joi, 3 noiembrie 2011

Apus de soare

 Apus  de  soare  la  mare

Locuinta ideala

Casa  ideala

Testul care îţi spune al câtelea om ai fost pe planetă, atunci când te-ai născut!

De curand  populaţia lumii a ajuns la cota 7 miliarde. În aşteptarea evenimentului, BBC propune un test care va face, cu siguranţă, furori în întreaga lume.
Apăsând aici veţi putea face testul, care necesită doar completarea datei naşterii, şi care vă va dezvălui locul pe care vă situaţi în topul celor aproape şapte miliarde de locuitori ai Terrei.
Datele pe care se bazează acest test sunt estimările făcute de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Criza economica si datoria externa a Greciei

     Liderii statelor din zona euro şi băncile creditoare au ajuns joi, la primele ore ale dimineţii, la un acord pentru reducerea cu 50% a datoriei Greciei, au anunţat surse diplomatice europene, citate de France Presse.
     "Acordul este aproape sigur", a indicat un diplomat european. "Credem că avem un acord", a spus un alt diplomat de la Bruxelles, transmite Agerpres.
     Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Nicolas Sarkozy, directorul general al FMI, Christine Lagarde, şi liderul Eurogrupului Jean-Claude Juncker au intervenit personal, în cursul nopţii, pentru a încerca să deblocheze negocierile cu reprezentanţii sectorului bancar.

      Anterior, Institutul de finanţe internaţionale (IIF) a anunţat că marile bănci creditoare ale Greciei şi liderii statelor din zona euro nu reuşiseră să ajungă la un acord privind mijloacele care să permită reducerea suplimentară a datoriei Greciei.
Decizia privind reducerea cu 50% a datoriei Greciei nu este singura veste bună de după summit-ul liderilor din UE, desfășurat începând cu seara zilei de ieri. Oficialii europeni au ajuns la un acord și în ceea ce privește subiectul recapitalizării băncilor.
    Cele 27 state membre UE au convenit un set de măsuri care să rezolve nevoia de a asigura finanţarea pe termen mediu a băncilor, pentru a evita o criză a creditelor şi pentru a proteja fluxul de credit către economia reală.
     Referitor la capitalizarea băncilor, declaraţia liderilor statelor UE arată că există un acord larg cu privire la necesitatea unei rate superioare a capitalului de 9% din capitalul de cea mai înaltă calitate şi, după estimarea evaluării de piaţă a expunerilor la datoria suverană, ambele începând din 30 septembrie 2011, pentru crearea unui sistem de amortizare temporar, care se justifică prin aceste circumstanţe excepţionale.

     Acest obiectiv cantitativ în ceea ce privește capitalul băncilor va trebui atins până la 30 iunie 2012, pe baza planurilor convenite cu autorităţile de supraveghere naţionale şi coordonate de Autoritatea Bancară Europeană (ABE). Această evaluare nu va afecta normele de raportare financiară relevante.

Un banc cu melci

O sotie insarcinata se trezeste in miez de noapte :
- Barbate vreau melci!
Omul pleaca in parc, gaseste cativa melci pe care-i pune in buzunar si in drum spre casa se intalneste cu o fosta iubita care il invita la ea ...acasa sa-si mai aduca aminte de clipele lor frumoase . Barbatul accepta fiind "statut" de o vreme, merge la gagica, se simte bine si spre dimineata isi da seama ca a uitat de sotie. Ajunge acasa si scoate toti melcii din buzunar asezandu-i in fata usii.
Nevasta-sa care il astepta furioasa, il ia la rost:
- Unde ai fost nenorocitule?
El, cu o fata de om grijuliu si rabdator, spune:
 - Hai, baieti, hai ca mai aveti un pic

Maya Angelou

"Daca  vei  reusi  sa-ti  pese  si  de  altii  in  afara  de  tine  ,  vei  avea  succes"

Maya  Angelou

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin