joi, 17 ianuarie 2013

Specialiştii NASA au descoperit o nouă planetă, similară Terrei

     Specialiştii NASA au anunţat că telescopul Kepler a surprins imaginea unei planete ale cărei caracteristici sunt similare celor ale Terrei, scrie Daily Mail.
     Potrivit oamenilor de ştiinţă, planeta denumită KOI 172.02 are o rază de 1,5 mai mare decât cea a Pământului şi orbitează în jurul unei stele similare Soarelui.
     KOI 172.02 se află la o distanţă de trei ori mai mică de steaua sa faţă de cea dintre Pământ şi Soare şi are nevoie de 242 de zile pentru a realiza un „tur” complet în jurul stelei.
Mai mult, întrucât gravitaţia acesteia ar avea avea o valoare apropiată de cea a Terrei, iar pe suprafaţa sa ar exista apă, cercetătorii spun că pe planeta nou descoperită ar putea exista viaţă.
     „Acest lucru demonstrează că există câte o planetă pentru fiecare stea, ceea ce înseamnă că în galaxie există aproximativ un miliard de planete”, a declarat astronomul John Johnson. „Marea majoritate a acestor planete gravitează în jurul unor stele cu mult diferite faţă de Soare”, a adăugat acesta.
     Anunţul a fost făcut în această săptămână în cadrul întâlnirii anuale a Societăţii Americane de Astronomie, când specialiştii au arătat şi că Galaxia noastră, Calea Lactee, conţine cel puţin 17 miliarde de planete cu mărimi apropiate de cea a Terrei.

gandul.info

Niciun comentariu:

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin