sâmbătă, 9 aprilie 2016

Energie

Sa  aveti un week-end plin de energie!

Selfie

Mai multa atentie va rog!

Cel mai mare oras din lume

Cel mai intins oras din lume: de 6.000 de ori mai mare ca Parisul, dar cu o densitate mai scazuta ca in desertul Sahara. Ca sa ajunga la cinema, unii locuitori trebuie sa mearga 3.000 de km
Cand vorbim despre orase mari, ne gandim la metropole ca Tokyo , New York sau Londra, pline de zgarie nori si cu populatii de zeci de milioane de locuitori.
Cel mai mare oras de pe Glob (660.000 de kilometri patrati) este de 6.285 de ori mai mare ca Parisul, de 540 de ori mai mare decat New Yorkul sau de 300 de ori mai mare decat Tokyo. Acesta este Qaasuitsup din Groenlanda, scrie www.directmatin.fr.
Qaatsuitsup acopera un teritoriu egal cu cel al Frantei, inclusiv zonele de dincolo de mari. In cuprinsul sau sunt mari intinderi naturale, iar orasul isi datoreaza marimea unei particularitati administrative: zonele locuite din Groenlanda sunt grupate doar in patru municipalitati.
Desi Qaatsuitsup este atat de mare, orasul nu are decat 17.000 de locuitori.
Densitatea lui (0,03 locuitori/kilometru patrat) este mai scazuta decat in desertul Sahara (un locuitor/kilometru patrat).
Ca sa mearga la singurul centrul cultural, unde se afla cinematograful, locuitorii din zonele cele mai indepartate trebuie sa parcurga 3.000 de kilometri.
In limba inuitilor, Qaatsuitsup inseamna „locul intunericului polar”.

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin