joi, 17 ianuarie 2013

Maseratti GranSport

 Maseratti-GranSport





Maseratti

 Maseratti-MC 12



Felicitari Valentine's Day

Măsură fără precedent adoptată de Germania

     Banca centrală a Germaniei, Bundesbank, va repatria aproape 700 de tone de euro, cu o valoare de piaţă de 27 de miliarde de euro, până în 2020, un gest rar al instituţiei de a ceda în faţa îngrijorării populare legată de păstrarea majorităţii rezervelor de aur în străinătate. Bundesbank a precizat că decizia nu reflectă niciun fel de temeri legate de securitatea deţinerilor de aur sau de acces la acestea, relatează Financial Times. Instituţia va transfera la Frankfurt întraga cantitate de aur de 374 de tone stocată în prezent la Banca Franţei, precum şi circa 300 de tone dintr-un total de 1.700 de tone păstrate la Rezerva Federală (Fed) din New York. În urma unuia dintre cele mai mari transporturi de aur făcute vreodată, jumătate din rezerva de aur a Germaniei va fi păstrată în ţară, iar restul la New York şi o mică parte la Banca Angliei.  
     Germania nu este prima ţară care îşi repatriază din rezervele de aur. Alte state, între care Venezuela, Iran şi Libia, au reacţionat în acest fel la frica de confiscare a activelor, în urma sancţiunilor internaţionale. "În Germania există multă emoţie populară legată de rezervele de aur. Aurul păstrat la banca centrală aduce încredere. Creăm încredere acasă şi avem posibilitatea să schimbăm aur rapid în valută", a arătat Carl-Ludwig Thiele, membru în conducerea Bubdesbank. În prezent, Bundesbank adăposteşte mai puţin de o treime din aurul german, care a fost stocat în mod deliberat "cât mai departe în vest" în timpul Războiului Rece, a spus Thiele. Înainte de reunificarea Germaniei, 98% din aurul Germaniei de Vest era păstrat în străinătate. Cel mai recent transport mare de aur german a avut loc în 2000/2001, când Bundesbank a retras 940 de tone de aur de la Banca Angliei. Spre deosebire de Fed şi Banca Franţei, Banca Angliei percepe comisioane pentru stocarea aurului. Thiele a refuzat să precizeze cât va costa transportul aurului, dar traderii estimează căoperaţiunile vor costa 5-10 milioane de dolari. Oficialul Bundesbank a refuzat totodată să dea detalii legate de transportul aurului, din motive de securitate. "Există anumite riscuri, astfel că vor exista şi costuri de asigurare", a spus bancherul.
     Bundesbank a fost supusă unor presiuni publice din luna octombrie, după ce un audit federal a pus sub semnul întrebării controlul avut de instituţie asupra deţinerilor de aur din străinătate. Germania, cu rezerve de aur de 3.400 de tone, este pe locul al doilea în lume după Statele Unite, care deţin peste 8.100 de tone. Pe locurile următoare se află Italia şi Franţa, cu peste 2.400 de tone, urmate de China cu 1.054 tone, Elveţia cu 1.040 tone, Rusia cu peste 900 tone şi Japonia cu 765 tone.Retragerea integrală a aurului păstrat la Paris reflectă faptul că Franţa şi Germania folosesc euro, astfel că nu este nevoie ca statul german să păstreze aur în capitala franceză pentru a-l schimba în valută.
 
realitatea.net
 
 

INSULA VIEȚII APROAPE NESFÂRȘITE

     Ikaria pare, la prima vedere, doar o banală bucată de uscat, atât de asemănătoare cu celelalte insule greceşti. Munţii se întâlnesc cu marea, casele sunt vopsite în culori vii, însă diferenţa faţă de celelalte locuri elene o face speranţa de viaţă. Sătenii de aici ating vârste venerabile, mulţi depăşind 100 de ani.
     Într-un reportaj, jurnaliştii de la Daily Mail au încercat să descopere secretul sătenilor care trăiesc pe această insulă. Cimitirul de pe insulă este plin de morminte ale unor oameni care au trăit mult şi bine. Recordul este deţinut de o femeie care a murit la 116 ani.      Sătenii nu se abţin de la nimic. Grigoris Tsahas, care a împlinit de curând 99 de ani, bea cafea în cantităţi uriaşe, fumează de 70 de ani şi face mişcare în fiecare zi. Christina Tsantiri (101 ani) bea un pahar de vin în fiecare zi şi se ocupă cu croşetatul, neavând probleme prea mari de vedere.
Fiecare cetăţean al insulei pare să deţină propriul secret al longevităţii. George Kassiotis, care va împlini 104 ani la sfârşitul lunii, citeşte ziarul în fiecare zi, fără ochelari, şi nu are nicio problemă de sănătate. 
     În insula grecească, unde trăiesc 10.000 de greci, este locul de naştere al celebrului Icar, care a zburat prea aproape de Soare. Speranţa de viaţă din Ikaria este cea mai mare din lume. Alte locuri celebre pentru longevitatea cetăţenilor sunt insula Okinawa (Japonia), oraşul californian Loma Linda şi câteva zone din Costa Rica sau Sardinia 
     Locuitorii din Ikaria ajung la vârsta de 90 de ani mult mai frecvent decât locuitorii din alte locuri ale lumii, iar cazurile de depresie sunt mult mai rare în acest loc al lumii. Experţii susţin că secretul locuitorilor din această insulă este dieta echilibrată, exerciţiile fizice (geografia insulei este una foarte deluroasă) şi vinul local, produs fără aditivi.  
     Un mic dejun tipic în Ikaria este realizat din ceai, ierburi sălbatice, miere produsă pe insulă, măsline şi brânză. La prânz, aceştia mănâncă legume şi pâine şi beau vin, în timp ce cina este similară cu micul dejun. Dieta conţine puţină carne de capră.

evz.ro
 

S-a lansat prima tabletă românească special concepută pentru copii

     Evolio a lansat, în parteneriat cu producători locali de software educaţional, prima tabletă românească special concepută pentru copii - Evolio Tabby, se arată într-un comunicat al companiei.
Tableta este dotată cu ecran capacitiv de 7 inchi, procesor ARM 1 GHZ, procesor grafic Mali400 multicore, conectivitate Wi-Fi şi USB, memorie de 4GB şi un comutator de blocare a comenzilor. Are preinstalate jocuri, poveşti şi alte aplicaţii interactive pentru copii, toate în limba română. Prin intermediul Google Play pot fi accesate zeci de mii de jocuri gratuite. 
     “Este o tabletă care oferă copiilor posibilitatea să descopere poveşti interactive, desene animate, aplicaţii educative sau jocuri care stimulează inteligenţa. Tabby este o tabletă 100% pentru copii”, a afirmat directorul general al Evolio, Liviu Nistoran, citat de Agerpres.
Această primă tabletă românească se adresează copiilor între 3 şi 12 ani, fiind dezvoltată de Evolio alături de două companii româneşti producătoare de soft educaţional, PitiClic şi Kidsopia. 
     “Aplicaţiile dezvoltate de Kidsopia şi preistalate pe Evolio Tabby sunt gândite şi realizate în concordanţă cu studiul UNICEF Repere Fundamentale pentru Învăţarea Timpurie a Copilului de la Naştere până la 7 ani”, a spus Alex Iţcuş, managerul Kidsopia. 
     Noutatea dispozitivului Evolio o constituie controlul parental prin care se blochează accesul copiilor la aplicaţii sau site-uri pentru adulţi.

capital.ro

 

Specialiştii NASA au descoperit o nouă planetă, similară Terrei

     Specialiştii NASA au anunţat că telescopul Kepler a surprins imaginea unei planete ale cărei caracteristici sunt similare celor ale Terrei, scrie Daily Mail.
     Potrivit oamenilor de ştiinţă, planeta denumită KOI 172.02 are o rază de 1,5 mai mare decât cea a Pământului şi orbitează în jurul unei stele similare Soarelui.
     KOI 172.02 se află la o distanţă de trei ori mai mică de steaua sa faţă de cea dintre Pământ şi Soare şi are nevoie de 242 de zile pentru a realiza un „tur” complet în jurul stelei.
Mai mult, întrucât gravitaţia acesteia ar avea avea o valoare apropiată de cea a Terrei, iar pe suprafaţa sa ar exista apă, cercetătorii spun că pe planeta nou descoperită ar putea exista viaţă.
     „Acest lucru demonstrează că există câte o planetă pentru fiecare stea, ceea ce înseamnă că în galaxie există aproximativ un miliard de planete”, a declarat astronomul John Johnson. „Marea majoritate a acestor planete gravitează în jurul unor stele cu mult diferite faţă de Soare”, a adăugat acesta.
     Anunţul a fost făcut în această săptămână în cadrul întâlnirii anuale a Societăţii Americane de Astronomie, când specialiştii au arătat şi că Galaxia noastră, Calea Lactee, conţine cel puţin 17 miliarde de planete cu mărimi apropiate de cea a Terrei.

gandul.info

Castigatori Globurile de Aur 2013

Golden Globes Awards 2013, editia cu numarul 70 a prestigioaselor premii a avut loc duminica seara la Beverly Hilton Hotel din Beverly Hills, gazdele evenimentului au fost Tina Fey si Amy Poehler 


Best Motion Picture - Drama: Argo
Best Motion Picture - Musical or Comedy: Les Miserables
Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Drama: Daniel Day-Lewis - Lincoln
Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Drama: Jessica Chastain - Zero Dark Thirty
Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Musical or Comedy: Hugh Jackman - Les Miserables
Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Musical or Comedy: Jennifer Lawrence - Silver Linings Playbook
Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture: Christoph Waltz - Django Unchained
Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture: Anne Hathaway - Les Miserables
Best Director - Motion Picture: Ben Affleck - Argo
Best Screenplay - Motion Picture: Quentin Tarantino - Django Unchained
Best Original Song - Motion Picture: Skyfall - Skyfall
Best Original Score - Motion Picture: Life of Pi
Best Animated Film: Brave
Best Foreign Language Film: Amour
Best Television Series - Drama: Homeland
Best Television Series - Musical or Comedy: Girls
Best Mini-Series or Motion Picture Made for Television: Game Change
Best Performance by an Actor in a Television Series - Drama: Damien Lewis - Homeland
Best Performance by an Actress in a Television Series - Drama: Claire Danes - Homeland
Best Performance by an Actor in a Television Series - Musical or Comedy: Don Cheadle - House of Lies
Best Performance by an Actress in a Television Series - Musical or Comedy: Lena Dunham - Girls
Best Performance by an Actor in a Mini-Series or a Motion Picture Made for Television: Kevin Costner - Hatfields & McCoys
Best Performance by an Actress in a Mini-Series or a Motion Picture Made for Television: Julianne Moore - Game Change
Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television: Ed Harris - Game Change
Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television: Maggie Smith - Downton Abbey
urban.ro

100 de CIVILIZAŢII EXTRATERESTRE sunt pregătite să vină PE PĂMÂNT.

     Întâlnirea cu extratereştrii este foarte aproape. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii Academiei de Ştiinţe din Anglia.
     Specialiştii britanici au publicat un studiu în revista Philosophical Transactions of the Royal Society Academy, preluat şi de BBC, în care vorbesc despre existenţa civilizaţiilor extraterestre, numărul acestora fiind estimat la o sută pe baza unui calcul propus în 1960 de către astronomul Frank Drake, coordonator SETI- programul pentru căutarea civilizaţiilor extraterestre. ”Acum nu ne mai întrebam dacă suntem în Univers, ci când ne vom întâlni cu civilizaţiile extraterestre", sugerează oamenii de ştiinţă care par destul de încrezatori într-o astfel de întâlnire. "În baza cunoscutei ecuaţii Drake, care ajută la determinarea numărului de civilizaţii din galaxie şi posibilitatea venirii în contact cu ele, putem spune că, în fiecare moment, în Univers, există între 10 şi 100 de civilizaţii extraterestre”, a declarat dr. Martin Dominik, profesor la St. Andrews University. 
     Expertii britanici recomandă înfiinţarea în cadrul structurilor ONU a unei agenţii speciale competente care să se ocupe de problemele legate de aşteptata întâlnire cu civilizaţiile extraterestre. Dr. Martin Dominik a încercat să ne şi pregătească pentru o astfel de întâlnire, sugerând faptul că asemenea civilizaţii nu sunt "generatoare de pericole", aşa cum se crede. Oamenii de ştiinţă spun că frica de necunoscut a generat de-a lungul timpului o grămadă de ipoteze apocaliptice despre întâlnirea cu fiinţele din afara globului terestru. Dacă unii cred că un asemenea eveniment este de dorit, alţi oameni de ştiinţă spun că ar trebui sa evitam pe cât posibil o aşa întâlnire.
      Dr. Simon Conway Morris de la Universitatea Cambridge este unul dintre oamenii de ştiinţă care au participat la studiul menţionat mai sus. Omul de ştiinţă a spus că civilizaţiile extraterestre au avut tot timpul să se dezvolte în condiţiile în care în Cosmos există cel puţin 100 de miliarde de galaxii, iar sistemul nostru solar este tânăr în comparaţie cu restul Universului, o diferenţă de 9,1 miliarde de ani. Simon Conway Morris spune că: "Este foarte multă linişte în spaţiu, dar lucrurile nu vor rămâne aşa".
      Dar dr. Morris susţine că o întâlnire cu civilizaţiile extraterestre nu ar avea efecte benefice pentru omenire. Asta pentru că ar fi interesaţi doar de resursele Terrei. Stephen Hawking: "Extraterestrii există, dar nu trebuie să îi contactăm". La rândul său şi omul de ştiinţă Stephen Hawking crede că o asemenea întâlnire de gradul 3 nu ar fi indicată. Acesta spune că e posibil ca extratereştrii să îşi fi irosit toate resursele planetei lor şi să încerce să descopere unele noi. "Într-o asemenea situaţie, extratereştrii ar putea căuta planete noi pe care să le colonizeze. În cazul în care ar intra vreodată în contact cu noi, situaţia ar putea fi similară cu descoperirea Americii. Cu toţii ştim ce s-a ales de indieni", a adaugat Hawking.
      "Extratereştrii există! Nu încercaţi să îi contactaţi, pentru că muriţi!", spune Albert Harrison, psiholog, care subliniază: : "Poate că ei sunt prea departe de noi şi niciodată nu vom reuşi să ne întâlnim unii cu alţii". Acesta este de părere că extratereştrii nu îşi doresc cucerirea întregului spaţiu interstelar. Dar îşi fundamentează teoria pornind de la ideea că oamenii tind către coexistenţa paşnică. Iar dacă extratereştrii seamănă cu noi, atunci vor împărtăşi şi ei aceeaşi atitudine nonviolentă. "Orice este posibil. Ei pot exista, însăa noi nu ştim exact ce căutăm", mai spune Harrison.
     Pe de altă parte, părintele Gabriel Funes, astronomul şef al Vaticanului, mărturiseşte că el crede în existenţa "fraţilor extratereştri" şi că omenirea nu este singura formă de viaţă din Univers, ba din contră, ar putea fi ultima. Acesta crede în existenţa unei întregi comunităţi extraterestre, care este "în strânsă relaţie de prietenie cu Creatorul"!

 Sursa: www.evz.ro

După "Steaua Morţii", Casa Albă se ocupă de secesiunea statului Texas.

     La doar câteva zile după ce le-a spulberat visurile americanilor care au cerut construirea unei "stele a morţii" inspirate din Războiul Stelelor, Casa Albă dezamăgeşte un alt grup de americani. Este vorba despre cei peste 125.000 de semnatari ai unei petiţii ce statua dreptul Texasului de a se rupe de Statele Unite, care au fost înştiinţaţi de Administraţia Obama că cererea lor a fost respinsă, scrie Washington Post citând Associated Press.
     Jon Carson, directorul Office of Public Engagement, din cadrul Casei Albe, le-a explicat petiţionarilor că secesiunea Texasului este imposibilă, deoarece Părinţii Fondatori care au creat naţiunea americană nu au conceput şi varianta de a părăsi federaţia. Prin urmare, atât timp cât nu este modificată Constituţia SUA, orice act secesionist este neconstituţional.
     Carson şi-a argumentat răspunsul citând dintr-un personaj discutat mult în această perioadă, Abraham Lincoln. Oficialul de la Casa Albă a amintit că fostul preşedinte vorbea, în primul lui discurs inaugural, despre o "uniune perpetuă" a statelor americane.
     "Democraţia poate fi gălăgioasă şi controversată. Ţara aceasta are la bază dezbaterea liberă şi deschisă, însă, oricât am preţui dezbaterea productivă, nu vom lăsa ca ea să capete puterea de a ne dezbina", a argumentat Carson.
     Petiţia, semnată de 125.000 de oameni, de cinci ori mai mult decât pragul necesar pentru ca Administraţia Obama să dea un răspuns în 30 de zile, invocă problemele economice care provin "din neglijenţa guvernului federal" ca argument pentru independenţa Texasului.
Recent, Casa Albă a răspuns unei alte petiţii inedite, semnate de peste 34.000 de americani, care cereau guvernului federal să construiască o armă inspirată din "Războiul Stelelor", atât pentru a crea noi locuri de muncă, dar şi din motive de apărare. Răspunsul preşedinţiei SUA la cererea de construire a unei "stele a morţii" (Death Star) a devenit imediat popular pe Internet, consilierul Paul Shawcross chinuindu-se să vină cu toate argumentele ştiinţifice şi economice împotriva propunerii.
     "Administraţia nu susţine aruncarea în aer a planetelor. Nu avem o <<Stea a Morţii>>, dar avem asistenţi roboţi care pot pluti pe Staţia Spaţială, un preşedinte care ştie să folosească o sabie laser, un avansat tun (cu bezele) şi o Agenţie pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Apărare, care susţine cercetarea pentru construirea <<braţului lui Luke>>, druizilor care au capacitatea de a pluti", a arătat Shawcross, care a precizat, ca şi contraargument, şi că staţia spaţială cerută ar costa 850.000.000.000.000.000 de dolari.

 Sursa: www.gandul.info

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin