1. Ceai de portocale
Portocalele conţin 53 mg de vitamina C/100 g, astfel că o singură portocală ne oferă aportul zilnic necesar de vitamina C. Mai mult, portocalele au un efect benefic şi împotriva infecţiilor virale.
Preparare: pune într-o ceaşcă sucul de la o portocală amestecat cu o linguriţă de miere, completează conţinutul ceştii cu apă fierbinte şi amestecă toate ingredientele. Ceaiul se bea fierbinte, seara, înainte de culcare, iar senzaţia de oboseală fizică va dispărea.
2. Ceai de urzică
Urzica este recunoscută prin conţinutul bogat de minerale (calciu, fier) şi vitamine, ceaiul de urzică fiind recomandat în stările de oboseală fizică şi psihică.
Preparare: pune o lingură de frunze de urzică într-o ceaşcă cu apă fierbinte timp de 5 minute şi strecoară apoi conţinutul. Se beau trei ceşti/zi, timp de 60 de zile. Ceaiul de urzică este indicat şi în cazul sinuzitelor, otitelor, tusei, reumatismului şi gripei.
Atenţie! În cazul unui “tratament” prelungit, urzica poate provoca reacţii alergice.
3. Ceai de rozmarin
Dacă suferi de oboseală cronică, frunzele şi florile de rozmarin tonifiază organismul prin conţinutul de ulei esenţial. În plus, ceaiul este indicat şi în cazul tulburărilor digestive.
Preparare: pune 30 de grame de flori de rozmarin într-un litru de apă fierbinte, timp de 15 minute, apoi strecoară conţinutul. Se bea o ceaşcă de ceai dimineaţa, una la prânz şi una seara, înainte de culcare, timp de o lună.
Atenţie! Rozmarinul este contraindicat persoanelor care suferă de epilepsie, femeilor însărcinate şi copiilor.
4. Ceai de ginseng
Ginseng-ul conţine substanţe extrem de reconfortante, dar şi vitamine şi minerale, fiind foarte indicat în cazurile de oboseală sau convalescenţă.
Preparare: infuzează 3 grame de rădăcină de ginseng în 500 ml de apă fierbinte timp de 10-15 minute, apoi strecoară. Se bea câte o ceaşcă în fiecare dimineaţă. Cura se tine maximum 15 zile. Preventiv, se face cură de 15 zile/lună, timp de două luni.
Atenţie! Băut în exces, ceaiul de ginseng poate cauza tahicardie, fiind contraindicat femeilor însărcinate, copiilor sub 16 ani, persoanelor supraponderale şi hipertensivilor.
5. Ceai de ovăz
Ovăzul conţine vitamina E, proteine şi minerale care tonifiază organismul, având efect benefic în cazul oboselii fizice şi intelectuale.
Preparare - infuzează o lingură de ovăz uscat într-un sfert de litru de apă fierbinte timp de 5-10 minute şi strecoară. Bea o ceaşcă pe zi, timp de o lună.
6. Ceai de mentă
Frunzele de mentă conţin cafeină, vitamina A, C şi E, fiind indicate în caz de oboseală uşoară şi pentru îmbunătăţirea digestiei.
Preparare - infuzează o linguriţă de frunze uscate într-o ceaşcă de apă fierbinte, timp de 5 minute şi strecoară. Bea 2-3 ceşti/zi, dar înainte de ora 17.00. Ţine cura timp de o lună.
Atenţie! Consumul trebuie să fie limitat la femeile însărcinate şi copii, iar în caz de anemie nu trebuie să bei mai mult de 4 ceşti/zi.
7. Ceai de coacăze negre
Acţiunea tonică şi reconfortantă a coacăzelor este dată de conţinutul de vitamina C şi antioxidanţi, făcând minuni în cazurile de oboseală uşoară.
Preparare - infuzează 5 linguriţe de frunze proaspete în 500 ml de apă fierbinte, timp de 15 minute, apoi strecoară. Bea o ceaşcă dimineaţa, una la prânz şi una seara, timp de o lună.
Atenţie! Ceaiul nu este indicat persoanelor care suferă de insufienţă cardiacă sau renală.
8. Ceai de angelică
Rădăcinele de angelică sunt un remediu excelent împotriva oboselii, dar şi împotriva febrei, durerilor de cap şi tulburărilor digestive.
Preparare - infuzează 20 de grame de rădăcină tăiată în bucăţăle mici într-un litru de apă fierbinte, timp de 15 minute şi apoi strecoară-l. Se bea o ceaşcă după masa de prânz, 15 zile/lună, timp de două luni.
Atenţie! Acest ceai este contraindicat în timpul sarcinii şi trebuie administrat cu prudenţă bolnavilor de diabet.
http://incomemagazine.ro
Portocalele conţin 53 mg de vitamina C/100 g, astfel că o singură portocală ne oferă aportul zilnic necesar de vitamina C. Mai mult, portocalele au un efect benefic şi împotriva infecţiilor virale.
Preparare: pune într-o ceaşcă sucul de la o portocală amestecat cu o linguriţă de miere, completează conţinutul ceştii cu apă fierbinte şi amestecă toate ingredientele. Ceaiul se bea fierbinte, seara, înainte de culcare, iar senzaţia de oboseală fizică va dispărea.
2. Ceai de urzică
Urzica este recunoscută prin conţinutul bogat de minerale (calciu, fier) şi vitamine, ceaiul de urzică fiind recomandat în stările de oboseală fizică şi psihică.
Preparare: pune o lingură de frunze de urzică într-o ceaşcă cu apă fierbinte timp de 5 minute şi strecoară apoi conţinutul. Se beau trei ceşti/zi, timp de 60 de zile. Ceaiul de urzică este indicat şi în cazul sinuzitelor, otitelor, tusei, reumatismului şi gripei.
Atenţie! În cazul unui “tratament” prelungit, urzica poate provoca reacţii alergice.
3. Ceai de rozmarin
Dacă suferi de oboseală cronică, frunzele şi florile de rozmarin tonifiază organismul prin conţinutul de ulei esenţial. În plus, ceaiul este indicat şi în cazul tulburărilor digestive.
Preparare: pune 30 de grame de flori de rozmarin într-un litru de apă fierbinte, timp de 15 minute, apoi strecoară conţinutul. Se bea o ceaşcă de ceai dimineaţa, una la prânz şi una seara, înainte de culcare, timp de o lună.
Atenţie! Rozmarinul este contraindicat persoanelor care suferă de epilepsie, femeilor însărcinate şi copiilor.
4. Ceai de ginseng
Ginseng-ul conţine substanţe extrem de reconfortante, dar şi vitamine şi minerale, fiind foarte indicat în cazurile de oboseală sau convalescenţă.
Preparare: infuzează 3 grame de rădăcină de ginseng în 500 ml de apă fierbinte timp de 10-15 minute, apoi strecoară. Se bea câte o ceaşcă în fiecare dimineaţă. Cura se tine maximum 15 zile. Preventiv, se face cură de 15 zile/lună, timp de două luni.
Atenţie! Băut în exces, ceaiul de ginseng poate cauza tahicardie, fiind contraindicat femeilor însărcinate, copiilor sub 16 ani, persoanelor supraponderale şi hipertensivilor.
5. Ceai de ovăz
Ovăzul conţine vitamina E, proteine şi minerale care tonifiază organismul, având efect benefic în cazul oboselii fizice şi intelectuale.
Preparare - infuzează o lingură de ovăz uscat într-un sfert de litru de apă fierbinte timp de 5-10 minute şi strecoară. Bea o ceaşcă pe zi, timp de o lună.
6. Ceai de mentă
Frunzele de mentă conţin cafeină, vitamina A, C şi E, fiind indicate în caz de oboseală uşoară şi pentru îmbunătăţirea digestiei.
Preparare - infuzează o linguriţă de frunze uscate într-o ceaşcă de apă fierbinte, timp de 5 minute şi strecoară. Bea 2-3 ceşti/zi, dar înainte de ora 17.00. Ţine cura timp de o lună.
Atenţie! Consumul trebuie să fie limitat la femeile însărcinate şi copii, iar în caz de anemie nu trebuie să bei mai mult de 4 ceşti/zi.
7. Ceai de coacăze negre
Acţiunea tonică şi reconfortantă a coacăzelor este dată de conţinutul de vitamina C şi antioxidanţi, făcând minuni în cazurile de oboseală uşoară.
Preparare - infuzează 5 linguriţe de frunze proaspete în 500 ml de apă fierbinte, timp de 15 minute, apoi strecoară. Bea o ceaşcă dimineaţa, una la prânz şi una seara, timp de o lună.
Atenţie! Ceaiul nu este indicat persoanelor care suferă de insufienţă cardiacă sau renală.
8. Ceai de angelică
Rădăcinele de angelică sunt un remediu excelent împotriva oboselii, dar şi împotriva febrei, durerilor de cap şi tulburărilor digestive.
Preparare - infuzează 20 de grame de rădăcină tăiată în bucăţăle mici într-un litru de apă fierbinte, timp de 15 minute şi apoi strecoară-l. Se bea o ceaşcă după masa de prânz, 15 zile/lună, timp de două luni.
Atenţie! Acest ceai este contraindicat în timpul sarcinii şi trebuie administrat cu prudenţă bolnavilor de diabet.
http://incomemagazine.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu