miercuri, 26 ianuarie 2011

Stiati ca ... ? Rasputin, episodul 3

      Desi relatiile lui cu familia imperiala rusa erau foarte apropiate, Rasputin a avut mai multe conflicte cu guvernantele familei? Mai intai Sofia Ivanovna l-a acuzat pe Rasputin ca face parte din secta crestina Khlysty (interzisa atunci; se afirma ca manifestarile lor religioase se sfarseau cu orgii sexuale) iar ulterior Maria Ivanovna l-a acuzat pe Rasputin ca ar fi violat-o. Tarul si tarina au fost de partea calugarului iar cele doua guvernante au fost demise.
     In jurul varstei de 18 ani, Rasputin a petrecut 3 luni intr-o manastire ca pedeapsa pentru furt? Aceasta perioada precum si cea petrecuta alaturi de cel care avea sa ii devina model in viata, un pustnic pe nume Makariy care locuia intr-o coliba in apropierea manastirii, i-au influentat puternic viata si l-au indreptat pe tanarul Grigori catre partea spirituala.
     Una dintre cele mai importante credinte si invataturi ale lui Rasputin catre adeptii lui era aceea ca omul trebuie sa pacatuiasca pentru a ajunge sa obtina harul divin? Formele de manifestare ale acesti credinte (consumul excesiv de alcool, promiscuitate sexuala etc) i-au atras lui Rasputin suficiente critici din partea clericilor Bisericii Otodoxe Ruse.
     Conform marturiei general acceptate a principalului asasin al lui Rasputin, acesta nu a murit decat dupa ce a fost aruncat in apa inecata a unui rau desi inainte de aceasta el fusese, in ordine, otravit, impuscat de 4 ori si batut crunt? Printul Yusupov, liderul grupari care a planificat si a pus in practica uciderea lui Rasputin, era reprezentantul uneia dintre cele mai bogate si influente familii de nobili din Imperiul Tarist al acelor vremuri.
http://stiati-ca.com

Niciun comentariu:

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin