joi, 17 ianuarie 2013

După "Steaua Morţii", Casa Albă se ocupă de secesiunea statului Texas.

     La doar câteva zile după ce le-a spulberat visurile americanilor care au cerut construirea unei "stele a morţii" inspirate din Războiul Stelelor, Casa Albă dezamăgeşte un alt grup de americani. Este vorba despre cei peste 125.000 de semnatari ai unei petiţii ce statua dreptul Texasului de a se rupe de Statele Unite, care au fost înştiinţaţi de Administraţia Obama că cererea lor a fost respinsă, scrie Washington Post citând Associated Press.
     Jon Carson, directorul Office of Public Engagement, din cadrul Casei Albe, le-a explicat petiţionarilor că secesiunea Texasului este imposibilă, deoarece Părinţii Fondatori care au creat naţiunea americană nu au conceput şi varianta de a părăsi federaţia. Prin urmare, atât timp cât nu este modificată Constituţia SUA, orice act secesionist este neconstituţional.
     Carson şi-a argumentat răspunsul citând dintr-un personaj discutat mult în această perioadă, Abraham Lincoln. Oficialul de la Casa Albă a amintit că fostul preşedinte vorbea, în primul lui discurs inaugural, despre o "uniune perpetuă" a statelor americane.
     "Democraţia poate fi gălăgioasă şi controversată. Ţara aceasta are la bază dezbaterea liberă şi deschisă, însă, oricât am preţui dezbaterea productivă, nu vom lăsa ca ea să capete puterea de a ne dezbina", a argumentat Carson.
     Petiţia, semnată de 125.000 de oameni, de cinci ori mai mult decât pragul necesar pentru ca Administraţia Obama să dea un răspuns în 30 de zile, invocă problemele economice care provin "din neglijenţa guvernului federal" ca argument pentru independenţa Texasului.
Recent, Casa Albă a răspuns unei alte petiţii inedite, semnate de peste 34.000 de americani, care cereau guvernului federal să construiască o armă inspirată din "Războiul Stelelor", atât pentru a crea noi locuri de muncă, dar şi din motive de apărare. Răspunsul preşedinţiei SUA la cererea de construire a unei "stele a morţii" (Death Star) a devenit imediat popular pe Internet, consilierul Paul Shawcross chinuindu-se să vină cu toate argumentele ştiinţifice şi economice împotriva propunerii.
     "Administraţia nu susţine aruncarea în aer a planetelor. Nu avem o <<Stea a Morţii>>, dar avem asistenţi roboţi care pot pluti pe Staţia Spaţială, un preşedinte care ştie să folosească o sabie laser, un avansat tun (cu bezele) şi o Agenţie pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Apărare, care susţine cercetarea pentru construirea <<braţului lui Luke>>, druizilor care au capacitatea de a pluti", a arătat Shawcross, care a precizat, ca şi contraargument, şi că staţia spaţială cerută ar costa 850.000.000.000.000.000 de dolari.

 Sursa: www.gandul.info

Niciun comentariu:

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin