joi, 14 februarie 2013

Un asteroid va trece aproape de Pământ

Asteroidul 2012 DA14 va trece mâine la o distanță de 27.650 de kilometri de Pământ. Este cea mai mică distanță la care a trecut vreodată un asteroid de dimensiunea aceasta de la începutul monitorizării asteroizilor, relatează LiveScience.

     Însă oamenii de știință au arătat că asteroidul nu reprezintă un pericol pentru planeta noastră. Potrivit estimărilor, asteroidul 2012 DA14 are un diametru de aproximativ 50 de metri și o masă de 130.000 de tone.

     Asteoidul va trece la o distanță mai mică decât cea la care se află unii dintre sateliții artificiali aflați pe orbită în jurul Pământului. El a fost descoperit în urmă cu un an, în februarie 2012, cu ajutorul Observatorului astronomic din Mallorca (Insulele Baleare, Spania). 
     Asteroidul 2012 DA14 se va apropia de Terra și în viitor. Potrivit calculelor NASA, există un risc cumulat de 0.0000036% ca asteroidul să lovească Pământul în intervalul cuprins între anii 2080 și 2106. 
     „Cred că poate cel mai important lucru în legătură cu acest asteroid este că el ne amintește că amenințarea venită din partea unor astfel de obiecte este foarte reală”, a declarat pentru CosmosMagazine Jonti Horner, astronom independent la Universitatea New South Wales din Sydney, Australia.

ro.stiri.yahoo


Niciun comentariu:

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin