marți, 25 ianuarie 2011

Stiati ca ... ? Rasputin, episodul 2

      Primul contact al lui Rasputin cu familia regala ruseasca a avut loc in 1905? Atunci, ingrijorata de starea de sanatate a fiului ei (printul Alexei suferea de hemofilie, boala care afecteaza coagularea sangelui si in urma careia pot aparea hemoragii fatale uneori), tarina Alexandra a decis sa apeleze la Rasputin, cunoscut vindecator in Sankt Petersburg pe atunci.
     Exista numeroase legende privind modul cum calugarul il ajuta pe Alexei sa se simta mai bine? Unele afirma ca Rasputin folosea hipnoza, altii utiliza lipitori (desi acestea secreta la randul lor un anticoagulant) in timp ce majoritatea, inclusiv familia regala, credea ca Rasputin reusea sa ii amelioreze starea de sanatate lui Alexei prin rugaciuni si forta divina.
     Se presupune ca Rasputin le-a sedus atat pe Tarina Alexandra cat si pe cele 4 fiice ale ei, marile ducese Anastasia, Olga, Tatiana si Maria? Acesta le vizita in camera lor pe cele 4 fete iar ele ii scriau numindu-l "dragul, scumpul, unicul meu prieten" (Anastasia).
     Dupa ce mai multe desene pornografice infatisandu-l pe Rasputin impreuna cu tarina Alexandra, cele patru fiice si confidenta tarinei in ipostaze sexuale au inceput sa circule in Rusia, Rasputin a fost fortat sa plece intr-un pelerinaj in Palestina?
http://stiati-ca.com

Nibiru – Planeta Crucii

     La 30 decembrie 1983, Washington Post a publicat pe prima pagina un articol in care anunta descoperirea unui urias corp ceresc, probabil la fel de mare ca planeta gigant Jupiter, si, posibil, atat de aproape de Pamant ca ar putea face parte din sistemul nostru solar. Aceasta mare descoperire stiinţifica a fost ignorata ulterior, interesul mass-media fata de subiect scazand incredibil.

NASA – Comunicat de Presa 1992:
“O inexplicabilă abatere a orbitelor lui Uranus şi Neptun poate indica un mare corp in afara sistemului solar, de 4 la 8 ori masa Pamantului, pe o orbita foarte înclinata, la peste 7 miliarde de mile departare de soare."

     Nu se cunoste  foarte bine povestea acestui corp ceresc: se spune ca este o planeta masiva sau o stea binara a Soarelui (“pitica rosie”) care, odata la 3.600 de ani se apropie de Pamânt si provoaca distrugeri mari pe Pamânt.
     Se crede ca în 2012 se va apropia din nou de Pamânt si iar va produce o catastrofa pentru Pamânt. Dar ce s-a întâmplat acum 3.600 de ani? Sa spicuim din ceea ce spun oamenii de stiinta. Veti afla, suprinzator, ca acest ciclu de distrugere de 3.600 de ani nu este doar un basm…
 
     1) Cele mai vechi civilizatii din America au disparut acum 3.600 de ani datorita catastrofelor naturale
     Mai întâi au fost cutremurele, apoi ploile torentiale. Toate acestea au pus capat uneia dintre cele mai vechi civilizatii din America, în apropierea costelor peruane. Exista aici o civilizatie care practica o agricultura performanta si care au lasat niste constructii impresionante (sub forma de piramide de piatra, înaintea civilizatiei maya). Dar, în urma cu 3.600 de ani, un cutremur urias a lovit coasta peruana si a distrus aceste constructii, afirma un grup de antropologisti.
(Sursa: Sciencedaily.com)

     2) Mamutii au disparut acum 3.600 de ani datorita climatului
Disparitia mamutilor în urma cu 3.600 de ani s-a datorat disparitiei climatului rece de pe Pamânt si aparitiei oamenilor-vânatori, au afirmat oamenii de stiinta.
(Sursa: Nature.com)

     3) Sahara s-a transformat din câmpie roditoare în desert în urma cu 3.600 de ani
Ploile au încetat sa mai vina, temperatura a crescut, iar marile câmpii roditoare din Nordul Africii s-au transformat în desert în urma cu câtiva mii de ani. Schimbarea climatului arid n-a fost una graduala, ci s-a întâmplat în doua episoade (primul a avut loc în urma cu 6.700-5.500 de ani, iar al doilea în urma cu 4.000-3.600 de ani). Ultima etapa a fost extrem de severa, ruinând vechile civilizatii antice, afirma cercetatorii. Echipa de specialisti condusa de Martin Claussen de la Institutul pentru Cercetarea Climei din Potsdam (Germania), a realizat pe calculator un model de schimbare a climei în ultimii mii de ani, si a ajuns la concluzia ca transformarea Saharei în desert s-a datorat schimbarii axei Pamântului.
(Sursa: The Japan Times)

     4) Cea de a doua eruptie vulcanica din toate timpurile a avut loc acum 3.600 de ani în insula Santorini (Grecia).
     Eruptia vulcanica din arhipelagul Santorini (Marea Egee, sud estul Greciei) a avut loc în urma cu 3.600 de ani si a distrus civilizatia minoica. O echipa de cercetatori din Grecia si SUA au estimat faptul ca vulcanul a eliberat 60 de kilometri cubi de magma, de 6 ori mai multa cantitate decât cea produsa de celebra eruptie vulcanica de la Krakatau (Indonezia), din anul 1883. Cea mai mare eruptie vulcanica din istoria omenirii se pare ca a fost cea din 1815 (Tambora, Indonezia) – cea care a eliberat 100 de kilometri cubi de magma si care a produs schimbari dramatice în clima Pamântului pentru câtiva ani.
(Sursa: National Geographic)

     5) Geologii confirma ca, odata la 3.600 de ani, au avut loc pe Pamânt evenimente deosebite
Laura Knight-Jadczyk, sotia fizicianului Arkadiusz Jadczyk, autoarea binecunoscutei carti “Istoria secreta a lumii” ne spune câteva lucruri interesante referitoare la studiile geologice efectuate:
     Michel R. Legrand si Robert Delmas (geologi la Laboratoarele de Glaciologie si Geofizica) au publicat în octombrie 1988 un articol intitulat “Impuritatile solubile în 4 miezuri de gheata antarctice de-a lungul a 30.000 de ani” în “Analele de Glaciologie”.    Cei doi cercetatori au reprezentat grafic variatiile Oxigenului 18 si a componentelor ionice NH4Ca2, HCl si NO3SO4. Scara timpului pentru fiecare nivel de componenta ionica în parte, ca si pentru O18 a fost de 30.000 de ani. Exista un grafic care arata vârfuri de activitate în anii 5.200 î.Hr., 8.800 î.Hr., 12.400 î.Hr., 16.000 î.Hr. si 19.600 î.Hr. În toti acesti ani au existat mari stresuri geologice. Precum se observa exista diferente de 3.600 de ani între acesti ani…Evenimentul din anul 8.800 î.Hr. a fost cel mai bine reprezentat (o fi fost Potopul lui Noe?)
(Sursa: Signs of the Times)

     6) “Analele de bambus” spun ca acum 3.600 de ani era multa ceata si trei sori!
Analele de bambus reprezinta cele mai vechi cronici din China cea antica. Sunt prezentate cronici din cele mai vechi timpuri (anul 2497 î.Hr.) pâna în anul 221 î.Hr. În anul 1620 î.Hr. (acum circa 3.600 de ani) se spune ca a existat o ceata galbena, Soarele lumina foarte slab, iar dupa aceea au aparut trei sori; în luna iulie al acelui an totul a înghetat, apoi a aparut în tara o foamete, caci recoltele s-au vestejit.
     Asadar, iata câteva dovezi care arata ca la 3.600 de ani se întâmpla ceva pe Pamânt. Poate fi celebra planeta Nibiru sau poate Nemesis, “Steaua mortii”? Oricare ar fi, se pare ca ambele corpuri ceresti, daca ar exista, atunci când se apropie de Pamânt, aduc de fiecare data câte un dezastru planetar…

Ce s-ar intampla daca Pamantul nu s-ar mai invarti?

      Posibilitatea ca Pamantul sa nu se mai roteasca este o idee futurista si un scenariu SF putin probabil sa se intample vreodata, dar ea i-a fascinat intotdeauna pe oamenii de stiinta. O noua analiza realizata cu un software geografic performant le-a dat acestora o idee despre ce s-ar intampla fara forta centrifuga.
     O schimbare pe care am observa-o imediat in acest caz ar fi durata zilei. Daca planeta nu s-ar mai roti in jurul propriei axe, ci doar in jurul soarelui, ziua ar dura un an, potrivit site-ului
esri.com.

     De asemenea, in lipsa fortelor centrifuge provocate de lipsa rotatiei, geografia Pamantului s-ar schimba complet in urma unor cutremure devastatoare. In lipsa aceleiasi forte, oceanele vor fi controlate doar de forta gravitationala asa ca isi vor schimba pozitia.
     In prezent nu dam prea mare importanta motivelor pentru care oceanele arata cum arata si ne imaginam ca e vorba de relief si de nivelul marii. Totusi, in absenta fortei centrifuge, cantitatea uriasa de apa care se afla la Ecuator va migra catre zonele in care gravitatia este cea mai puternica, adica spre poli. In acelasi timp, la Ecuator va iesi la suprafata pamantul.
     In cele din urma, Pamantul va avea un megacontinent aflat la Ecuator si doua oceane aflate la poli. Europa, Rusia si Canada vor fi acoperite de ape, iar Groenlanda si Antarctica se vor micsora semnificativ, in ciuda altitudinii mari. Marile lacuri nord-americane, care reprezinta cel mai mare rezervor de apa dulce vor disparea.

Fazele  intermediare  ale  acestui  fenomen  ipotetic:





Click  aici  pentru  o  simulare  video:

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin