joi, 24 aprilie 2014

USS Zumwalt

Marina SUA va folosi în curând o navă de război futuristă, parcă desprinsă din filmele SF! Distrugătorul “USS Zumwalt” este “invizibil” şi are la bord “arme electromagnetice” precum şi arme cu laser!

      Marina Americană şi-a “tras” cea mai futuristă navă de război din lume, botezată “USS Zumwalt”. Nava, care a costat 7 miliarde de dolari, dispune de capabilităţi militare care nu se pot întâlni pe nicio altă navă de război din lume. Construită de corporaţiaGeneral Dynamics”, “USS Zumwalt” va fi cel mai mare distrugător al Marinei Statelor Unite, având la bord tehnologii avansate de ţintire şi distrugere a submarinelor, de protecţie împotriva minelor, de lansare de rachete cu altitudine mică, de artilerie şi chiar de “arme electromagnetice”.
     Distrugătorul american are parte de tehnologii atât de avansate şi automatizate, încât un Computer Central al navei va controla absolut totul, de la radare şi până la arme. El poate veni în sprijinul forțelor pentru operațiuni speciale, și poate folosi cele mai noi tehnologii din domeniul militar, cum ar fi armele cu laser. “USS Zumwalt” este, de asemenea, practic invizibil în apă. Liniile sale futuriste îi menţin invizibilitatea, nava fiind văzută pe un ecran radar inamic ca o barcă mică de pescuit.

      Calculatoarele și sistemele automatizate din dotarea sa înseamnă, de asemenea, şi mai puțin echipaj la bord. Dacă un distrugător de genul acesta are nevoie de 210 de marinari, “USS Zumwalt”  necesită doar 130 de oameni pentru a fi operat, plus încă 28 de oameni pentru operațiuni de aviație (nava are un heliport suficient de mare pentru două elicoptere sau un elicopter și un avion cu decolare verticală).

      Iniţial costurile erau estimate la aproximativ 3,8 miliarde de dolari, dar s-a ajuns la 7 miliarde dolari. Cu toate acestea, Zumwalt va fi, fără îndoială, nava de război cea mai avansată tehnologic, iar sistemele extinse de automatizare şi echipajul său redus vor reduce costurile de operare. Nava va fi livrată Marinei Americane anul acesta (2014), şi, după ce va fi supusă mai multor teste, ea va deveni operațională în jurul lui 2016.

Niciun comentariu:

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin