joi, 3 februarie 2011

UFO spotted hanging over Jerusalem - Un OZN deasupra Ierusalimului

     O înregistrare cu un misterios obiect incandescent, care a  fost surprins deasupra Ierusalimului, face furori pe Internet.     În timp ce locuitorii Ierusalimului sunt panicaţi, tot mai mulţi oameni din întreaga lume vizionează pe Internet imaginile, în care un glob de lumină care a coborât, a dispărut deasupra Muntelui Templului, mai exact deasupra moscheii al-Aqsa,  şi se întreabă ce reprezintă acesta.     Oamenii cred că misteriorul obiect este un OZN, deoarece a fost filmat din patru unghiuri diferite, iar probabilitatea de a fi altceva este destul de mică. Potrivit huffingtonpost.com, fenomenul a fost filmat săptămâna trecută.
Filmul  aparitiei  OZN-ului  il  gasiti  aici:
UFO spotted hanging over Jerusalem .

O furtună de zăpadă a paralizat o treime din teritoriul SUA

     O uriaşă furtună de zăpadă a paralizat aproape total activitatea pe o treime din teritoriul Statelor Unite, din Texas până la Chicago. Peste 10.000 de curse aeriene au fost anulate, iar şoferii se luptă cu poleiul şi cu troiene de peste doi metri înălţime.
     Ninsorile şi viscolul au cuprins 25 din cele 50 de state americane. Oamenii au fost sfătuiţi să rămână acasă iar automobiliştii care s-au încumetat, totuşi, să pornească la drum au avut surprize din cele mai neplăcute.
     În patru state federale s-a decretat starea de urgenţă. Şcolile şi serviciile publice au rămas închise, iar mari oraşe ca Dallas sau Kansas City par pustii acum.
     Stratul de zăpadă măsoară deja zeci de centimetri în Oklahoma, acolo unde acoperişul unei clădiri s-a prăbuşit deja. Sute de vehicule sunt blocate de troiene iar altele pur şi simplu au îngheţat, pe o temperatură ce a coborît, pe alocuri, cu mai mult de 30 de grade sub zero.
     Două din cele mai mari aeroporturi ale ţării, cele din Dallas şi Chicago, au fost temporar închise din cauza furtunii. A fost de ajuns pentru ca întregul trafic aerian să fie cuprins de haos.

Cinci planete similare Pământului, descoperite în galaxia noastră

     Telescopul Kepler trimis în spaţiu de NASA a descoperit recent cinci planete asemănătoare Terrei care orbitează în jurul unor stele şi sunt situate în galaxia noastră.
     Potrivit CNN News, aceste planete au dimensiuni asemănătoare Pământului şi orbitează în jurul sorilor lor, la distanţe care ar permite dezvoltarea vieţii aşa cum o ştim noi, deoarece există şanse mari ca pe suprafaţa lor să existe apă, un element esenţial în existenţa vieţuitoarelor care locuiesc pe Terra.
     Se pare că aceste cinci planete descoperite de satelit au nişte sori mai mici şi mai reci decât Soarele.
     Kepler a mai descoperit alte şase planete care orbitază în jurul aceleiaşi stele,  situată la circa 2.000 de ani lumină depărtare de noi, dar care sunt mult mai mari decât Pământul.

Surse:  nasa.gov  , libertatea.ro

Revista National Geographic: «Dacii erau plini de aur!»

     Povestea tezaurului din vechea Dacie a strămoşilor noştri, cu capitala la Sarmizegetusa Regia, este relatată pe larg pe site-ul revistei National Geographic. “Contemporani misterioşi ai romanilor”, dacii sunt consideraţi nişte oameni foarte bogaţi, care nu făceau economie la aur, dovadă fiind brăţările găsite în cetăţile lor, în greutate de câte un kilogram.
     Locuită în antichitate de geto-daci, Dacia era, acum aproape două milenii, o ţară bogată în resurse, întinsă între râul Tisa (la vest), râul Nistru şi Marea Neagră (la est), Dunăre (la sud) şi Carpaţii Păduroşi (la nord).
     Conform unui articol recent al publicaţiei National Geographic, “dacii au locuit în Transilvania cu multe secole înainte ca Bram Stoker (n.r. - scriitorul romanului “Dracula”) să viseze la Dracula şi nu au lăsat nici o scriere, dar erau plini de comori, după cum au şi bănuit istoricii. Aveau aur din  abundenţă şi nu făceau deloc economie atunci când îl foloseau, dovadă fiind brăţările masive, de câte un kilogram, găsite în Transilvania”.

     Revista National Geographic , aduce în discuţie bogăţia în resurse minerale a strămoşilor noştri, citând un studiu realizat de cercetătorul român Bogdan Constantinescu, în care acesta afirmă că aurul din care au fost confecţionate cele 24 de brăţări descoperite în situl arheologic Sarmizegetusa Regia, între 2000 şi 2007, provine din două râuri vecine cetăţii, şi nu din Grecia, cum s-a crezut la un moment dat.
     12 din cele 24 de brăţări descoperite la Sarmizegetusa, în intervalul 2000-2007, sunt expuse astăzi la Muzeul de Istorie din Bucureşti, fiind recuperate din mâna hoţilor, care le dezgropaseră ilegal. Celelalte 12, cel mai probabil vândute pe piaţa neagră a antichităţilor, sunt căutate încă de autorităţi.

Surse:  National Geographic si Libertatea

NASA trebuia să anunţe pe 15 noiembrie 2010 o nenorocire?

”Găurile negre produse la CERN au scăpat de sub control”, spun specialiştii.
     Pe 15 noiembrie 2010 NASA a ţinut omenirea cu sufletul la gură timp de aproximativ 10 ore. Agenţia cosmică anunţase dimineaţa că va face publică descoperirea unui „obiect excepţional” în vecinătatea cosmică a Pământului.
     Toată lumea se aştepta să se anunţe contactul cu extratereştrii sau o nenorocire care ar urma să vină din Cosmos, adică ceva într-adevăr excepţional! Dar NASA a anunţat o copilărie, despre o gaură neagră descoperită cu 30 de ani în urmă... A făcut NASA o gafă?
     În dimineaţa zilei de 15 noiembrie, NASA a anunţat mass media că la ora 19.30 va anunţa descoperirea unui obiect excepţional în vecinătatea cosmică a Terrei. Această declaraţie fulminantă păreau să pregătească locuitorii Terrei pentru un fenomen epocal, ieşit din comun, şi a fost făcută foarte sobru, cu mare pompă şi încărcat de gravitate.
     La ora 19.30, ora Bucureştiului, toată omenirea era cu sufletul la gură să afle despre ce e vorba. La momentul cu pricina, Agenţia spaţială anunţă că a descoperit o gaură neagră la 50 de milioane de ani lumină de Terra – adică o informaţie banală din punct de vedere ştiinţific. La doar 35 de milioane de ani lumină se află o altă gaură neagră, mai mare şi mai fioroasă. Mai mult, despre existenţa obiectului cosmic ”excepţional” se ştia de 30 de ani, deci, practic nu a fost nici o informaţie nouă. De ce tot acest circ?

”Omenirea a trecut printr-o mare primejdie”
     ”Este sigur că anunţul făcut de NASA ascundea un fapt mult mai grav, probabil copleşitor de important pentru umanitate, posibil funest, dar a cărui neralizare a făcut mutarea atenţiei opiniei publice pe o descoperire minoră, obişnuită, care nu iese din tiparele activităţii cotidiene a astronomilor. Despre ce este vorba? Unii specialişti, mai cu seamă chinezi şi cei ruşi, acuză savanţii care lucrează la acceleratorul de particule CERN, Geneva, că ar fi scăpat de sub control experimentele şi că în prezent ar produce, în mod straniu, găuri negre în diferite locuri din Univers a căror naştere, evoluţie şi dispariţie nu mai pot fi anticipate şi cu atât mai puţin, controlate. Adică posibila apariţie a unor găuri negre în zonele apropiate galaxiei noastre, sau chiar în apropierea sistemului solar, sunt efecte ale experimentelor de la CERN. Ca atare, NASA se pregătea să anunţe o asemena apariţie catastrofală, scăpată de sub control, în vecinătatea Pământului, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat în cele aproximativ 10 ore de suspans, şi atunci oficialităţile au deturnat atenţia cu un anunţ copilăresc despre cea mai tânără gaură neagră. Practic, se pare că omenirea a trecut printr-o mare primejdie în data de 15 noiembrie”, ne-a declarat gen. dr. Emil Străinu , specialist în ameninţări neconvenţionale.

La CERN s-a produs antimaterie
     CERN este un accelerator de particule construit la Geneva, care încearcă să recreeze condiţiile din momentul formării Universului şi găsirea ”particulei lui Dumnezeu” - adică acel ceva care a generat materia - prin ciocnirea a două fluxuri de particule accelerate la viteze apropiate de cele ale luminii. Dar particula lui Dumnezeu este greu de controlat, în sensul că aceasta poate produce şi găuri negre.
     O gaură neagră este o porţiune de spaţiu cosmic care are o concentraţie de masă imensă, iar câmpul ei gravitaţional este atât de puternic încât înghite tot ce are în jur, de la planete la radiaţie luminoasă. Au fost nenumărate voci care au atenţionat că experimentele de la CERN sunt periculoase. Acceleratorul a pornit oficial în 2008, dar din cauza unor defecţiuni ciudate (cea mai haioasă declaraţie a fost cea din 3 noiembrie 2009, despre o pasăre cu o bucată de pâine în cioc care ar fi scăpat firimituri şi a fi declanşat un scurt circuit în CERN), abia în toamna anului trecut a anunţat că ciocnirea fluxurilor de particule s-a produs, dar nu s-a spus ce a rezultat de aici.
     Totodată, savanţii de la CERN au anunţat că au reuşit, pentru prima oară în decursul istoriei omenirii, să menţină stabili, pentru o fracţiune de secundă, 38 de atomi de antimaterie. Antimateria este opusul materiei, iar la contactul lor, cele două forme de existenţă se anihilează reciproc cu o degajare uriaşă de energie. Dacă se va putea stabiliza, antimeria va fi folosită în viitor pentru alimentarea cu energie a navelor cosmice.

SURSA:  http://www.libertatea.ro

Seria peliculelor 'Harry Potter', premiată la gala BAFTA

     Filmele 'Harry Potter' vor fi premiate în cadrul galei BAFTA, ce va avea loc la Londra pe 13 februarie, pentru contribuţia excepţională adusă cinematografiei. Distincţia va fi primită de J.K. Rowling, scriitoarea romanelor, şi de David Heyman, producătorul peliculelor.
     "Cum această poveste de succes din cinematografia britanică se apropie de sfârşit, cu realizarea mult anticipatului ultim film din serie, anul acesta, este oportun ca BAFTA să onoreze peliculele 'Harry Potter' şi contribuţia pe care acestea au adus-o industriei de film britanice", a declarat preşedintele comitetului de film BAFTA (British Academy of Film and Television Arts).
     Primele şase filme din celebra serie 'Harry Potter' au avut încasări de 5,4 miliarde de dolari, intrând în istoria cinematografiei ca franciza cu cele mai mari câştiguri. Ultima peliculă a seriei, 'Harry Potter şi Talismanele Morţii, Partea a II-a' este programată pentru data de 15 iulie.

Oscar Wilde

Experienta  este  numele  pe  care  fiecare  il  da  propriilor  greseli.

"Oscar Wilde"

OZN deasupra Ierusalimului - UFO spotted hanging over Jerusalem

     O înregistrare cu un misterios obiect incandescent, care a  fost surprins deasupra Ierusalimului, face furori pe Internet.
     În timp ce locuitorii Ierusalimului sunt panicaţi, tot mai mulţi oameni din întreaga lume vizionează pe Internet imaginile, în care un glob de lumină care a coborât, a dispărut deasupra Muntelui Templului, mai exact deasupra moscheii al-Aqsa,  şi se întreabă ce reprezintă acesta.

     Oamenii cred că misteriorul obiect este un OZN, deoarece a fost filmat din patru unghiuri diferite, iar probabilitatea de a fi altceva este destul de mică. Potrivit huffingtonpost.com, fenomenul a fost filmat săptămâna trecută.

http://www.youtube.com/watch?v=D1K5xKxd65M&feature=player_embedded# 

UFO spotted hanging over Jerusalem .

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin