sâmbătă, 25 decembrie 2010

Stiati ca ... ? Muntii Carpati, episodul 2

     Exista peste 12000 de pesteri si avene descoperite in Romania? Conform membrilor Clubului roman de Speologie “Emil Racovita”, nu a fost atinsa limita maxima de pesteri cunoscute in Romania. Wikipedia prezinta o lista cu pesteri din Romania, disponibila aici.
     Sfinxul romanesc din Muntii Bucegi are aceeasi inaltime cu Sfinxul din Gizeh? Acesta e unul din argumentele celor care sustin ca Sfinxul nu este o creatie a fortelor naturii fiind sculptat de om si infatisand o zeitate din trecutul indepartat.
      In Muntii Carpati se afla cel mai mic oras din tara, Baile Tusnad, cu o populatie de 1728 de locuitori la ultimul recensamant? Populatia micului oras, o importanta statiune balneoclimaterica de altfel, este in continua scadere (aproximativ 15% la referendumul din 2002 fata de cel din 1992).
      Asa cum era si normal, Muntii Carpati mai detin si recordul pentru cea ma scazuta temperatura inregistrata oficial in tara noastra: -38.5°C la Bod, in Depresiunea Brasovului, inregistrata la 25 ianuarie 1942 ? http://stiati-ca.com/

Niciun comentariu:

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin