duminică, 7 noiembrie 2010

Maree la flux

Spiritul  marii

Apus  de  soare

Witold Gombrowicz

Vrei  sa  stii  cine  esti?
Actioneaza!
Actiunea  te  va  delimita  si  defini.

"Witold Gombrowicz"

Curiozitati despre orasul CALAMA ( Chile )

Curiozitati despre orasul CALAMA ( Chile )

CALAMA, oraş în Nordul statului Chile (America de Sud), în  provincia  Antofagasta, 
 la  2 700 m alt., în apropierea căruia, în deşertul Atacama nu s-a semnalat, în timpurile istorice, nici o ploaie, fiind cel mai uscat loc de pe glob (fără precipitaţii atmosferice în timpurile istorice).
Calama, cel mai înalt oraş chilian, având 136 600 loc. (2002), este situat în deşertul Atacama, pe malul nordic al cursului de apă Rio Loa, la 220 km NE de Antofagasta, principalul oraş din nordul ţării.
Constituie centrul de comercializare a minereului exploatat în cea mai mare mină de cupru din lume (Chuquicamata, aflată la 16 km distanţă).
Are aeroport (El Loa) şi constituie punctul terminus al căii ferate ce vine de la Oruro (Bolivia); mai demult calea ferată funcţiona până la Antofagasta. Este centru turistic, fiind punct de plecare spre unele oaze (San Pedro de Atacama, Toconao ş.a.), sate amerindiene (Chiu Chiu, Casana, Ayquina ş.a.), areale cu gheizere (El Tatio)

Stiati ca ... ? Parfumuri, episodul 4

Avicenna, un celebru invatat din Persia, a fost primul care a descris tehnica distilarii prin care se puteau obtine uleiurile esentiale din plante si flori? Distilarea este si astazi cea mai utilizata metoda prin care se extrag uleiurile aromatice din flori.

Denumirea apa de “colonie” provine de la numele orasului German in care s-a fabricat initial aceasta varietate de parfum? Este vorba de Cologne sau, mult mai cunoscut in Romania dupa numele sau german, Koln. Giovanni Maria Farina, un celebru parfumier, este numele inventatorului si 1709 este anul lansarii acestui tip de produs.

Apa Maghiara (Hungary Water, in engleza) este denumirea primului parfum modern din Europa? Legendele spun ca Regina Elisabeta a Poloniei a solicitat un astfel de produs iar calugarii maghiari l-au fabricat pentru ea, in jurul anilor 1300. Pentru efecte benefice maxime, se recomanda atat spalarea cu aceasta esenta cat si consumul acesteia.

Un somer merge la Microsoft

Un somer merge sa se angajeze la Microsoft ca om de servicu. Managerul de acolo il supune unui test de aptitudini: spalatul podelelor, spalatul geamurilor etc. Dupa test ii spune:
- Vei avea un salariu de 30 $ pe zi. Lasa-mi adresa de e-mail ca sa-ti trimit formularul sa il completezi si sa-ti spun unde si cand sa vii in prima zi la lucru.
Somerul recunoaste cinstit ca nu are nici calculator, nici adresa de e-mail.
- Atunci inseamna ca tu virtual nu existi si deci nu te pot angaja la Microsoft”, ii spune managerul.
Uimit, omul pleaca si nestiind ce altceva ar putea face, cu ultimii 10 $ din buzunar cumpara o lada cu 10 kg de rosii de la supermarket, pe care, in doua ore, le revinde cu profit de 100%. Repetand procedeul de mai multe ori in ziua aceea ajunge seara cu aproape 100 $ mai mult decat avea dimineata. Asa a realizat ca putea sa traiasca vanzand rosii. Sculandu-se dimineata devreme si culcandu-se noaptea tarziu omul nostru a realizat un profit bun in scurt timp. Apoi si-a cumparat o masina pentru transportul rosiilor, iar la sfarsitul primului an a avut un intreg parc de camioane si o multime de angajati dintre somerii ca si el, toti vanzand rosii. Era momentul ca gandindu-se la viitorul sotiei si al copiilor sa faca o asigurare pe viata. A telefonat deci unei companii de asigurari si a ales o asigurare foarte scumpa, care sa reflecte noua lui situatie de milionar. La sfarsitul convorbirii, persoana cu asigurarea i-a cerut adresa de e-mail pentru a-i trimite documentatia. Cand omul nostru a spus ca nu are asa ceva, persoana de la compania de asigurari a fost uimita:
- Cum ai reusit atunci sa faci o asemenea avere fara internet, e-mail si e-commerce? Imagineaza-ti unde ai fi fost acum daca ai fi fost conectat de la inceput.
Milionarul rosiilor a raspuns prompt:
- Imi imaginez. As fi fost om de serviciu la Microsoft.
Morala :
1) Internetul, e-mail si e-commerce-ul nu trebuie sa ne conduca in viata.
2) Fa-ti un e-mail daca vrei sa fii om de serviciu la Microsoft.
3) Daca nu ai e-mail, dar muncesti din greu, inca poti deveni milionar.
4) Presupunand ca citesti aceasta povestire prin intermediul e-mailului sau internetului esti tot mai aproape de a deveni om de serviciu si tot mai departe de a deveni milionar.

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin