luni, 8 noiembrie 2010

Aristotel

A  trai  inseamna  a  simti si  a  cunoaste.

"Aristotel"

Reflexii

 Reflexii  in  oglinda  apei

Reflexii  in  apus  de  soare.

CAPUL HORN = CABO DE HORNOS

CABO DE HORNOS ( CAPUL HORN ) cea mai sudică rezervaţie a biosferei.

Situată în extremitatea australă a statului Chile, Cabo de Hornos include arii marine, insule şi zone litorale cu o suprafaţă totală de 4,9 mii. ha. în cuprinsul ei se află P.N. Alberto de Agostini (1 460 000 ha) şi P.N. Cabo de Hornos (63 100 ha).
Sunt protejate fiorduri, gheţari de tip alpin ce însoţesc Canalul Beagle şi poartă nume cu rezonanţă europeană (Espana, Romanche, Alemania, Italia, Francia, Holanda) şi de asemenea pâlcuri forestiere de Nothofagus betuloides (o variantă de fag austral) şi Drimis Winteri.
Din faună se evidenţiază mamiferele marine precum vidra, leul şi elefantul de mare şi avifauna marină (inclusiv pinguinii).
Cel mai sudic Parc National (55°39′-56° lat. S) a fost organizat în 1945 pe teritoriul municipalităţii omonime, creată în 1927 şi numită, până în anul 2001, Navarino. Include spaţii insulare precum arh. Wollaston şi ins. Hermite; de altfel, chiar Capul Horn, faimos şi periculos pentru navigaţie, este parte a unei insule.
Un monument, inaugurat la 5 decembrie 1992, aminteşte de marinarii, indiferent de naţionalitate, care au pierit în zona furtunoasă a Capului Horn. Lipsit de vegetaţie forestieră, Parcul National este un spaţiu de protecţie a avifaunei marine.
 Ghetar in  zona  canalului  Beagle, ( Beagle Chanel )

Stiati ca ... ? Parfumuri, episodul 5

“Notele” sau “tonurile” unui parfum sunt in numar de 3: de varf, de mijloc si de baza? Notele de varf sunt cele pe care le mirosim imediat dupa ce incercam un parfum si au la baza moleculele cu cea mai rapida evaporare care alcatuiesc parfumul. Imediat dupa acest prim contact, nasul nostru incepe sa simta notele de mijloc, care constituie “inima parfumului”. Dupa 30 de minute, de regula, se fac simtite si notele finale ale unui parfum, cele de baza.

Conform celor mai multe surse, cel mai bine vandut parfum din perioada moderna este Chanel No 5? Lansat acum aproape un secol, in 1921, celebrul No 5 este prima creatie a creatoarei de moda Gabrielle “Coco” Chanel si de atunci se vinde fara intrerupere,   compania estimand ca in lume, la fiecare 55 de secunde, se vinde o sticla din acest parfum. Extractul de mosc de Zibeta, mult mai cunoscuta dupa boabele de cafea care se extrag din excrementele sale – Kopi Luwak, a stat la baza retetei originale a Chanel No 5 insa acest ingredient a fost inlocuit cu unul similar produs in laborator din considerente de protectie a speciei.

Romanasul smecher

Merg cu trenul un ungur, un rus si un roman. Se baga toti trei intr-un compartiment. Dupa 2 statii vine o blonda si se pune langa ungur pentru ca el statea singur pe banca.
La un moment dat intra trenul intr-un tunel. Se aude o sarutare si apoi un sunet de palma pe obraz. Cand iese trenul din tunel vad toti pe fata ungurului o urma de palma.
*Ungurul se gandeste: “Ma, careva a pupat-o pe blonda si asta, iar ea a crezut ca eu am pupat-o si m-a pleznit.”
*Rusul zice: “Ma ungurul asta o fost atata de nesimtit ca o pupat-o pe blonda asta si ea l-a pleznit.”
*Romanul se gandeste bucuros: “Ma, abia astept sa mai vina un tunel sa o pup pe blonda si sa ii mai dau o palma la ungur”.

Nu e curva

Bubulina se duce la doctor și se plânge că-i tare nervoasă.
- Măritați-vă, îi zice doctorul.
- Sunt măritată.
- Atunci, luați-vă un amant.
- Am unul!
- Luați doi…
- Am!
- Trei…
- Am!
- Aoleu, dumneata ești bolnavă.
- Dați-mi scris, domnule doctor, că lumea zice că-s curvă.

Femeia mai tare ca banca

Știți când te face femeia milionar?
 Atunci când ești miliardar!

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin