joi, 12 aprilie 2012

Copia Titanicului s-a întors din drum din cauza unei probleme.

     Nava de croazieră MS Balmoral, care reface întocmai traseul vasului Titanic, scufundat în urmă cu 100 de ani, a trebuit să se întoarcă din drum pentru a permite unui elicopter medical să preia de la bord o persoană bolnavă, potrivit BBC.
     "Siguranţa şi buna dispoziţie a pasagerilor şi echipajului sunt extrem de importante, iar decizia revenirii a fost luată după consultări cu Paza de Coastă irlandeză. Imediat ce vom fi siguri că pasagerul primeşte îngrijire medicală adecvată, voiajul Balmoral va continua, conform programului", se arată în comunicatul de presă emis de Titanic Memorial Cruise, compania care a organizat voiajul.
     Vasul, care a părăsit portul Southampton duminică, se îndreaptă acum spre coastă irlandeză ca "o măsură de precauție".
     Potrivit BBC, pasagerul a fost preluat de la bordul navei marți seara, iar un purtător de cuvânt a confirmat faptul că vasul își va relua mai târziu călătoria de 12 zile. Cei peste 1.300 de pasageri, dintre care o parte sunt rude ale celor dispăruți pe Titanic, au ca destinație finală metropola americană New York.
     Vasul a avut probleme încă de la început. Aseară, vântul puternic a împiedicat nava să andocheze în portul irlandez Cobh vreme de trei ore. Valurile mari şi vântul de aproape 80 de kilometri l-au făcut pe căpitan să abandoneze pentru mai multe ore încercarea de a intra în Cobh. În zilele următoare, căpitanul lui MS Balmoral trebuie să recupereze întârzierea pentru a putea ajunge la timp la New York.
     Pe tot parcursul croazierei se vor organiza diferente acte pentru a rememora povestea celor de pe Titanic.   
     Un grup muzical din Belgia va cânta aceleași melodii care au fost interpretate în călătoria întreprinsă la începutul secolului XX de vasul care s-a scufundat.
     În seara de 14 aprilie, se va oficia o slujbă în locul în care vasul Titanic s-a lovit de iceberg, iar în ziua următoare va fi organizată o altă ceremonie religioasă în punctul în care nava s-a scufundat.

Niciun comentariu:

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin