumate de femeile însărcinate. În plus, după ce sunt culese, coaja lor subţire este adesea tratată cu spay-uri împotrivă viermilor. O soluţie ar fi ca, înainte de consum, să fie ţinute câteva ore în apă. 

     Fructele de pădure. Afinele sau fragii cresc din abundenţă în pădurile din România în mod natural şi recoltate igienic. De aceea este recomandată consumarea lor fără grijă. Pe de altă parte, ca şi în cazul merelor, căpşunile de dimensiuni neobişnuite, expuse îndeosebi pe rafturile supermarketurilor, trebuie să vă ridice semne de întrebare. Este de preferat, ca şi în cazul strugurilor, să aşteptăm sezonul în care se coc natural şi să cumpărăm doar din cele aduse de ţărani la piaţă. 

     Dintre legumele cele mai expuse infestării cu pesticide, specialiştii enumeră salata verde, spanacul sau ardeiul gras. O altă plantă extrem de expuse dăunătorilor este ţelina, a cărei frunze pot avea un conţinut ridicat de otrăvuri. 

     Pe de altă parte, cartoful dulce sau varza au sisteme de apărare foarte eficiente împotriva dăunătorilor, motiv pentru care sunt stropite mai puţin.

 „Legumele tratate chimic în mod excesiv pot deveni alimente nocive. Îngrăşămintele pe bază de azot pot determina în plantă o acumulare exagerată de azotaţi, care trec în alţi compuşi numiţi azotiţi şi, respectiv, în nitrosamine. Acestea sunt substanţe cu potenţial cancerigen”, a explicat medicul nutriţionist Lygia Alexandrescu. 

      Dieta bazată pe legume care conţin multe substanţe chimice poate dăuna dezvoltării, în special când este aplicată copiilor. Specialiştii concluzionează că e bine să aşteptăm sezonul când fructele şi legumele ajung pe piaţă în mod natural. Pe de altă parte, o reţetă foarte eficientă pentru eliminarea pesticidelor este ca vegetalele să fie ţinute câteva ore în apă cu lămâi.

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin