duminică, 28 noiembrie 2010

Stiati ca ... ? Michael Jackson, episodul 3

     MTV a cenzurat una dintre piesele lui Michael Jackson? They Don’t Care About Us se numeste piesa in cauza iar expresiile cenzurate sunt “jew me” si “kike me”, acestea fiind inclocuite cu "do me" si, respectiv, "strike me". Kike este un termen ofensator la adresa evreilor si provine din adaptarea termenului ebraic pentru “cerc” (kiekl), semnul pe care il faceau pe actele de imigrare evreii care soseau in SUA (mai ales in timpul ascensiunii nazismului in Europa). Aceleasi versuri i-au atras lui Michael si reprosuri din partea ADL (Liga Anti-Discriminare) dar si supararea unui bun prieten, Steven Spielberg, regizor de origine evreiasca.
     In doar 4 zile de la decesul cantaretului, pe site-ul oficial www.michaeljackson.com, s-au inregistrat aproximativ 340.000 de mesaje din partea fanilor? Asta inseamna aproximativ 1 mesaj pe secunda (tinand cont ca anuntul decesului megastar-ului a avut loc la aproximativ 2 ore dupa inregistrarea oficiala).
     Site-ul local www.michaeljackson.ro a avut o crestere de 82.202% in ziua anuntului decesului cantaretului? Conform trafic.ro, 64.196 de utilizatori au accesat site-ul respectiv pentru a afla noutati despre cele intamplate sau pentru a reasculta muzica lui. Site-ul www.stirileprotv.ro a avut o crestere de 87% in ziua nefericitului eveniment, devenind astfel cel mai vizitat site din Romania in acea zi, conform refresh.ro si trafic.ro.
     Primul site care a anuntat ca starul a suferit un stop cardiac a fost www.x17online.com, un site semi-necunoscut de stiri mondene, conform seomoz.org? Stirea a fost publicata pe respectivul site la 49 de minute dupa ce a fost efectuat apelul de urgenta. www.TMZ.com a fost primul site care a transmis vestea mortii cantaretului, la aproximativ 2 ore dupa apelul de urgenta.

Niciun comentariu:

Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin