vineri, 19 noiembrie 2010

Pestera CUEVAS DE NERJA

CUEVAS DE NERJA, peştera cu cea mai mare stalactită: o coloană calcaroasă lungă de 59,4 m (18 m diametru), fixată prin baza sa de plafonul peşterii.

     Pentru edificarea ei se apreciază că au fost necesare 1 000 miliarde de picături de apă. C.N. este situată în S Spaniei, în una din prelungirile sistemului muntos Cordilleras Beticas, ce domină ţărmul mediteranean. Se află în orăşelul Nerja, totodată staţiune balneomaritimă (în curs de amenajare şi dezvoltare), de pe faimoasa Costa del Sol, la 52 km E de Malaga. Mai precis în „sătucul” Maro, aparţinând orăşelului, situat 4 km spre E, în mijlocul unui peisaj impresionant, cu stânci uriaşe. Descoperite, întâmplător, la 12 ianuarie 1959, de către nişte copii care urmăreau un porc, sunt valorificate turistic prin iluminare, concerte şi spectacole de balet ţinute în timpul Festivalului Peşterilor Nerja (din luna iulie) etc.
     Staţiunea Nerja, deşi are golfuri stâncoase şi plaje mici şi pietroase (Playa del Salon, Playa del Chorrillo, Playa del Carabeo ş.a.), este tot mai solicitată de turişti datorită peşterilor, aşezărilor pitoreşti, superbei promenade Balcon de Europa etc.


Niciun comentariu:

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin