joi, 24 aprilie 2014

Crocodil de 80 ani

     Un crocodil de 80 de ani a fost capturat cu greu din lacul Victoria din Uganda. Ucigașul s-a hrănit săptămâni la rând cu oameni.

      Monstrul a fost prins cu greu de către autorități, însă oamenii pot răsufla liniștiți deoarece viețile nu le mai sunt în pericol. Crocodilul măsura 5 metri și a fost luat din lacul Victoria, denumit și Victoria Nyanza mai demult având numele de Lacul Ukerwe este situat în Africa de est în Tanzania, Uganda și Kenya, unde a ucis șase persoane.

     Bestia din ape, care cântărea aproape o tonă, a fost prinsă după ce localnicii au făcut reclamații la poliție. Oamenii au spus că mai multe persoane au dispărut fără motiv, iar trupurile lor nu au fost găsite.
Crocodilul a fost prins și ucis de angajații Autorității pentru Animale Sălbatice din Uganda, după ce a fost vânat timp de patru zile în jurul satului Kakira.

Cei mai buni comandanţi militari din istorie

      10. Mahomed al II-lea, supranumit Cuceritorul, a condus Imperiul Otoman timp de 30 de ani, fiind considerat drept cel mai renumit conducător din lumea musulmană. Principala sa realizare se leagă de cucerirea Constantinopolului, centru al creştinătăţii, în 1453. După ocuparea vechii capitale bizantine, Mahomed şi-a propus să devină conducător absolut al unui imperiu în plină expansiune, urmând astfel modelul vechiului împarat. Pentru a-şi întări influenţa în zonă, sultanul otoman a trecut la ocuparea teritoriilor vecine, aproape întreaga Peninsulă Balcanică ajungând sub dominaţia Înaltei Porţi.
      9. Attila, regele hunilor. Attila a devenit rege al hunilor în 445, preluând puterea din mâinile fratelui său. A dus o politică agresivă, caracterizată prin războaie şi cuceriri, regatul său ajungând să cunoască o mare întindere teritorială. După cucerirea unor provincii din apropierea Constantinopolului, Attila porneşte o expediţie împotriva Imperiului Roman de Apus, fiind învins de generalul roman Flavius Aetius în bătălia de la Câmpiile Catalaunice. Învins, regele hun nu renunţă la măreţul său plan şi după refacerea armatei pleacă spre Roma, fiind foarte aproape de a cuceri acest oraş. Numai intervenţia Papei Leon I a salvat capitala romană de asediul hunilor.
      8. Ginghis Han a fost unul din cei mai mari cuceritori din toate timpurile, ocupând o mare parte din Asia, punând temeliile Imperiului Mongol, personalitatea lui fiind asemănată cu cea a lui Alexandru cel Mare. Ginghis Han a unit triburile mongole şi a reuşit să ocupe cu oştile sale teritorii vaste, spre est până la Marea Chinei, iar spre vest până la Marea Caspică. Imperiul Mongol, sub conducerea sa, cuprindea cea mai mare parte a Eurasiei şi părţi consistente din Europa de Est, Asia Centrală şi Orientul Mijlociu.
      7. Erich von Manstein, militar profesionist, a fost unul dintre cei mai proeminenţi comandanţi ai armatei germane, reuşind să se ridice până la rangul de mareşal, cu toate că nu a fost membru al partidului nazist. Von Manstein a fost cel care a elaborat planul pentru invadarea Franţei, iar din 1941 a fost trimis pe Frontul de Est. Din această postură, comandantul german a reuşit una din cele mai importante victorii moderne când, în ciuda superiorităţii materiale şi numerice sovietice, a reuşit să stopeze controfensiva Armatei Roşii şi chiar să ocupe oraşul Harkov, prin propria contraofensivă.
      6. Gheorghi Jukov, comandant  militar sovietic, considerat de mulţi ca fiind unul dintre cei mai mari comandanţi ai celui de-al Doilea Război Mondial.  Preluând comanda Frontului Central în octombrie 1941, în momentul în care naziştii erau la porţile Moscovei, Jukov ia decizia de a transfera trupe din Orientul Îndepărtat spre capitala sovietică, facilitând astfel respingerea trupelor naziste şi pornirea unei contraofensive. După respingerea atacurilor asupra Stalingradului şi Leningradului, având rol central în victoria obţinută de Armata Roşie la Kursk,  comandantul sovietic va conduce ofensiva finală asupra Berlinului, fiind cel care va cuceri capitala germană în aprilie 1945.
      5. Iulius Caesar a fost un lider politic şi militar roman, una dintre cele mai influente personalităţi din istorie. După preluarea puterii absolute, în urma înfrângerii lui Pompei în bătălia de la Pharsalus, Caesar va juca un rol esenţial în transformarea Romei din republică în imperiu. Pe plan extern, faimosul conducător roman a izbutit cucerirea Galiei şi înfrângerea curajosului rege Vercingetorix, extinzând lumea romană până la ţărmul Oceanului Atlantic.
      4. Napoleon Bonaparte, lider politic şi militar al Franţei, cunoscut mai târziu ca Napoleon I, a avut un rol deosebit de important în politica europeană de la începutul secolului al XIX-lea. Născut în Corsica şi specializat pe profilul de ofiţer de artilerie, Napoleon se va proclama Prim-Consul, apoi Împărat al francezilor, în 1804. Sub conducerea sa, armata franceză se va confrunta cu fiecare putere majoră europeană, victoriile militare repurtate de acesta făcând din Franţa cea mai mare putere continentală. Eşecul din 1812 asupra Rusiei a reprezentat începutul declinului pentru marele comandant francez, iar înfrângerea de la Waterloo, din 1815 a pus capăt domniei lui Napoleon.
      3. Hannibal, om de stat şi general cartaginez, este considerat unul dintre cei mai straluciţi comandanţi militari din istorie.  De numele său se leagă invadarea Imperiului Roman de către Cartagina, în 218 î. Hr. Traversând culmile înzăpezite ale Alpilor, el îi învinge pe romani în bătăliile de la Trebia, de la Lacul Trasimene şi de la Cannae, distrugând armatele acestora. După mai mult de zece ani, timp în care armata cartagineză s-a aflat în Peninsula Italică, Hannibal va părăsi teritoriul roman neînfrânt.
      2. Cyrus al II-lea, supranumit cel Mare, întemeietor al Imperiului Ahemenid, a fost una dintre cele mai strălucite  personalităţi ale Antichităţii. Prin cucerirea noului Imperiu Babilonian, a Imperiului Mezilor şi a Lydiei, Cyrus cel Mare a devenit conducătorul unui stat întins pe trei continente. Ca urmare a organizării foarte bune si a federalizării teritoriilor, spre deosebire de multe altele, imperiul creat de Cyrus va avea o existenţă de lungă durată, chiar şi după dispariţia lui.
      1. Alexandru cel Mare a fost unul dintre primii mari strategi din conducători militari din istorie. Cuceririle spectaculoase făcute de tânărul rege macedonean au contribuit substanţial la răspândirea culturii elene în întreaga lume, Alexandru devenind stăpânul celui mai mare imperiu cucerit vreodată. Formarea întinsului imperiu a început prin cucerirea cetăţilor din Asia Mică, a urmat celebra victorie de la Issos, apoi cucerirea Siriei şi a Egiptului, iar în cele din urmă întregul Imperiu Persan.

wikipedia.org

Crezi ca este amuzant? Comparatii la Inundatii.

Printul  William  si  Printul  Harry  dau  o  mana  de ajutor la inundatiile  din  Marea  Britanie  n  timp  ce  domnii  Dragnea  si  Ponta  merg  cu barca  pe  apa  de  30 cm  la  inundatii  in  Romania,  trasi  de jandarmi  si  urmati  de  jurnalisti.


 Diferenta  mare  'monser  de  civilizatie  intre  politicienii  nostri  si  cei  de  dincolo ....
Oare  nu  au  simtul  penibilului!!!!

Bancul zilei

Un individ cu un caine intra intr-un bar. Comanda o bere si zice:
Tipul: - Am un caine foarte destept!
Dupa cateva minute...
Tipul: - Cainele meu este cel mai inteligent!
Lumea din jur se uita, deja, urat la el.
Paharul s-a umplut de tot, cand el afirma:
Tipul: - Cainele meu vorbeste!
Clientii: - Dar, bine, omule! Ne crezi tampiti?! Cum sa vorbeasca un animal?
Tipul: - Hai sa facem pariu! Voi ii puneti o intrebare si, daca nu raspunde, ma scoateti de aici in suturi! Dar, daca raspunde, faceti cinste!
Clientii: - Bine, ma! Ia sa vedem! Ma, animalule, cum se cheama chestia aia din piele, cu care tii calul?!
Cainele se uita in ochii lor si spune:
Cainele: - Ham!
Clientii: - Asta a fost un latrat! si-l scot in suturi pe individ, afara.
Cainele se duce, docil, dupa el si-l intreaba:
Cainele: - Trebuia sa spun lesa?


USS Zumwalt

Marina SUA va folosi în curând o navă de război futuristă, parcă desprinsă din filmele SF! Distrugătorul “USS Zumwalt” este “invizibil” şi are la bord “arme electromagnetice” precum şi arme cu laser!

      Marina Americană şi-a “tras” cea mai futuristă navă de război din lume, botezată “USS Zumwalt”. Nava, care a costat 7 miliarde de dolari, dispune de capabilităţi militare care nu se pot întâlni pe nicio altă navă de război din lume. Construită de corporaţiaGeneral Dynamics”, “USS Zumwalt” va fi cel mai mare distrugător al Marinei Statelor Unite, având la bord tehnologii avansate de ţintire şi distrugere a submarinelor, de protecţie împotriva minelor, de lansare de rachete cu altitudine mică, de artilerie şi chiar de “arme electromagnetice”.
     Distrugătorul american are parte de tehnologii atât de avansate şi automatizate, încât un Computer Central al navei va controla absolut totul, de la radare şi până la arme. El poate veni în sprijinul forțelor pentru operațiuni speciale, și poate folosi cele mai noi tehnologii din domeniul militar, cum ar fi armele cu laser. “USS Zumwalt” este, de asemenea, practic invizibil în apă. Liniile sale futuriste îi menţin invizibilitatea, nava fiind văzută pe un ecran radar inamic ca o barcă mică de pescuit.

      Calculatoarele și sistemele automatizate din dotarea sa înseamnă, de asemenea, şi mai puțin echipaj la bord. Dacă un distrugător de genul acesta are nevoie de 210 de marinari, “USS Zumwalt”  necesită doar 130 de oameni pentru a fi operat, plus încă 28 de oameni pentru operațiuni de aviație (nava are un heliport suficient de mare pentru două elicoptere sau un elicopter și un avion cu decolare verticală).

      Iniţial costurile erau estimate la aproximativ 3,8 miliarde de dolari, dar s-a ajuns la 7 miliarde dolari. Cu toate acestea, Zumwalt va fi, fără îndoială, nava de război cea mai avansată tehnologic, iar sistemele extinse de automatizare şi echipajul său redus vor reduce costurile de operare. Nava va fi livrată Marinei Americane anul acesta (2014), şi, după ce va fi supusă mai multor teste, ea va deveni operațională în jurul lui 2016.

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin