vineri, 6 ianuarie 2012

Sunset in paradise

Apus  de  soare  in  Paradis.

Need for speed

Tancul zburator.  La  un  exercitiu militar  intr-un  poligon .
Se  poate  spune  ca  au  si  tancurile,  gratia  lor.

Naveta spatiala  Discovery  inainte  de  lansare.

Motocicleta Yamaha  in  plina  viteza  la  MotoGP.

Portavion  in  asteptare


Mylene Farmer

Pur  si  simplu ...  Mylene

Earth and Moon

Pamantul  vazut  din  spatiu.

Luna plina.


Utilizatori din întreaga lume renunţă la Windows XP.

     Sistemul de operare Window XP pierde pe lună ce trece din ce în ce mai mulţi utilizatori, cota de piaţă a acestuia ajungând luna trecută la 46,5 %.
     Windows XP a pierdut în decembrie 2,4% din cota de piaţă, ajungând la 46,5% conform firmei Net Applications. În patru luni, din septembrie până în decembrie, cota de piaţă a Windows XP s-a redus cu 11 procente.
     Motivul pentru care majoritatea utilizatorilor renunţă la XP este Windows 7. Cel mai nou sistem de operare al americanilor a câştigat 2,4 puncte procentuale în decembrie, cota de piaţă crescând la 37%.
     XP, un sistem de operare vechi de zece ani, va pierde luna aceasta 3,5 puncte procentuale, conform Net Applications. Microsoft i-a anunţat pe clienţi încă din luna iulie a anului trecut că în 2014 va retrage suportul pentru acest sistem de operare.


 
Cei de la Net Applications estimează că Windows 7 va deveni cel mai utilizat sistem de operare din lume în luna aprilie, cu câteva luni mai devreme decât estimau anterior.
Atunci când Windows 8 va fi lansat pe piaţă, Windows 7 va deţine între 50 şi 52% din piaţa sistemelor de operare. Net Applications calculează cota de piaţă a sistemelor de operare analizând date de la 160 de milioane de utilizatori unici.

Află ce salariu are regele Spaniei și cât câștigă președinții unor bănci de stat din România

     Juan Carlos, regele Spaniei, încasează un ”salariu” care i-ar face să zâmbească pe directorii unor mari compani de stat de la noi. Acesta primește anual, de la buget, 292.752 de euro, din care ”salariul” brut este circa 140.000 de euro/an, adică aproximativ 11.000 de euro/lună. Din suma alocată în total regelui, circa 152.000 de euro/an sunt destinați cheltuielilor necesare reprezentării țării.
     De exemplu, în România, președintele Eximbank (bancă deținută de stat), Mircea Ionuț Costea, încasează lunar circa 26.500 de euro, din care aproximativ 20.000 de euro reprezintă salariul de președinte, conform declarației de avere a acestuia. Și Radu Grațian Ghețea,președintele CEC Bank, proprietar fiind tot statul, ridică lunar aproximativ 11.500 de euro/lună.
     În ceea ce-i privește pe ceilalți membri ai familiei regale, aceștia au la rândul lor alocate diferite sume de la buget. Astfel, viitorul rege, principele Felipe, primește anual 146.376 de euro, din care 70.259 de euro sub formă de salariu, diferența acoperind cheltuielile de reprezentare.
     Regina Sofia, cele două fiice ale sale și nora au împărțit anul acesta suma de 375.000 de euro, cât le-a aprobat regele.
     Palatul Zarzuela a ținut să precizeze că Iñaki Urdangarin nu a primit nici un ban de la buget în calitate de ginere a lui Juan Carlos.
     Însă, cele mai mari cheltuieli sunt cele legate cu personalul care deservește Casa Regală, în slujba regelui lucrând 507 persoane.
Astfel, 8,43 de milioane de euro sunt alocate doar pentru cheltuielile stricte ale Casei Regale, suma neincluzând călătoriile, serviciile de securitate, protocolul, întreținerea diferitelor reședințe regale etc. Aceste cheltuieli sunt acoperite de către diverse instituții din bugetul patrimoniului național.
     Pentru prima dată, Casa regală a Spaniei și-a făcut publice veniturile. Deși Palatul Zarzuela neagă faptul că această decizie este legată de scandalul iscat în jurul ginerelui regelui, presa iberică a făcut conexiunea cu faptul că procuratura îl anchetează pe Iñaki Urdangarin, soțul infantei Cristina, pentru o posibilă fraudă din bani publici, în valoare de două milioane de euro.  


Sursa: www.capital.ro – 29.12.2011 

Zece lucruri cu care Steve Jobs a schimbat lumea

     În 2011, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri și vizionari, Steve Jobs, a murit. A lăsat în urmă multe premiere tehnologice care au schimbat lumea la vremea lor.
     Revista americană Fortune a publicat un tablou complet al realizărilor lui Steve Jobs care au marcat omenirea.


• design – Pentru Steve Jobs felul în care se prezenta un produs era esențial. În timp ce producătorii de PC alergau după procesoare rapide și foloseau plasticul la confecținarea calculatoarelor, Jobs urmărea un design minimalist și folosirea metalului. Rezultatul? Notebook-urile Apple confecționate din aluminiu au devenit bestseller-uri. Cele mai recente modele MacBook Air au devenit un exemplu în ceea ce privește îmbinarea designului cu prețul și performanța.

Advertisement
• Muzică – Apple a lansat iTunes în 2003 care folosit împreună cu iPod-ul a fost irezistibil pentru consumatori. Acum, iTunes este cel mai mare retailer online de muzică din lume, cu mai mult de 200 de milioane de utilizatori ce au descărcat 15 miliarde de cântece.


• Calculator – Apple II a fost unul dintre cele mai de succes PC-uri ale anilor ’80. A revoluționat felul în care oamenii lucrau. De atunci, industria IT s-a dezvoltat mult, însă vânzările Mac continuă să crească. Se estimează că vânzările din trimestrul trei vor atinge valoarea de 4,4-4,6 milioane de dolari, un nou record pentru Apple. 


• Era post – PC – Jobs nu a revoluționat doar anii ‘80. Și-a pus amprenta și în era post-PC-urilor datorită iPad-ului. Până anul trecut, tabletele erau doar niște idei frumoase executate prost. Chiar și Apple înregistrase un eșec la începutul anilor 90 cu platforma Newton. Însă cu iPad, Jobs și Apple se pare că au făcut lucrurile ca la carte. S-au vândut 14,7 milioane de iPad-uri în 2010, iar în ultimul trimestru al acestui an vânzările au explodat cu 183%. 


• Reclame – marketingul Apple de-a lungul anilor poate fi considerat cel mai inovativ. 


• iPhone – deși modelele android au o cotă de piață mai mare în prezent, Jobs trebuie creditat cu reînvierea sectorului de telefoane mobile. Odată cu iPhone-ul lansat în 2007, Apple a introdus un device care a revoluționat smartphone-urile datorită designului minimalist, touchscreen-ului mare și sistemului de operare foarte bun, lucru care a distrus încercările Palm și RIM de a domina piața.


• Ecosistem – așa numit-ul concept ”ecosistem” reprezintă una dintre cele mai mari contribuții ale lui Jobs la businessul global. Ideea este simplă: se crează un univers închis de hardware, software și servicii care – datorită integrării fine – furnizează o experiență superioară pentru utilizatori. 


• Mac-OS – sistemele de operare Apple au fost întotdeauna proiectate să fie mai simple decât ale competiției (MS-DOS, Windows sau Linux), iar acest lucru se vede indiferent dacă vorbim de Mac OS System 7 sau Mac OSX. 


• Apple Store – primul magazin deschis în Tyson’s Corner a fost privit cu scepticism. După zece ani și alte 345de unități deschise, conceptul s-a schimbat. Cheia este designul magazinului. Jobs și Apple au realizat că aranjamentul ideal care să rupă tiparele, iar consumatorul să interacționeze cu produsul. În magazine au fost create zone unde clientul putea testa felul în care camera și imprimantă funcționează cu un Mac sau puteau testa serviciile multimedia.  


• Compania Apple – Contribuția lui Jobs nu se limintează doar la o tabletă sau un sistem de operare ci și la Apple în sine. De la o instituție aproape irelevantă, compania a ajuns o organizație puternică cu 12.000 de angajați. De la întoarcerea sa la Apple în 1997, Jobs a transformat compania în cea mai valoroasă corporație tehnologică din lume, depășind Microsoft sau HP. Poate fi cea mai mare schimbare din istoria businessului. În sprijinul acestei afirmații vine și noul sediu Apple.



Bancul zilei

Intrebare : De ce dau manelistii din fund si rockerii din cap?
Raspuns : Fiecare scutura ce are .

Topul celor mai buni artisti in 2011

1. Wiz Khalifa
Rapperul american s-a lansat in urma cu mai multi ani, dar a fpst cu adevarat bagat in seamna de industria muzicala anul acesta, cand a scos hitul Black and Yellow. Piesa a ajuns pe locul intai in Billboard Hot 100, iar albumul Rolling Papers a urcat pana pe cea de-a doua pozitie in topul Billboard 200. Wiz Khlalifa a aparut alaturi de numeroase nume cunoscute: Tinie Tempah pentru Till I'm Gone, T Pain si Lily Allen cu 5 O'Clock, Bright Lights Bigger City cu Cee Lo Green si cel mai recent, Young, Wild and Free, piesa pe care o canta impreuna cu Snoop Dogg. Ei joaca si intr-un film programat sa apara anul acesta, pentru care semneaza si coloana sonoara, Mac and Devin go to Highschool.

2. J. Cole
Rapperul american este "creatia" lui Jay Z si cel mai nou produs muzical pe care acesta il promoveaza. Asta explica si de ce J. Cole a aparut in videoclipul piesei lui Beyonce Party, in locul lui Andre 3000 care avea in original partea de rap din Party. J Cole a cantat in deschiderea unor nume ca Drake sau Tinie Tempah, insa albumul lui a debutat pe locul intai in Billboard 200 ceea ce inseamna ca Jay Z stie ce face. Pe primul sau album, Cole World - The Sideline Story apar nume ca Trey Songz, Missy Elliot, Drake, si evident mentorul sau. Pentru ascultare va recomand Work Out si Can't Get Enough, piesele sale cele mai cunoscute pana acum. Mie imi place de el, dar nu stiu cat succes ar avea el pe piata din Romania.

3. Foster the People
Cu siguranta stiti piesa Pumped Up Kicks care de la aparitia in 2010 a intrat prin mai toate coloanele sonore de filme cu si pentru adolescenti. E intoxicanta, iar responsabili pentru ea sunt americanii de la Foster the People. Succesul lor nu a intarziat si apara, iar Pumped Up Kicks a ajuns pe locul intai in Billboard Alternative Chart si pe locul trei in Rock Chart. Mie imi place mult genul acesta de muzica si Foster the People trebuie urmariti in 2011 pentru ca Torches e un album foarte bun si ei sunt departe de un one hit wonder.

4. Christina Perri
Eu am descoperit-o accidental ascultand hitul ei din 2010, Jar of Hearts, piesa care mi s-a parut foarte buna si care imi aduce aminte, pe alocuri, de stilul Sarei Bareilles. Totusi, Christina a debutat oficial anul acesta, odata cu lansarea albumului "lovestrong.", care insa a primit critici mixte, pe alocuri elogiind vocea ei, dar ca mesajul albumului lasa de dorit. Totusi, Christina Perri a facut senzatie pentru ca a fost cooptata, alaturi de Bruno Mars, sa scrie o piesa pentru coloana sonora a Breaking Dawn, a patra parte a sagai Twilight. Astfel, A Thousand Years a ajuns sa fie mai apreciata decat It Will Rain a lui Mars.


5. Lana del Rey
Din acest top nu putea sa lipseasca Lana, cea care a facut senzatie cu al ei single de debut, Video Games. Daca e sa fiu subiectiva, o vad ca pe o versiune americana a lui Florence Welch si nu imi spune mare lucru, ba chiar pe alocuri ma si irita stilul ei de a canta. Dar ce e al Lanei e al ei, iar ea a adus totusi un suflu nou in muzica. O stim nu doar pentru Video Games, dar pentru Born to Die, la care a scos un super videoclip, Off to the Races si Blue Jeans. Merita urmarita in continuare pentru ca se pare ca e un artist plin de resurse.


6. Jamie Woon
V-am spus deja ca mie Jamie nu imi spune nimic, dar succesul pe care la avut cu Night Air, Lady Luck si Shoulda nu poate fi contestat. Stilul sau soul cu influente de pop si R&B l-a propulsat rapid printre favoritii publicului. Eu cred ca nu o sa mai auzim mult de el pentru ca nu imi pare ca are multe de spus, muzical vorbind. Daca urmatorul material va fi in acelasi stil s-ar putea sa nu mai beneficieze de acelasi aprecieri. Ramane sa ne spuna anul 2012 daca ma insel sau nu.


7. Hot Chelle Rae
Cum sa nu raspunzi pozitiv cand ti se fredoneaza la la la, pe un ritm saltaret, asociat cu o chitara si versuri haioase si totusi pozitive. Piesa lor Tonight, Tonight a ajuns pana pe locul sapte in topul Billboard in aceasta vara si a devenit infectioasa. Atat de tare a fost fredonata incat am tot auzit-o prin cluburi desi nu e chiar material de dansat(in ciuda videoclipului). Hot Chelle Rae au recidivat cu I Like it Like That si americanii imi aduc aminte de vremurile in care ascultam The Offspring. Totusi, in ciuda faptului ca imi plac, raman sceptica, pentru ca nu stiu daca vor mai avea succes dupa aceste piese.


8. Big Sean
Big Sean nu e chiar de ieri in muzica, dar abia in 2011 a aparut albumul sau de debut, intitulat sugestiv Finally Famous. Big Sean a aparut cu piesa My Last, un featuring cu Chris Brown, urmata apoi de Marvin & Chardonnay impreuna cu mentorul Kanye si Roscoe Dash. Noi nu prea l-am ascultat in Romania (oare de ce), dar americanii l-au urcat pana pe locul 3 in topul Billboard 200 si pe locul intai in Rap Chart. Si daca vi se pare cunoscut, l-ati ascultat alaturi de Kelly Rowland pe piesa acesteia Lay It On Me si Nicki Minaj pentru Dance(Ass). Promite ca rapper iar faptul ca il are pe Kanye in spate ii garanteaza succesul, desi nu cred ca se va ridica pana la acel nivel si va ramane undeva in zona de mijloc.


9. Dev
Poate pe Dev nu o stiati, dar piesa ei Booty Bounce apare ca sample pe Like a G6. Si dupa aceasta i-a asigurat succesul, a dat lovitura cu In the Dark o piesa dance care pe alocuri ne aduce aminte de euro-dance-trash pe care il ascultam cu "multa" placere. Stilul lui Dev are influente de hip hop, electro, dance si brit pop iar daca vi se pare cunoscut e pentru ca poate fi comparata cu Kesha. Totusi albmul de debut semnat Dev, TheNight The Sun Came Up nu s-a bucurat de un mare succes si in ciuda celor doua singleluri care au facut-o cunoscuta nu cred ca este foarte ofertanta din punct de vedere muzical, mai ales pentru ca pe nisa ei se afla deja Kasha. Iar un trash pop e suficient.


10. Miguel
Cine mai e si asta ati fi tentati sa spuneti. Nici macar nu e latino, cel putin nu in in ceea ce inseamna muzica lui. Si probabil nu cred ca ati auzit de el pentru ca cea mai cunoscuta piesa a sa, All I Want Is You, e un featuring cu J. Cole. Ascultati de pe acelasi album Sure Thing, stilul sau aduce a un Usher de inceputuri, a Raymond vs Raymond, poate si pentru a contribuit la acel album. Un R&B cinstit, bun de relaxare si care se alatura unor nume importante ale genului. Ramane de vazut daca va reusi sa faca piese care sa iasa din topurile de R&B si sa intre in cele generaliste.

Sursa: 
Acest  articol a fost  preluat  de  pe  Urban.ro


Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin