Multi oameni sustin ca vitamina B12 se regaseste numai in produsele de origine animala, dar dupa cum o sa vedeti nu e deloc asa. Niciun ingredient natural nu contine, de origine animala ori vegetala nu contine vitamina B12. O sa va intrebati: "pai atunci cum sta treaba?"
Ei bine, vitamina B12, cu care am tot fost manipulati de ferocii mancatori de carne, este de fapt o bacterie produsa de microorganisme. Vitamina B12 este singura care contine urme de elemente chimice: cobalt ce da numele chimic, "cobalamina", care este centrul molecular al structurii sale.
Sinteza vitaminei B12 are loc in intestinul subtire. Din moment ce bacteriile din intestin au cobalt si alti nutrienti, se produce B12. Dupa parerea Dr. Michael Klaper, vitamina B12 este prezenta si in gura si intestine. B12 trebuie sa fie combinata cu o enzima mucoproteina numita Instrict Factor, care este in mod normal prezenta in secretiile gastrice. Daca factorul Instrisect este stricat sau absent, sinteza vitaminei B12 nu va avea loc, indiferent cat de mult am manca carne. Deficienta de B12, se datoreaza nu din cauza vegetarianismului, asa cum mint multi medici, ci din cauza antibioticelor, alcoolului, fumatului si stresului.
Alcoolul distruge ficatul, deci cei care consuma alcool au nevoie de mai mult B12, iar cei care fumeaza ori consuma hrana la gratar au mari deficiente in absortia de B12, chiar daca mananca carne, asta nu conteaza.
sursa:
http://www.fara-secrete.ro/beneficiile-alimentelor-de-origine-vegetala-asemanarea-lor-cu-organele-umane
aici gasiti continuarea articolului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu