luni, 15 august 2011

Băieții deștepți au dat lovitura: dezastrul de la Wall Street le aduce bani

     Pentru cine știe să facă speculații pe bursă, săptămâna aceasta a putut fi un moment în care ar fi putut face o avere, date fiind oscilațiile măsurate în zeci de procente ale acțiunilor listate la bursele din întreaga lume.  
     Interesant este că tot figuri arhicunoscute de milionari reușesc să găsească aceste oportunități. După ce un "misterios investitor", care pare a fi George Soros, s-a ales cu 8,5 miliarde de dolari doar pentru că "a ghicit" că ratingul AAA al Americii va fi coborât, un alt mare milionar cunoscut american a profitat de pe urma haosului de săptămâna asta, ce e drept, mai transparent.   
     Este vorba despre Donald Trump, care a investit în acțiuni listate la New York exact la momentul potrivit, și anume cel în care valoarea acestora era la pâmânt. Mai mult, Trump a băgat banii fix în acele acțiuni care au avut cele mai mari pierderi pe bursă în aceste zile, și anume cele ale băncilor. 
     Astfel, Trump a declarat într-un interviu pentru CNBC că zilele acestea a cumpărat acțiuni la Bank of America și Citi Bank după ce acestea s-au prăbușit în timpul dezastrului de luni și miercuri.   
     Valul de vânzări în panică de pe Wall Street a măturat și cotațiile marilor bănci americane, care s-au scufundat cu 10-20% în ședința de luni, în timp ce indicii principali au suferit cea mai mare cădere din toamna lui 2008 încoace, de 5,5-7%.  
     Cea mai lovită tsunamiul de vânzări a fost Bank of America (BAC), din a cărei valoare de piață s-a evaporat mai mult de o cincime (peste 20%) în doar câteva ore de tranzacționare din sesiunea de luni. Acțiunile băncii s-au prăbușit sub cel mai mare val de vânzări din acest an, în condițiile în care volumul de tranzacționare a depășit de 3-4 ori media zilnică din acest an. 
      O pierdere la fel de dramatică a suferit-o și Citigroup (C), capitalizarea sa picând cu 16,4%, pe unul dintre cele mai mari volume de tranzacționare, de peste 142 milioane acțiuni. În ceea ce privește rulajul cu acțiuni Citgroup, acesta este al doilea cel mai mare din acest an și de 3-4 ori mai mare decât media din ultima perioadă. 
      Frica a revenit miercuri pe Wall Street, trimițând S&P 500 din nou pe o cădere de peste 4%, fiind declanșată de îngrijorările cu privire la criza datoriilor din Europa, care ar putea înghiți băncile franceze și s-ar putea revarsa înspre sectorul financiar din SUA. 
     Bank of America a pierdut 10,9%, Goldman Sachs a alunecat cu 10,1%, Citigroup s-a scufundat cu 10,5%, iar Morgan Stanley s-a depreciat cu 9,5%.
     "Iubesc aceste două companii. Le urmăresc de ani de zile, dar niciodată nu am deținut acțiuni la ele", spune Trump despre Citi și Bank of America. Interesant fiind faptul că el nu a fost niciodată un investitor pe burse, averea lui fiind făcută în domeniul imobiliar.
     În momentul de față, Trump nu are altceva de făcut decât să aștepte ca valoarea acțiunilor să crească odată ce această perioadă grea va trece.



Niciun comentariu:

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin