vineri, 19 noiembrie 2010

Sa ne amuzam

 Idealuri  diferite  in  cuplu.

Dupa  petrecere,  multe  sticle  se ... aduna.

Maretia Naturii

 Apus  de  soare  in  Irlanda

 Arcada Templierilor ...

Marele  canion  din  SUA

Camilol Sbarbaro

In  tramvai  este  ca  in  viata :
te  inghesuii,  te  strecori,  cand  sa  apuci  un  loc  in  fata,  tocmai  bine  cobori.

"Camillo  Sbarbaro"

Pestera CUEVAS DE NERJA

CUEVAS DE NERJA, peştera cu cea mai mare stalactită: o coloană calcaroasă lungă de 59,4 m (18 m diametru), fixată prin baza sa de plafonul peşterii.

     Pentru edificarea ei se apreciază că au fost necesare 1 000 miliarde de picături de apă. C.N. este situată în S Spaniei, în una din prelungirile sistemului muntos Cordilleras Beticas, ce domină ţărmul mediteranean. Se află în orăşelul Nerja, totodată staţiune balneomaritimă (în curs de amenajare şi dezvoltare), de pe faimoasa Costa del Sol, la 52 km E de Malaga. Mai precis în „sătucul” Maro, aparţinând orăşelului, situat 4 km spre E, în mijlocul unui peisaj impresionant, cu stânci uriaşe. Descoperite, întâmplător, la 12 ianuarie 1959, de către nişte copii care urmăreau un porc, sunt valorificate turistic prin iluminare, concerte şi spectacole de balet ţinute în timpul Festivalului Peşterilor Nerja (din luna iulie) etc.
     Staţiunea Nerja, deşi are golfuri stâncoase şi plaje mici şi pietroase (Playa del Salon, Playa del Chorrillo, Playa del Carabeo ş.a.), este tot mai solicitată de turişti datorită peşterilor, aşezărilor pitoreşti, superbei promenade Balcon de Europa etc.


Sotul vine acasa ...

Sotul vine acasa si-o prinde pe sotie cu amantul in pat... Socat intreaba:
- Ce se intampla aici?
Sotia se uita la amant si zice:
- Ti-am spus ca-i prost?!!

Stiati ca ... ? Reciclare, episodul 1

     Oamenii sunt obisnuiti sa recicleze din cele mai vechi timpuri? Studii arheologice au arata ca, in perioadele cand resursele de materii prime se diminuau, gropile de gunoi ale oraselor antice contineau mai putine deseuri cu potential pentru reciclare (unelte, ceramica etc).
     Un intreprinzator englez, Benjamin Law, a fost primul care a transformat reciclarea hainelor care nu mai puteau fi purtate in materii prime pentru noi materiale textile? Astfel, el a inventat 2 noi materiale: shoddy si mungo, bazate pe lana recuperata din haine vechi, combinata cu lana noua. In 1860, in orasul Batley, Anglia, se produceau peste 7000 de tone din acest material.
     Perioadele cele mai “propice” reciclarii in masa erau cele de razboi? Germania Nazista este una dintre tarile in care rationalizarea si reciclarea au fost adoptate atat in timpul cat si in perioada pre-razboi. In special se reciclau fierul dar si alte metale rare, fibrele textile sau oasele din care se facea apoi sapun.

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin