joi, 11 noiembrie 2010

Stiati ca ... ? Aeroporturi, episodul 3

     Orasul Vancouver din Canada este deservit de cel mai mare numar de aeroporturi? Nu mai putin de 7 aeroporturi, din care cel mai departat este situat la 59 de kilometri de oras, deservesc acest oras din Columbia Britanica. Cate 5 aeroporturi deservesc orasele New York si, respectiv, Los Angeles, din SUA, in timp ce in Europa orasul Londra are 4 aeroporturi in apropiere.
    Cel mai aglomerat aeroport din lume, dupa numarul de pasageri traficati anual, este cel din Atlanta? Peste 89 de milioane de pasageri (89,379,287 mai exact) au calatorit in 2009 prin acest aeroport, conform CIA World Factbook. Cel mai aglomerat aeroport din Europa este Heathrow din Londra.
     Aeroportul londoez Heathrow este cel mai mare din lume din punct de vedere al traficului international de pasageri? Desi ca numar total de pasageri se situeaza dupa cele doua aeroporturi americane din Atlanta si Chicago, Heathrow este punctul de trecere principal pentru traficul international.
     Henri Coanda din Bucuresti-Otopeni este al 79-lea in topul celor mai mari aeroporturi din Europa din punct de vedere al traficului de pasageri? Aproximativ 4.5 milioane de calatori au decolat/aterizat de pe Otopeni in 2009, cu 10% mai putin decat in anul precedent. Spre comparatie, aeroportul din Budapeste este pe locul 45 iar cel din Sofia pe locul 99.

Niciun comentariu:

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin