Reteta zilei : Pui cu cartofi la cuptor.
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru 4 portii
1 kg carne de pui (copane taiate in doua)1 kg de cartofi
1 lingura bulion de rosii
1 pahar de vin alb
cimbru uscat
4-5 catei de usturoi
sare
piper
ulei
1/2 lingurita boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Bucatile de pui se sareaza si se pipereaza bine, iar cartofii curatati de
coaja se taie bucati mari. Se pun impreuna intr-o tava si se toarna pe ei ulei,
1 cescuta cu apa, sare, piper, 1 lingurita de cimbru uscat, cateii de usturoi
zdorbiti un pic cu palma si boiaua de ardei dulce. Se amesteca bine si se
aranjeaza in strat uniform in tava care se acopera cu folie de aluminiu.Se baga tava in cuptorul incins in prealabil si se lasa 40-50 de minute pana cand se inmoaie carnea si cartofii. Se da folia la o parte si se toarna deasupra lor bulionul dizolvat in vin, dupa care tava descoperita se pune din nou la cuptor pentru 10-15 minute. Puiul cu cartofi se serveste cald, cu salata verde stropita cu zeama de lamaie sau cu salata de muraturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu