vineri, 14 ianuarie 2011

Chinezii au făcut cel mai lung pod din lume peste o apă

     Chinezii uimesc şi de această dată şi arată lumii întregi cât de bine se pricep la construcţii. Au realizat, după ce au construit avionul invizibil, un pod care măsoară 50 de kilometri lungime.
     Acesta ar putea traversa Canalul Mânecii şi este cu aproape 5 kilometri mai lung decât podul Lake Pontchartrain Causeway din Louisiana, SUA, deţinătorul actual al recordului mondial, potrivit The Telegraph.
     Complexa construcţie va face legătura între oraşul foarte bine dezvoltat Qingdao şi suburbia Huangdao peste apele albastre ale golfului Jiaozhou. http://www.cotidianul.ro

Ziua Culturii Române, sărbătorită la Academia Română

     Ziua Culturii Române va fi sărbătorită, sâmbătă, la Academia Română, şi va fi precedată de vernisajul unei expoziţii cu obiecte din colecţia donată Academiei de George Oprescu. Sesiunea va începe la ora 11.00, în Aula Academiei.
     Dezbaterea va fi precedată de vernisajul expoziţiei "Donaţia George Oprescu", de la ora 10.30, în Sala "Theodor Pallady" a Bibliotecii Academiei, în cadrul căreia va fi prezentată o selecţie din obiectele donate de membrul de onoare al Academiei, printre care cărţi şi picturi valoroase. George Oprescu (1881 - 1969) a fost un istoric, critic, colecţionar român, membru de onoare al Academiei Române (1948), profesor al Academiei de Belle-Arte, membru corespondent al mai multor academii străine.
     Începând de anul acesta, pe 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu, va fi sărbătorită Ziua Culturii Naţionale, în urma unei legi promulgate în decembrie 2009. Potrivit demersului legislativ, în această zi, autorităţile vor sprijini material şi financiar organizarea de manifestări cultural-artistice, iar Ministerul Culturii va elabora un ghid al acestora.
     Totodată, societăţile române de televiziune şi radiodifuziune vor realiza şi vor include în programele lor emisiuni dedicate acestei zile.   http://www.cotidianul.ro

Gala Globurilor de Aur inaugurează, duminică, sezonul marilor premii la Hollywood

     Ediţia a 68-a a premiilor Globul de Aur, acordate de presa străină de la Los Angeles, lansează, duminică, sezonul marilor trofee de la Hollywood.
     Favoritul de anul acesta este "The King's Speech", de Tom Hooper, care a obţinut şapte nominalizări, printre care cele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal şi cel mai bun scenariu.
     Pelicula va concura cu filme precum "Începutul", de Christopher Nolan, "Reţeaua de socializare", de David Fincher, "The Fighter", de David O. Russell, şi "Black Swan", de Darren Aronofsky, toate candidate la categoriile Cel mai bun film şi Cel mai bun regizor.
     Printre artiştii nominalizaţi se numără Nicole Kidman, Natalie Portman, Annette Bening, Anne Hathaway, Angelina Jolie, Julianne Moore, Helena Bonham Carter, Colin Firth, Mark Wahlberg, Johnny Depp, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Michael Douglas şi Christian Bale.
     AFP apreciază că şi Franţa are şanse la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină, cu filmul "Concertul", de Radu Mihăileanu. Acesta concurează, printre altele, cu "Biutiful".
      Premiile Globul de Aur, considerate drept "anticamera Oscarurilor", vor fi prezentate şi anul acesta de actorul Ricky Gervais.  http://www.cotidianul.ro

Cea mai bună fotografie cu eclipsa este a unui român

     Cea mai reuşită fotografie a eclipsei parţiale de Soare din 4 ianuarie 2011 a fost surprinsă de un român, consideră celebra revistă de astronomie Sky&Telescope.       Fotograful, care "vânează" eclipse de vreo cinci ani, spune că a avut un car de noroc.  Numele  fotografului  este  Paduraru Catalin.  http://www.cotidianul.ro

S-a inventat cel mai rezistent material

     Oamenii de stiinta americani au anuntat ca au reusit sa creeze cel mai rezistent material din cate exista. Acesta are la baza sticla, insa combinata cu paladiu si nu numai, rezultatul fiind un material nu foarte dens, insa mai usor decat otelul, comparabil cu aluminiul sau aliajul de titan. 
     "E probabil cea mai buna combinatie si cea mai puternica, mai dura, din cate exista", a explicat Robert O. Ritchie, om de stiinta la Lawrence Berkeley National Laboratory, conform PopSci. 
     Noul material, la a carui componenta s-a lucrat timp de mai multi ani, ar putea servi al constructia avioanelor, navelor sau podurilor, el neputand fii spart, precum sticla pe care o are totusi in componenta, dar este mai dur decat otelul. 
     Acest nou tip de sticla, alcatuita dintr-un micro-aliaj metalic de paladiu si alte cateva "ingrediente", este capabil sa se indoaie, insa nu se va rupe, fiind extrem de rezistent la impact, mai rezistent decat orice alt material cunoscut.
http://www.popsci.com http://www.ziare.com

Motocross - Episodul 9

Honda in  curse  de  motocros.

Honda


KTM

Kawasaki

Funny Wedding

Interesanta  rochie  de  mireasa.  Probabil  toti  invitatii  (barbati) au  vrut  sa  danseze  cu  mireasa.

Un  mire  care  se  pricepe  la  mecanica.

No coment.

USS Enterprise - Portavion American ( Aircraft Carrier)


Portavionul  american  USS Enterprise CVN-65,  a  fost  primul  portavion  cu  propulsie nucleara.
A  fost  construit  in  santierul  naval Newport News Shipbuilding.
-A  fost  comandat  la  data  de 15 Noiembrie 1957.
-Lansat la  apa  si  botezat  la  data  de 24 Septembrie 1960.
-Este  in  serviciul  militar  din  12 Ianuarie 1962
-Va  fi  retras  din  exploatare  in  anul  2013
-Deplasament : 92 284 t
-Deplasament  maxim : 94 781 t
-Lungime : 342 m
-Latime linia plutire : 40,5 m
-Latime  maxima a  puntii : 78,4 m
-Propulsie : 4 turbine cu  aburi  alimentate  de  8 reactoare nucleare  Westinghouse A2W
-Viteza : 62 km/h
-Raza de  actiune: nelimitata ( 20 ani )
-Echipaj maxim : 5828 oameni
-Nr avioane : 70 - 90 avioane
-Costuri constructie : 451 milioane dolari

Mai  multe  informatii  si  imagini  cu  portavionul  american  USS Enterprise gasiti  aici:


Puntea  de  zbor  a  USS Enterprise,  vazuta  de  la  pupa.

Vedere  de  sus  a  portavionului  USS Enterprise.

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin