joi, 17 ianuarie 2013

S-a lansat prima tabletă românească special concepută pentru copii

     Evolio a lansat, în parteneriat cu producători locali de software educaţional, prima tabletă românească special concepută pentru copii - Evolio Tabby, se arată într-un comunicat al companiei.
Tableta este dotată cu ecran capacitiv de 7 inchi, procesor ARM 1 GHZ, procesor grafic Mali400 multicore, conectivitate Wi-Fi şi USB, memorie de 4GB şi un comutator de blocare a comenzilor. Are preinstalate jocuri, poveşti şi alte aplicaţii interactive pentru copii, toate în limba română. Prin intermediul Google Play pot fi accesate zeci de mii de jocuri gratuite. 
     “Este o tabletă care oferă copiilor posibilitatea să descopere poveşti interactive, desene animate, aplicaţii educative sau jocuri care stimulează inteligenţa. Tabby este o tabletă 100% pentru copii”, a afirmat directorul general al Evolio, Liviu Nistoran, citat de Agerpres.
Această primă tabletă românească se adresează copiilor între 3 şi 12 ani, fiind dezvoltată de Evolio alături de două companii româneşti producătoare de soft educaţional, PitiClic şi Kidsopia. 
     “Aplicaţiile dezvoltate de Kidsopia şi preistalate pe Evolio Tabby sunt gândite şi realizate în concordanţă cu studiul UNICEF Repere Fundamentale pentru Învăţarea Timpurie a Copilului de la Naştere până la 7 ani”, a spus Alex Iţcuş, managerul Kidsopia. 
     Noutatea dispozitivului Evolio o constituie controlul parental prin care se blochează accesul copiilor la aplicaţii sau site-uri pentru adulţi.

capital.ro

 

Niciun comentariu:

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin