miercuri, 24 septembrie 2014

Sucul de morcov

Sucul de morcov, cel mai bun prieten al ficatului și ochilor.

     Aliment ideal datorita combinatiei sale de elemente ce hranesc intreg organismul, morcovul se adreseaza atat uzului intern (sub forma de suc), cat si uzului extern (ca decoct, sub forma de morcov ras, cataplasme din frunze de morcov proaspete, pisate, lotiuni din decoct de frunze).  

Sucul de morcovi constituie cea mai importanta sursa de vitamina A si in special de provitamina A (binecunoscutul caroten, cu efecte benefice pentru vedere si piele), pe langa o serie de alte vitamine: B, C, D, E, G, K. Sucul ofera un bogat continut de zaharuri (levuloza si dextroza), cat si de saruri minerale (brom, calciu, cupru, fosfor, magneziu, mangan, potasiu, sulf, etc.), asparagina si daucarina.
Sucul de morcovi stimuleaza pofta de mancare, contribuie la cicatrizarea formatiunilor ulceroase gastro-intestinale, dizolva formatiunile canceroase si are un aport important in mentinerea structurii dintilor.
Sucul de morcovi contine vitamina A (utila in tratarea afectiunilor oculare, ale celor respiratorii si infectioase).

Cat suc de morcovi trebuie sa bem?

     Baut in combinatie cu alte legume, dimineata, putem consuma 400 – 600 ml suc pe stomacul gol.
Specialistii recomanda morcovii sau sucul de morcovi ca pe un aliment care ar trebui sa nu lipseasca din alimentatia zilnica, dar in privinta cantitatii de suc ce poate fi consumata zilnic, parerile sunt impartite – multi specialisti spun ca volumul nu ar trebui sa depaseasca 50 – 60 ml pe zi (evident, vorbim despre un consum constant si de lunga durata si nu despre cura cu suc de morcovi). Sucul de morcovi este usor asimilabil, avand un gust placut, dar poate reprezenta in acelasi timp un important ingredient al diferitelor combinatii de sucuri de legume. Astfel, in cura cu suc de morcovi, putem bea 200 ml pe zi, dimineata, inainte de masa, timp de trei saptamani, cu pauza de o saptamana. In cazuri speciale, in care sucul de legume devine aliment de baza, se pot bea pana la doi litri pe zi. Desigur, daca nu exista alte tipuri de sensibilitati.
     Morcovii tineri, proaspat culesi si puternic colorati au efecte terapeutice mai puternice. Tine cont de faptul ca partea verde de la capatul morcovului nu se foloseste in prepararea sucului, deoarece poate avea efecte iritative asupra tubului digestiv. De asemenea, e recomandabil sa bei sucul cat este proaspat, fara sa-l tii prea mult la conservat.

Proprietatile tamaduitoare ale sucului de morcovi

     Daca lista de boli pentru care se recomanda aceasta bautura miraculoasa – sucul de morcovi – este extrem de larga, calitatile sale terapeutice sunt pe masura de variate:
Una dintre formele cele mai recomandate de consum este sucul de morcov proaspăt preparat, care păstrează intactă toată gama de vitamine şi săruri minerale pe care această miraculoasă rădăcină le conţine. Uşor de preparat (prin stoarcerea la mixer a rădăcinilor bine spălate şi curăţate), acesta poate fi consumat în formă concentrată sau diluat cu apă, consituind o adevărată porţie de sănătate. Iată câteva dintre afecţiunile pentru recomandă consumul sucului de morcov:


Afectiuni – Calitati terapeutice
- Contribuie la cresterea numarului de globule rosii si la procentajul hemoglobinei
- Reintinereste celulele
- Stimuleaza functiile hepatice
- Este un factor important ce se opune gastritelor si ulcerelor gastroduodenale
- Este un important factor de crestere la copii
- Are rol de reglementator intestinal, antiputrid si cicatrizant gastric si depurative

Cercetarile stiitifice realizate pana in prezent demonstreaza capacitatile vindecatoare ale sucului de morcov in tratarea bolilor de piele. Constituie o sursa importanta de vitamina A, care are un rol primordial in mentinerea sanatatii pielii.
- pentru mineralizarea organismului, creşterea imunităţii şi a rezistenţei la infecţii este indicat consumul a 100-300 ml de suc pe zi, de preferat dimineaţa, pe stomacul gol;
- consumul a 100 de ml de suc pe zi, timp de 3 săptămâni, are efecte contra viermilor intestinali, inclusiv teniază;
- consumul a un litru de suc pe zi ajută în tratarea bolilor de rinichi, în mărirea acuităţii vizuale, în refacerea ficatului după hepatită, ciroză şi ascită şi în mărirea secreţiei biliare;
- consumul de suc de morcov amestecat cu puţină smântână proaspătă are rolul de a îmbunătăţi calităţile gustative;
- dacă sucul este amestecat cu lapte dulce, devine un excelent expectorat pentru bolnavii cu afecţiuni pulmonare, astm bronşic, tuberculoză;
- amestecând 100 ml suc cu 100 g miere se obţine un remediu cu acţiuni antiseptice, hrănitoare şi cicatrizante în vindecarea rănilor, a eczemelor uscate sau supurânde, a infecţiilor externe, a afecţiunilor bucale şi a leziunlor mucoaselor.
- amestecul a 300 ml suc de morcovi şi 180 ml suc de spanac este recomandat pentru a trata hipertensiunea arterială, ateroscleroza, diabetul şi diferite afecţiuni ale aparatului digestiv (colite, constipaţie, gastrită hiperacidă), pneumonie şi bronşite, diverse afecţiuni cutanate (acnee, eczeme, furunculoză);
- amestecul de suc de morcov cu miere de albine sau cu felii de lămâie are proprietăţi reconfortante, diuretice şi vermifuge. Totodată este un excelent remediu contra afecţiunilor gâtului şi un bun energizant (se bea câte o cană dimineaţa sau înainte de mese).

Protejeaza pielea de actiunea radiatiilor solare
     Sucul de morcovi este recunoscut pentru proprietatile curative si protectia pe care o ofera pielii. Fiind cel mai intins organ al corpului, pielea este prima bariera in calea factorilor de risc din mediul inconjurator. De aceea, pentru a incetini procesul de imbatranire trebuie sa ne asiguram ca pielea noastra este perfect hidratata, consumand sucuri proaspete si multa apa. Substantele nutritive din sucul de morcovi au proprietatea de a reduce fotosensibilitatea, protejand pielea de actiunea nociva a razelor solare.

Sfaturi utile:
     Nu curata morcovii de coaja, spala-i bine de pamant si perie-i sub un jet de apa rece; Aplicat pe piele 30 de minute, sucul de morcovi intinereste tesuturile; Morcovul sporeste numarul globulelor rosii si procentajul hemoglobinei (pe care o reinnoieste); Morcovul reintinereste celulele si stimuleaza functiile hepatice; Morcovul este o gustare sanatoasa ce poate inlocui biscuitii, de exemplu; Betacarotenul este un bun agent antioxidant impotriva radicalilor liberi care grabesc imbatranirea.

sursa:  frunza-verde.ro


Activarea Campuli Inimii

Campul inimii – cel mai puternica energie vindecatoare din Univers 

     Fiecare cauza a bolilor inecpe mai intai printr-un dezechilibru in sistemul energetic al corpului, in mod specific ca si consecinta a modului in care inima comunica cu creierul si cu corpul. Daca rezolvi acest mod de comunicare, atunci nu mai exista, niciodata, nicio boala. Inima poate produce un camp electric de 100 de ori mai mare decat cel al creierului si un camp magnetic de 5.000 de ori mai mare. Pe care dintre cele doua (inima sau creier) il folosim pentru vindecare?
     Emotiile sunt vibratii care influenteaza in mod consistent realitatea noastra. Noi nu doar gandim si ne gasim drumul inainte de-a lungul zilei, a intalnirilor, al datoriilor, insa de asmenea simtim si credem acest drum. Rezultatul depinde de ambele aspecte. Pe scurt, cauza numarul unu a starii de sanatate este starea energetica si emotionala.  Modul in care te conectezi emotional la starea generala de sanatate si bunastare este mai important decat orice supliment, mancare, exercitiu fizic sau tratament. Exista o singura cauza a bolilor si are de-a face cu energia si dezechilibrele dintre frecventele existente in interiorul corpului nostru. Rezolvati acest aspect si boala nu poate exista… ar fi imposibil.
hearttt-1050x997
     Toate emotiile sunt variatii ale celor doua emotii de baza: frica si iubirea. Frica/stresul este contagioasa si produce contractii: blocheaza creativitatea, activitatea cerebrala, sistemul imunitar, perceptia selectiva si extinsa pe peioade indelungate de timp conduce la prabusire. Iubirea (emotiile si credintele pozitive) au un impact major si cauzeaza expansiune: a creativitatii, a rezistentei fizice si mentale, mai multa productivitate intr-un timp mai scurt datorita rapiditatii luarii deciziilor, datorita receptivitatii si perceptivitatii crescute. Aceasta este o chestiune de Matematica, de Matematica a Inimii (HeartMath- pentru ca descoperirile legate de aceste campuri ale inimii le datoram Institutului HeartMath): atunci cand cineva are o informatie corecta, ia decizii mai bune.
     Calitatea campului creat de fiecare din noi cu propria inima influenteaza propria realitate si experientele proprii.
     Cercetarea care este in spatele evolutie HeartMath a pornit de la ideea ca raspunsurile emotionale ale corpului la evenimente nu au loc intotdeauna prin intermediul unor procesari “venite din sus in jos” (de exemplu: creierul trimite semnale catre inima si alte organe si corpul raspunde in mod corespunzator). Mai degraba, este acum demonstrat ca deseori starile noastre emotionale declanseaza un raspuns din partea inimii care transmite semnale catre creier si alte organe, iar corpul raspunde in concordanta cu acestea. De exemplu, in timp ce comunicarea bi-directionala dintre sistemul cognitiv si emotional este legata direct fizic de creier, numarul de conexiuni ce pornesc de la centrul emotional catre centrii cognitivi este mai mare decat numarul de conexiuni inverse. Ati luat vreodata o decizie “pripita“? Ati facut ceva periculor in urma unui impuls? Ati facut ceva riscant pentru ca ati crezut in acel lucru? Acest studiu explica influenta pe care emotiile o au asupra capacitatii noastre de a actiona.
     De fapt, cerecetatorii de la HeartMath au aflat ca fiziologia si centrii nervosi ai inimii sunt atat de complecsi si activi, incat constituie un “creier” de sine statator, numit “mini-creier“. Stim cu totii ca inima contine celule care produc si elibereaza neoreninefrina si dopamina, neurotransmitatori ce pana nu de mult se credea ca sunt produsi numai de catre creier si de catre ganglionii din afara inimii. Chiar si mai remarcabila este descoperirea faptului ca inima produce oxitocina – “hormonul iubirii” – in concentratii mai mari decat cele produse de catre creier.

7 ACTIUNI SIMPLE PENTRU A CREA EMOTII POZITIVE:

      1. Canditi-va la prietenii care v-au ajutat azi. Multumiti-le din inima. Ganditi-va la ce aveti de facut chiar acum. Aveti certitudinea ca ca totul va merge bine din acest spatiu
     2. Ce va doriti sa faceti din punct de vedere profesional? Un proiect nou? Cu cine? Ganditi-va la acesta in detaliu, fiti cat mai la obiect si imaginati-va ca deja functioneaza.
     3. Mentineti sentimentele de sarbatoare ce se nasc in inima. Din acest spatiu faceti actiunile necesare ca sa aduceti in mainfestare ce doriti.
     4. Gasiti moduri in care sa va ajutati colegii, sau sa ii faceti sa simta ca va pasa. Faceti un act (in)vizibil de buntate pe zi, sau chiar mai multe daca doriti.
     5. Inainte de a va incepe ziua multumiti pentru viata si imaginati-va cum vreti sa fie.
     6. Cand va terminati ziua si va curatati de emotiile negative (care se nasc din frica ce provine din cunoasterea faptului ca ceea ce stim este o iluzie). Nu le duceti acasa si nici nu le pastrati pentru a doua zi.
     7. Zambiti – Criza este efectiv aici: ritmul innebunitor al societatii, asaltul de a face prea multe in prea putin timp si cu prea putine resurse. A fi in momentul prezent este doar un concept pe care marea majoritate dintre noi nu prea stim sa il aplicam in viata de zi cu zi. Frica este larg raspandita si ne polueaza la nivel celular: hipertensiune, boli autoimune, cancer, infertilitate, probleme cronice de spate, anxietate si depresie; lista ar putea continua pentru eternitate. Diferenta sta in modul in care noi interpretam criza pentru ca putem fi in pace completa in mijlocul haosului.
Putem sa traim viata pe care ne-o dorim? Putem sa fim autentici in ceea ce spunem? Putem sa ne identificam si sa eliberam credintele limitative pentru a putea putea merge sincer si total catre compasiune, abundenta, iubire si conexiune. Daruirea voastra se va vedea in corpul si in intentiile voastre.

sursa:  noulpamant.ro


Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin