miercuri, 10 noiembrie 2010

Cascade, Waterfalls

 Cascada  in  Marele  Canion  ( Grand Canyon )  din  Arizona, SUA
 Toamna  in  Cottonwoods,  Coyote Gulch Glen Canyon,  National Recreation Area, Utah, SUA
Feerie  in  verde

Anonim

Daca  iti  imaginezi  un  lucru...  il  poti  obtine.
Daca  visezi  la  un  lucru...  il  poti  transforma  in  realitate.

"Anonim"

CERRO DE PASCO – Peru

CERRO DE PASCO, reşedinţa administrativă la cea mai mare altitudine (4 338 m).

     Fondat în anul 1771, reşedinţă a departamentului Junin (1851), apoi a departamentului Pasco, oraşul peruvian Cerro de Pasco s-a dezvoltat legat de exploatarea însemnatelor zăcăminte de argint (în 1890 erau în district 342 mine cu o producţie anuală de cca 40 000 kg), cupru, aur, bismut, zinc (descoperite după anul 1900).
     Exploatarea minieră a creat în apropierea oraşului o depresiune de mari dimensiuni; 2 000 m lungime (N-S), 1 000 m lărgime (E-V) şi 350 m adâncime. în prezent se extrag anual 2,5 mii. t minereu (7,5% Zn, 2,5% Pb, o uncie Ag etc.). Situat în inima Anzilor, în partea central-vestică a Peru-ului (11° lat. S, 76° long. V), pe versanţii muntelui Ulianchin, oraşul are o climă aspră, ce nu permite practicarea agriculturii  în zona înconjurătoare.
     Oraşul are legături feroviare (351 km) şi rutiere (296 km) cu capitala ţării, Lima, prin artere care traversează Anzii la mare altitudine (v. articolul Lima-Oroya-Huancayo).

     E voluţia numărului pop.: 6418 loc. (1876), 15 000 loc. (1927), 21 363 loc. (1961),
70 058 loc. (1998), 72 100 loc. (2005).

Stiati ca ... ? Aeroporturi, episodul 2

     Cel mai vechi aeroport comercial inca functional din lume este cel din Sydney? Aeroportul australian si-a inceput activitatea in ianuarie 1920. Cel mai vechi aeroport inca functional din Europa este Schiphol din Amsterdam, Olanda, primul avion comercial decoland de aici in decembrie 1920 dupa ce inainte fusese un aeroport exclusiv pentru uz militar.

     Desi majoritatea aeroporturilor poarta numele orasului pe care il deservesc, de obicei cel mai mare oras apropiat, sau al unor personalitati din industria aeronautica, unele aeroporturi poarta nume de cantareti, fotbalisti sau clerici? De exemplu, aeroportul din Liverpool se numeste John Lennon (cantaret, trupa Beatles), cel din Belfast se numeste George Best (fotbalist) iar cel din Teheran se numeste Imam Khomeini (liderul Revolutiei Islamice din Iran).

Bill Gates si Windows 95

Într-o seară, se întorcea Billy Gates de la Microsoft, de la lucru. Mergînd către casă se opreşte să-şi vadă noua vilă în construcţie. Fiind neatent şi obosit, cade într-un şanţ unde îl vizitează nişte îngeri. Unul din ei se adresează lui Billy:
- Bună, Bill! Am două veşti să-ţi dau: una bună, iar alta proastă. Cu ce să încep?
- Începe cu vestea cea bună, răspunse Billy.
- Vestea cea buna e că la noi, în cer, pe toate PC-urile ne-am pus Windows 95!
- Foarte bine! Dar care e vestea cea rea?
- Vestea cea rea este că avem o mică problemă şi te luăm cu noi în ceruri să o rezolvi…

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin