duminică, 14 noiembrie 2010

National Geographic Wallpapers - Tigri

O  mica  baie  sau  o  mare  sete ...?

Un somn bun  sau  o  mare  lene ...?

National Geographic Society
Fotografii  preluate  de pe  http://www.nationalgeographic.com/

Jaques Benigne Bossuet

Bucuria  omului  e  omul.
Intre  ei  se  infiripa  prietenia  care  umple  cel  mai  intins  desert  al  sufletului  nostru.

"Jaques Benigne Bossuet"

In pat ...

Sotul si sotia in pat...momente toride...
EA: ia-ma salbatic, arata-mi ca esti barbat adevarat !
EL: DA! DA! DA!
EA: Spune-mi lucruri murdare !
EL: Baia, bucataria, covorul din sufragerie...
 

CHERRAPUNJI – India

CHERRAPUNJI (CHERRAPUNJEE), localitate unde s-a înregistrat cea mai mare cantitate de precipitaţii căzută într-un an (22 990 mm, anul 1861) şi într-o lună (9 300 mm, luna iulie 1861).

     Localitate în NE Indiei (statul Assam), la 1 300 m alt. şi la 51 km S de Shillong, capitala statului, la poalele zonei prehimalayene Garo-Khasi-Jaintia (alt. max. – vf. Shillong 1 961 m), Acest adevărat „pol al ploii” se explică prin poziţia geografică a localităţii.
     Musonul de vară, încărcat cu umiditate deasupra Golfului Bengal, este obligat, în apropiere de C., să escaladeze un abrupt de peste 600 m, orientat spre S (pe direcţia de acces a musonului); urmarea o constituie căderea unor ploi extrem de abundente (ex.: în 16 iunie 1995 s-au înregistrat 1 563 mm!). Media anuală a pre­cipitaţiilor este de 11 000 mm, iar minima înregistrată a fost de 7 180 mm (în anul 1873). Cea mai mare parte a ploilor cade în intervalul mai-septembrie.

Stiati ca ... ? Condimente, episodul 3

     Conform celor mai recente date ONU, cel mai mare producator mondial de condimente este India? Aceasta tara este responsabila pentru producerea a 1600 000 tone de condimente, adica 86% din totalul mondial. La mare distanta urmeaza China, cu 4%, si Bangladesh cu 3 %.
     Compania Olandeza a Indiilor de Est (VOC), creata pentru comertul cu condimente, este prima corporatie multinationala din lume si prima companie care a emis actiuni? In perioada anilor 1700, VOC detinea suprematia absoluta in comertul cu condimente, cu mult in fata urmatoarei rivale (Compania Britanica a Indiilor de Est).
     In zilele noastre, piperul este cel mai tranzactionat condiment la nivel mondial? Circa 20% (in 2002) din comertul mondial cu acest tip de produse este reprezentat de piper, iar Vietnam-ul este cel mai mare exportator al acestui condiment detinand 34% din piata in 2008.
     Cel mai mare producator mondial de sare este Statele Unite? In topul producatorilor urmeaza China, Germania si India. Consumul de sare in USA a crescut cu 50% in anii ultimii 20 de ani de la putin peste 10 grame la mijlocul anilor 80 la, peste 15 grame pe zi in ultimii ani.

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin