marți, 16 noiembrie 2010

Odiseea spatiala 2010 ... varianta romaneasca

 Dacia  cu  steroizi,  poti  sa  transporti  cu  ea un  volum  foarte  mare  de bagaje , astfel  nu  mai  ai  nevoie  sa  inchiriezi  un  camion.

 Inca  o  dovada  ca  avem  cea  mai  puternica  masina  din  clasa  sa.

Cele  mai  moderne  elemente  de siguranta  antifurt.

 Politia  romana  versus  civilizatie

 Masina  cu  un  cal  putere.

Always  Coca Cola

Helen Adams Keller

     N-am  fi  invatat  niciodata  sa  fim  curajosi  si rabdatori  daca  ar  fi  existat  doar  bucurie  pe  lume.

"Helen Adams Keller"

Stiati ca ... ? Cutremure, episodul 2

     Exista 3 scale/norme de raportare sub care sunt prezentate, in general, intensitatea sau magnitudinea unui cutremur? Pentru masurarea intensitatii se foloseste scala Mercalli, numele complet fiind Scara Mercalli Modificata, in timp ce pentru masurarea magnitudinii se folosesc scalele Richter (din 1935) si Moment Magnitude-MM (din 1979).
     Scara Mercalli masoara intensitatea unui cutremur asa cum a fost el perceput de catre oameni sau din perspectiva distrugerilor cauzate asupra cladirilor si infrastructurii si nu magnitudinea acestuia? Astfel, doua cutremure cu aceeasi magnitudine (masurate in Richter sau MM) pot avea valori diferite pe scara Mercalli din cauza tipului de teren, straturilor solului distanta fata de epicentru etc.
     Exista X niveluri pe scara Mercalli originala si XII pe scara Mercalii Modificata (cea folosita in prezent)? Astfel, nivelul I arata ca evenimentul seismic nu a fost resimtit in timp ce nivelul XII indica distrugerea totala (unul din cele mai spectaculoase si socante efecte vizuale care se pot intampla in timpul unui cutremur cu intensitatea XII Mercalli este miscarea solului in valuri). De asemenea, numerotarea pe scara Mercalli, a intensitatii, se face folosind cifre romane in timp ce pentru scarile care masoara magnitudinea, Richter si MM, se folosesc cifre arabe.

Universul digital





Universul digital  fantastic  si  impresionant.

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin