sâmbătă, 11 decembrie 2010

Stiati ca ... ? S.M.U.R.D., episodul 2

     Primele orase care a preluat modelul SMURD-ului din Targu Mures au fost Oradea si Sibiul? Aici s-a deschis, in 1993, al doilea centru SMURD din tara. In prezent sunt unitati SMURD in mai multe orase din tara: Cluj, Iasi, Bucuresti, Timisoara etc.
     In 1998, printr-o strangere de fonduri publica, s-a reusit achizitionarea celei mai moderne (la acea data) ambulante din Romania? Suma necesara, 182.000 de marci germane, a fost stransa cu ajutorul cetatenilor orasului, firmelor si autoritatilor locale din Targu Mures.
     Tot incepand cu 1998, SMURD Targu Mures a avut la dispozitie si o barca de interventie? Aceasta a fost obtinuta tot ca o donatie primita de Departamentul de Pompieri.
     De-a lungul timpului 2 elicoptere SMURD s-au prabusit? Primul accident a avut loc in martie 2003 cand un elicopter de tip Alouette YAR 316 B, apartinand SMURD Targu Mures, s-a prabusit in judetul Cluj iar al doilea in luna ianuarie 2006 cand un elicopter Eurocopter 135 P2, apartinand SMURD Iasi, s-a prabusit la scurt timp dupa decolare in apropierea aeroportului iesean. 8 salvatori SMURD si-au pierdut astfel viata, in cele doua accidente. http://stiati-ca.com

Niciun comentariu:

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin