sâmbătă, 14 aprilie 2012

Sfere

Sfere rosii  si  albastre.

Prima puşcă de asalt integral românească,

     Fabrica de Arme Cugir a finalizat prima puşcă de asalt de concepţie integral românească, arma fiind în prezent testată de soldaţii români în teatrele de operaţiuni, iar din toamnă uzina ar putea realiza primele 60.000 de produse pentru dotarea Armatei Române, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Directorul Companiei Naţionale ROMARM, Vasile Crişan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că specialiştii de la Fabrica de Arme Cugir au finalizat prima puşcă de asalt la standarde NATO, precizând că arma este "o concepţie sută la sută românească".
     Crişan a spus că puşca de calibru 5,56 X 45 milimetri respectă standardele NATO şi, ca element inedit, este ambidextră, putând fi folosită de soldaţi atât cu mâna dreaptă, cât şi cu stânga.
El a afirmat că Fabrica de Arme Cugir a finalizat deja primele zece arme pe care le-a trimis pentru testare la Ministerul Apărării Naţionale.
     "Am terminat zece produse. În prezent se află la MApN, unde arma este supusă unor teste NATO (…) Armele sunt trimise în teatrele de operaţiuni unde soldaţii noştri, militarii Armatei Române, desfăşoară activităţi, misiuni de luptă şi le supun unor încercări reale", a spus directorul general al ROMARM.
     Vasile Crişan a afirmat că, după ce testele vor fi terminate, Fabrica de Arme Cugir va începe, cel mai probabil din toamnă, să lucreze la prima comandă de 60.000 de produse pentru dotarea Armatei Române.
Conducerea Fabricii de Arme din Cugir anunţa, anul trecut, că unitatea lucrează la producerea prototipului unei arme de asalt cu muniţia aferentă, realizată la standarde NATO, cu care ar putea fi dotată în anii următori Armata Română.
     Directorul Fabricii de Arme Cugir, Horea Suciu, declara, în luna mai a anului trecut, că fabrica a încheiat un acord de colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale, în baza unui program naţional, prin care realizează prototipul unei arme de asalt calibrul 5,56X45 milimetri cu muniţia aferentă, care să îndeplinească standardele NATO.
     Suciu spunea că primele prototipuri ale acestui produs militar ar trebui finalizate până la sfârşitul anului 2011, iar noua armă ar putea înlocui actualele AKM-uri aflate în dotarea Armatei Române.
     El afirma că arma este realizată pe scheletul vechiului AKM, dar este îmbunătăţită, având dotări şi caracteristici conform standardelor NATO.
      Potrivit sursei citate, noua armă de asalt este realizată în totalitate la Fabrica de Arme Cugir, ea fiind la acea dată în fază de testare, iar testele se realizau atât în laboratoarele fabricii, cât şi la Academia Naţională de Tehnică Militară.
      Tot atunci, Radu Roşianu, administratorul special al UM Cugir şi al Fabricii de Arme Cugir, declara că producerea unei noi arme de asalt la Cugir ar putea însemna pentru Fabrica de Arme comenzi de câteva zeci de mii de bucăţi pe o perioadă de câţiva ani, dacă se va decide dotarea Armatei Române cu această armă.
     Fabrica de Arme Cugir s-a format în 2004 prin divizarea Uzinei Mecanice Cugir, societatea preluând o parte din producţia de armament şi fiind o filială a Companiei Naţionale ROMARM SA. Fabrica are în prezent 655 de angajaţi şi este specializată pe producţia de armament şi muniţie pentru infanterie.

Sursa: www.gandul.info

Berea îi face pe oameni mai inteligenţi

      Cercetătorii de la Universitatea Illinois din Chicago au descoperit că berea îi face pe oameni mai deştepţi, în special când vine vorba de rezolvarea unor probleme de creativitate, scrie Business Insider.
      Oamenii de ştiinţă au studiat 40 de bărbaţi între 21 şi 30 de ani, dintre care doar jumătate au fost puşi să bea bere. Apoi, cele două grupuri au avut de rezolvat o problemă în care li se dădea un cuvânt şi ei trebuiau să spună primul cuvânt asociat care le venea în minte.
      În aceeaşi perioadă de timp, bărbaţii care au băut bere au asociat cu 40% mai multe cuvinte decât ceilalţi.
       Cercetătorii au descoperit, însă, şi un efect negativ al consumului de bere: într-o altă probă, băutorii au reuşit să memoreze mult mai puţine cuvinte decât bărbaţii complet "treji".

Linkin Park in Romania

Vara asta se anunta plina pentru amatorii de concerte rock. Trupa americana Linkin Park vine in premiera in  Romania pe 6 iunie la Romexpo. Concertul poate trece pe lista celor mai asteptate, pentru ca Linkin Park au un fan base foarte variat atat ca varsta cat si ca gusturi muzicale.

Kawasaki

 Kawasaki,  blue edition.

Valul perfect

The perfect tide.

Peisaj fantastic

 Peisaje  fantastice,  care  ne  fac  sa  visam  cu  ochii  deschisi.

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin