vineri, 3 decembrie 2010

Cascade, Waterfalls

 Cascade,  waterfalls

Motocross - Episodul 1

 Motocross  cu  Kawasaki

 In  zbor

Motocross  cu  Honda


Motocross  cu  Yamaha

Proverb

Ieri, astazi,  maine  sunt  cele  3  zile  ale  omului.

"Proverb"

3x2

Un baiatel ajunge acasa de la scoala si ii spune tatalui:
- Am luat 2 la matematica azi ..
- Ce s-a intamplat?
- Pai m-a intrebat profesorul "Cat fac 3 x 2?" si eu am spus "6"
- Pai .. e corect.
- Stiu, dupa care m-a intrebat "Cat fac 2 x 3?"
- Si care p**a mea e diferenta?
- Asta am spus si eu...

Stramtoarea DRAKE

Stramtoarea DRAKE, cea mai largă strâmtoare maritimă (1 140 km).

     Situată în apropierea Antarctidei, str. DRAKE separă ins. chiliană Diego Ramirez (din apropierea Ţării de Foc = Tierra del Fuego) de ins. Shetland de Sud (South Shetland) şi uneşte Oc. Pacific cu Oc. Atlantic.
     Bântuită de puternice furtuni aproape tot timpul anului, str. DRAKE este plină de aisberguri în timpul verii australe (noiembrie-februarie) şi prinsă de banchiza polară antarctică (în partea ei sudică) în timpul iernii. Adâncimile sunt mari, ajungând până la 5 840 m. Prin str. DRAKE trece curentul circumpolar (maritim) care prezintă un debit de 140 mii. m3/s, de 5 000 mai mare decât cel al Amazonului .
     Strâmtoarea poartă numele corsarului englez Francis Drake care, spre sfârşitul sec. XVI (1577-1580), a efectuat al doilea înconjur al lumii, trecând în octombrie 1578 şi prin această aspră regiune a planetei noastre.  http://www.ideisicuriozitati.com/

Stiati ca ... ? Bancile, episodul 1

     Termenul “banca” provine din italienescul “banco”? Acesta inseamna “birou, banca, banc de lucru” si era folosit de bancherii din Florenta in timpul Renasterii care il obisnuiau sa incheie tranzactiile deasupra unui birou.
     Cea mai veche dovada a unei activitati bancare dateaza din anii 350-325 I.Hr ? O moneda, datand din acea perioada, purtand grafica unei mese/banci pline de monede a fost descoperita in zona orasului turcesc Trabzon (pe atunci, o colonie greceasca).
     In doar 9 ani, din 1998 si pana in 2007, valoarea activelor cumulate a primelor 1000 de banci din lume a crescut cu aproximativ 150%? Astfel, daca in 1998 cele mai importante 1000 de banci din lume detineau active in valoare de putin peste 30 de trilioane de dolari, in 2007 suma a crescut la 74.2 trilioane de dolari.
     Bancile americane detin 14% din totalul de 74.2 trilioane de dolari? Bancile japoneze au pierdut, de la sfarsitul mileniului trecut, aproximativ 11% din cota lor la nivel mondial (de la 21% in 1999, la 10% in 2007). Bancile din spatiul Uniunii Europene detin cea mai mare parte a activelor primelor 1000 de banci la nivel mondial: 53%, cea mai mare cota revenindu-i Marii Britanii.

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin