miercuri, 8 decembrie 2010

Peisaje Naturale Mirifice

Podul  de piatra ...

Rapsodii  de  primavara ...

Caprioara  in  padure ...

Motocross - Episodul 3

Zbor cu motocicleta

 Yamaha


Kawasaky

Honda

Alexandru Xenopol

Adevarurile  fundamentale  raman  aceleasi  pentru  toate  timpurile.

"Alexandru Xenopol"

La usa

Daca iti latra cainele la usa din spate si nevasta tipa la usa din fata, cui dai drumul prima data ?
-Cainelui, normal, ca el o sa taca dupa ce intra.

Insula Bouvet

Insula Bouvet, cea mai izolată insulă din lume.

     Situată în Sudul Oc. Atlantic, la 54°26* lat. S şi 3°24′ long. E (2 500 km SV de Capul Bunei Speranţe = Cape of Good Hope Advance şi 2 000 km E de arhipelagul Sandwich de Sud – South Sandwich); suprafata: 58,5 km2, după surse norvegiene, 68 km2, după alte surse, fără locuitori permanenţi.
     Insula Bouvet a fost descoperită la 1 ianuarie 1738 de francezul Jean-Baptiste-Franţois Bouvet de Lozier, pornit în căutarea continentului sudic. Vizitată de Lindsay (1808), Norris (1825) şi expediţia germană de pe vasul „Valdivia” (1898), care îi stabileşte coordonatele geografice, insula Bouvet este ocupată la 1 decembrie 1927 de Norvegia. Transformată într-o bază a flotei baleniere, devine oficial dependenţă norvegiană în 1930.
      Insulă vulcanică, proeminenţă a dorsalei submarine afro-antarctice, cu altitudinea maxima de 939 m, Bouvet este acoperită aproape permanent de zăpadă şi gheaţă (mai libere sunt ţărmurile de V şi E), doi gheţari coboară spre N şi S până în apele oceanului, cel din S formând şi o barieră înaltă de 120 m. Vegetaţia este reprezentată de muşchi şi licheni, iar fauna, de un număr restrâns de foci.

Insula Bouvet

Localizare  insulei Bouvet  in  sudul  oceanului  Atlantic.

Stiati ca ... ? S.M.U.R.D., episodul 1

     De obicei, garda de Revelion sau de Craciun este facuta de Raed Arafat, fondatorul serviciului? Acesta are acest obicei inca de la infiintarea serviciului.
     Dupa instalarea primei camere de reanimare la Serviciul de Primiri Urgente din Spitalul Judetean Mures, mortalitatea a scazut cu 50%? Camera de reanimare s-a realizat in urma unei donatii a Serviciului de Urgenta al Spitalului Regal din Edinburgh.
     La inceput, serviciul era denumit SMUR (Serviciul Mobil de Urgenta si Reanimare)? Denumirea SMURD (Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare) a fost adoptata in 1993 dupa ce institutia a primit ca donatie o autospeciala de descarcerare din partea Brigazii de Pompieri Strathclyde din Scotia.
     Prima misiune a autospecialei de descarcerare primita de la Pompierii scotieni a avut loc chiar in ziua ceremoniei de primire a masinii?
    Poti directiona 2% din impozitul tau anual pe venit catre SMURD, prin Fundatia pentru SMURD ? Donatia ta ajuta SMURD sa finanteze investitiile in echipamente performante si sa continue sa salveze vieti. Pentru acest an (2009), formularele unde specifici ca iti doresti sa contribui cu 2% din impozitul datorat statului pentru salvarea de vieti prin SMURD se completeaza pana pe 15 mai.  http://stiati-ca.com

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin