sâmbătă, 7 februarie 2015

Pastel de Toamna

Copacul Vietii

Maimutza nemachiata.

Sa  ne  amuzam.

AVOCADO

AVOCADO

aliment 1Părerile sunt împărţite: unii îl consideră fruct, alţii legumă. Indiferent de ce parte a baricadei vă aflaţi, important de ştiut e faptul că e extrem de bogat în nutrienţi, sănătos şi hrănitor.
Avocado e fruct, desi multi il trateaza ca pe o leguma. Oricum, avocado este un aliment cu o aroma deosebita, fiind bogat in vitamine (contine 13 vitamine: A, C, D, E, K, E si 8 tipuri de vitamina B, inclusiv B6, B12 si acid folic), precum si alte elemente nutritive (potasiu, luteina, antioxidanti, grasimi monosaturate). Dar, sa vedem ce proprietati are acest fruct magic pentru sanatate si beneficiile sale nutritive pentru organism.
Avocado reprezinta un aliment gustos si sanatos, caci poate fi consumat crud, copt, gatit ca sos sau supa, dar si in asociere cu alte alimente.

Iata cateva din beneficiile consumului de avocado:

– Abundența de grasimi mononesaturate si acidul oleic din avocado ajuta la scaderea colesterolului. De asemenea, ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
– Consumand avocado, veti remarca efecte benefice asupra organismului dvs., protejandu-va si facandu-va mai rezistenti la virusi si microbi. De asemenea, contribuie la intarirea oaselor si asigura intarirea suprafetei dintilor.
– Continutul de luteina si concentratia de caroteni din avocado vor avea efect deosebit pentru sanatatea ochilor, protejandu-i fata de pierderea vederii centrale si situatiile neplacute de cataracta.
– Consumul de avocado duce la stoparea cresterii si dezvoltarii celulelor canceroase, stopand astfel aparitia cancerului.
– Datorita continutului ridicat de grasimi monosaturate, avocado unul din cele mai puternice alimente antioxidante. Astfel, veti oferi protectie impotriva bolilor de inima si a atacurilor de cord/infarct. Cei care mananca in mod regulat avocado vor fi feriti de atac cerebral datorita reglarii presiunii sangelui.
– Avocado are efect in stoparea mirosului neplacut al gurii.
– Bogat in antioxidanti si vitaminele E si B, avocado contribuie la intarirea sistemului nervos si stimularea sistemului imunitar, ajuta la eliminarea stresului si ameliorarea unor probleme sexuale precum infertilitate ori impotenta. Avocado este bogat in potasiu, substanta importanta a carei deficienta poate da nastere la depresie si extenuare.
– Fructul de avocado e recomandat pentru consum pentru femeile insarcinate. De asemenea, contine vitamina B6, care ajuta la asimilarea fierului, fiind de mare ajutor femeilor care sufera de sindromul premenstrual.
– Continutul de acid folic din avocado ajuta la dezvoltarea creierului si a tesuturilor, mai ales in etapele de crestere rapida a celulelor. Nu doar ca ajuta la dezvoltarea creierului in perioada copilariei, ci si contribuie la mentinerea sanatatii creierului. De aceea, avocado este introdus si in alimentatia copiilor. Datorita continutului ridicat de acid folic si a continutului scazut de carbohidrati, fructul de avocado e recomandat si pentru sugarii de 6 luni sau mai mari. Este usor de digerat si rareori este responsabil de vreo reactie alergica la copilasi si nu cauzeaza constipatie. Avocado e mancarea excelenta pentru bebelusii cu dificultati in alimentatie deoarece are un aport caloric ridicat. Astfel, micutul dvs. va beneficia de o cantitate mare de calorii dintr-o cantitate mica de mancare.
– Consumul de avocado duce la stimularea memoriei, ceea ce il recomanda pentru consum tinerilor si persoanelor aflate in situatii si perioade de efort intelectual sustinut, datorita bogatiei sale in magneziu si fosfor.
– Piureul de avocado este indicat spre consum mai ales de catre invalizi, convalescenti si copiii bolnavi deoarece grasimile din avocado sunt usor de digerat si contin substante antifungice si antibacteriene. Intr-adevar, avocado are un continut ridicat de grasimi – aproximativ 30 de grame intr-un fruct de dimensiune medie, continut de grasime similar unui produs fast-food. Dar, nu va panicati. E vorba despre grasimi monosaturate „bune”, usor de digerat si asimilat de catre organism. Mai mult de atat, avocado favorizeaza si absorbtia de nutrienti din alte fructe si legume cu care este combinat in alimentatie. Corpul stie rapid ce sa faca cu aceste grasimi si le transforma in energie, folosindu-le eficient in organism.
– Continutul de nutrienti si enzime usureaza problemele de digestie.
– Avocado poate fi folosit cu succes si in curele de infrumusetare si slabire. Continutul de vitamina E ajuta la protectia pielii. Substantele chimice din acest fruct stimuleaza productia de colagen, ajutand la netezirea ridurilor si conferind pielii un aspect tanar, catifelat si neted.
Nu va panicati si consumati acest fruct cu incredere. Majoritatea lumii crede ca avocado ingrasa, dar nu e deloc asa. Din contra, fiecare calorie a acestui fruct are o valoare importanta in nutritie.

 ampress.ro

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin