sâmbătă, 26 octombrie 2013

Sf. Dimitrie Cel Mare

În aceasta luna, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de minuni, din Tesalonic. 








 Acesta a fost pe vremea împaratilor Diocletian si Maximian (284-305), tragându-se din Tesalonic, fiind din început evlavios si învatator al credintei celei în Hristos. Deci mergând Maximian la Tesalonic a fost prins sfântul si pus în temnita, pentru ca era vestit în dreapta credinta. Si laudându-se împaratul cu un om al lui ce-l chema Lie si îndemnând pe oamenii cetatii sa iasa sa se lupte cu el, caci întrecea acesta pe toti cei de vârsta lui la marimea trupului si la putere. Un oarecare tânar crestin anume Nestor, mergând la Sfântul Dimitrie unde se afla în temnita, îi zise: "Robule al lui Dumnezeu, vreau sa ma lupt cu Lie; roaga-te pentru mine". Iar sfântul însemnându-l la frunte cu semnul crucii, îi zise: "Si pe Lie vei birui si pentru Hristos vei marturisi". Deci luând Nestor îndrazneala din cuvintele acestea, merse de se lupta cu Lie si-i puse semetia lui jos, omorându-l. De care lucru împaratul rusinându-se, s-a mâhnit si s-a mâniat.
Si fiindca s-a aflat ca Sfântul Dimitrie a îndemnat la aceasta pe Nestor, a trimis ostasi si le-a poruncit sa-l strapunga cu sulitele pe sfântul în temnita. Pentru ca a fost pricina înjunghierii lui Lie si facându-se aceasta, îndata marele Dimitrie si-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu, facând dupa moartea sa multe minuni si uimitoare tamaduiri. Apoi din porunca împaratului s-a taiat si capul Sfântului Nestor.
      Asadar, zacând trupul sfântului mort pe pamânt, au luat apoi niste crestini cinstitele lui moaste si le-au îngropat cu cinste si cu dragoste dumnezeiasca. Iar o sluga a sfântului ce-i slujea, când a primit sfântul fericita junghiere, el precum a putut a strâns sfintitul sânge al mucenicului, în sfântul orar ce-l purta sfântul pe umere, înca si inelul sfântului ce-l purta în mâna sângerându-l cu mucenicescul sânge, multe minuni a facut cu el, încât s-a umplut toata cetatea tesalonicenilor de vestea minunilor. Drept aceea nici era cu putinta a se ascunde aceasta de Maximilian, nici el a suferi zavistia; ci au prins numaidecât pe acea minunata sluga, care se chema Lupul si l-au omorât. Deci trecând câtava vreme si înmultindu-se minunile si ajungând în toate partile, un om oarecare anume Leontie, foarte de cinste si cu caldura spre credinta în Hristos, a cazut într-o boala foarte grea, cât socotea mai de dorit moartea si neputând doctorii nimic a-i folosi si boala tot întarindu-se, a nazuit la sfânta biserica a mucenicului, si îndata cum l-au dus si l-au pus acolo si el chemând numele sfântului prin buzele sale, lesne s-a tamaduit de acea boala. Si precum Leontie curând îsi lua tamaduirea, asa fara de zabava precum a putut a dat rasplatirea. Ca a stricat locasul cel mic unde era trupul sfântului, fiind foarte strâmt din pricina zidului baii si a ulitei. Si a zidit din temelie locas mai mare în cetatea Tesalonicului, care sta pâna astazi foarte cuvios în fata ulitei celei mari, unde este baia cea de obste. Deci vrând acest iubitor de credinta om, ca sa mearga la Iliric unde avea si dregatoria de guvernator si vrând el sa ia oarece parti din sfântul trup, ca sa zideasca si acolo biserica sfântului mucenic, a fost oprit de la ce voia sa faca, prin aratari de noapte, pentru ca nu luase voie de la sfântul. Pentru aceasta a facut a doua calatorie, precum se spune, si luând haina mucenicului ce era rosita de sfântul lui sânge si o parte din orar, si punându-le într-un sicriu de cinste, pe cele ce erau cu adevarat cinstite, într-acest chip a împlinit dorinta mucenicului si apararea sa. Deci vrând a-si face calea catre Sirmium în vreme de iarna si sosind la tarmurile apei Istrului si venind apa foarte mare, era în mare mâhnire. Iar Sf. Dimitrie aratându-i-se i-a zis: "Sa nu ai nici o grija, ci tine în mâini cele ce duci si treci fara de nici o îndoiala râul". Si a ascultat guvernatorul pe cel ce i se aratase si dimineata suindu-se în car a trecut apa tinând sicriasul în mâini; iar apa îi facea loc si curgea cu liniste. Deci asa trecând fara de nici o vatamare si sosind la Sirmium a asezat acest sfânt sicriu cu odorul ce era în el în biserica ce zidise mucenicului. Si multi s-au bucurat de multele minuni si tamaduiri ce facuse acea sfânta hlamida, înca si pe cale.
Si pe Marian guvernatorul ilirienilor, care era cuprins de o boala rea din cap pâna la picioare, parasindu-l doctorii si mergând la biserica sfântului, precum îi poruncise sfântul, i-a izbavit de acea boala. Si pe alt om ce avea boala de curgerea sângelui, l-a tamaduit minunat si pe altul ce era demonizat, înca si cetatea cea mare a Tesalonicului a izbavit-o de împresurarea barbarilor si a scos-o din robia lor.
Si pe episcopul afrorilor (pe care îi socotesc elinii mutati din Fenicia), care fiind robit de catre barbari l-a izbavit, aratându-i-se sfântul si slobozindu-l din legaturile ce avea împrejur, l-a îndreptat pâna la Tesalonic. Iar daca s-a dus episcopul în Africa, a zidit o biserica Marelui Mucenic Dimitrie, silindu-se înca sa-i faca si un chivot si un amvon, iar sfântul neîntârziind, ci aratându-se episcopului în vis, i-a zis: "Ia aminte, corabia ce a sosit acum la liman a adus marmore câte îti trebuie, si din acelea sa iei pentru acea trebuinta"; deci vorbind episcopul cu corabierul si neizbutind, i s-a aratat iarasi sfântul si i-a zis: "Ca la vârful corabiei zaceau marmorele", spunându-le tot anume cum si în ce fel de forma erau si cum ca le cumparase pe numele fratelui sau si împreuna-mu-cenicului Victor, si cum ca acela i le-a daruit acum fiind pentru el altele la Constantinopol de i s-a împlinit trebuinta si sa spuna aievea corabierului în acest chip, ca asa îl va pleca si le va lua, precum a si fost. În cetatea Tesalonicului a potolit foametea si moartea ce era, înconjurând pe la limanuri si aratându-se corabierilor, le-a poruncit sa porneasca cu corabiile cu bucate acolo degrab, aratându-se atunci si aievea, de-l vedeau corabierii cu ochii si mergea sfântul departe înaintea corabiilor, umblând pe mare.
Pururea pomenitul împarat Iustinian, a zidit acel de Dumnezeu facut si fara cusur lucru, în numele adevaratei întelepciuni a Cuvântu-lui lui Dumnezeu si cauta sa ascunda acolo toate cele de demult vechi si cinstite lucruri si pof-tind sa i se aduca acolo si vreo particica din moastele Sfântului Marelui Mucenic Dimitrie, si pornindu-se spre acel lucru cei trimisi de dânsul si apropiindu-se de mucenicescul si de Dumnezeu cinstitul mormânt al mucenicului, îndata se arata unde stralucea foc de la cinstitul sicriu si sarea de acolo vapaie de foc de-i lovea în gura si nu-i lasa sa se apropie, si glas din foc iesind si povestind acel înfricosator si minunat lucru zicea: "încetati de a mai încerca"; de care îngrozindu-se, au cazut cu fata la pa-mânt si luând numai tarâna de acolo, s-au dus. Din care, jumatate au pus-o ca un odor în camera odoarelor, iar jumatate au trimis-o la împarat pentru sfintenie, povestindu-i cele ce li s-a întâmplat si ce li s-a grait.
Iar diavolul cel ce pururea pizmuieste cele bune, a ispitit oarecând sa dea marea cetate a Tesalonicului în mâinile vrajmasilor în acest chip: a uneltit ca sa arda chivotul sfântului în biserica, si aprinzându-se biserica de ardea, a sosit si neamul cel fara de omenie al slavinilor, si a ascuns oastea putin în laturi de la cetate. Iar poporul strângându-se ca sa stinga focul, cel ce era purtator de grija de lucrurile cele sfinte ale bisericii, vazând ca argintul sicriului se topise de curgea pe pamânt, s-a temut sa nu se faca vreun jaf, sa piara argintul de popor, deci striga cu glas mare zicând: "O, prietenilor si fratilor, vrajmasii au împresurat cetatea si au început a sfarâma zidurile" si se mestesugia el cu cuvântul lui ca sa risipeasca multimea oamenilor si sa nu jefuiasca argintul, caci sfântul daduse insuflarea aceasta. Crezând cuvântul aceluia, precum si era de crezut si pornindu-se toti numaidecât la ziduri au aflat pe vrajmasi punând scarile la ziduri si maiestriile cele de stricaciunea cetatii si pe cei ce dadusera navala asupra cetatii numai putin decât focul; deci chemând pe sfântul în ajutor, i-au alungat. Iar dupa ce s-a stins si focul, pazitorul acela al bisericii, a spus catre toti minunea, zicând: Ca strigarea aceea ce facuse, nu era doara ca stia el ceva de venirea vrajmasilor, ci numai pentru paza sfântului, ca sa nu se jefuiasca argintul de popor. Care este aratata la cei chibzuiti, care stiu socoti lucrurile si cunosc dumnezeiestile rânduieli, ca cu pronia sfântului întorcând la capul vrajmasului mestesugurile lui, se tamadui raul cu rau, caci cu aprinderea focului a atâtat poporul si cu stingerea l-a întarit, iar cu glasul cel de mântuire, care s-a dat din dumnezeiasca insuflare pazitorul bisericii le-a strigat si fiind poporul înfierbântat a mântuit si zidul si cetatea foarte usor.
Asijderea si un oarecare Ilustrie, ce se zice pe limba greaca protospatar, sezând lânga biserica sfântului, dumnezeiesc om se cunostea a fi. Acesta spunea, ca pe vremea razboiului cu avarii, când împaratia Mavrichie, a vazut doi barbati luminosi la chip si la stat, ca cei ce sunt în cinste si stau înaintea fetei împaratului, care mergeau sa intre în biserica sfântului si când au fost la locul ce se cheama Trivolon, de unde se începe a intra în biserica, între cei doi stâlpi mari de tetalie, ce stau spre apus, au zis slugii sa-i duca la domnul casei, si apropiindu-se el de intrarea sfântului chivot, iar sfântul degrab a deschis usile si a iesit de i-a întâmpinat si le-a dat închinaciunea sanatatii ca unor cunoscuti si veniti de la împaratul si facând voia împaratului, iar si au grait catre dânsul, zicând: "Ca împaratul a poruncit sfintiei tale sa lasi cetatea si sa mergi catre dânsul, ca s-a lasat vrajmasilor cetatea aceasta". Daca a auzit sfântul acest lucru a plâns, plecând capul, fiind cuprins cu tacere, multa vreme, arata cu chipul acesta greutatea mâhnirii ce-i dadusera cuvintele acelea, de care mâhnindu-se si sluga, a zis: "De as fi stiut, fratilor, ca va aduce venirea voastra atâta amaraciune, nu as fi spus domnului meu". Si dupa aceea târziu i-a întrebat sfântul: "Adevarat, asa a placut? Asa s-a parut Domnului si Stapânului tuturor? Sa paraseasca o cetate atât de mare, pe care a cumparat-o cu Sângele Sau si sa o dobândeasca cei ce nu-l cunosc?" Si ei au zis: "Asa, adevarat". Iar sfântul si mult-milostivul mucenic, i-a tocmit si i-a învatat sa duca raspunsul la Domnul si Stapânul tuturor, care era în acest chip: "Cunosc, iubitorule de oameni, Doamne, milosârdiile Tale, cele ce biruiesc pururea mâhnirea Ta, pe care o atâta pacatele noastre; cunosc ca Ti-ai pus sufletul pentru pacatosi si Ti-ai varsat sângele pentru ei, si nu s-a zaticnit niciodata aceasta buna voie a Ta si de pacatele noastre, si de vreme ce m-ai pus si pe mine pazitor acestei cetati, ma voi asemana Tie, Stapânului meu, si-mi voi pune sufletul pentru dânsii si voi pieri cu pieritorii acestia, ce cred în numele Tau. Si nu s-au despartit de la Tine, macar ca au gresit, iar Tu esti Dumnezeul celor ce se pocaiesc". La acestea, barbatii aceia zisera: "Acestea sa spunem celui ce ne-a trimis? Acestea sa zicem împaratului? Frica ne este sa nu cumva sa se mâhneasca asupra ta"; iar sfântul a zis: "Acestea sa le zica si iara sa le zica, si s-a întors iarasi la Chimitirion si închise sfântul chivot înaintea celor cu chip îngeresc, care purcesera de se dusera dupa vorba aceasta". Acestea le adeverea sfintitul Ilustrie, ca le vazuse aievea întru uimire; sau vedenie si povestindu-le cetatenilor, ce mai ramasesera, le da îndraznire cu cuvântul, ca erau îngroziti si slabiti pentru boala omorului ce se întâmplase mai înainte, aflându-se la multa neputinta si la lipsa de prada si calcarea limbilor, si-i îmbuna, ca este sfântul într-ajutor cu dânsii si-i adeverea ca vor fi paziti cu rugaciunile sfântului, precum mai pe urma sfârsitul lucrurilor a aratat.
Iarasi un eclesiarh anume Onisifor, pazind la sfântul mormânt si se ostenea la aprinderea candelelor si a facliilor si fiind rau cu naravul, ca fura lumânarile si facliile; si facând aceasta multa vreme, n-a lasat sfântul netamaduit naravul lui cel nepriceput si de stricaciune, si aratându-i-se în vis, l-a mustrat si l-a învatat cu binisorul ceea ce se cadea sa faca, zicându-i: "Frate Onisifore, nu-mi place ce faci la faclii; ci sa stii ca facând aceasta si pe cei ce le aduc pagubesti mult, si însuti pe tine te-ai împins în prapastia pierzarii. Caci cu cât se aprind mai mult facliile, se milostiveste si Dumnezeu mult spre cel ce le aduce; iar când se iau curând, micsoreaza lucrul mila aceluia si sporeste osânda celui ce le ia".
Deci oprindu-se Onisifor putin dupa cuvintele acestea, peste putina vreme iar lasându-se de îmblânzirea vedeniei, s-a apucat iarasi de cele obisnuite si le facea fara de frica. Si într-o zi, mergând un crestin foarte de noapte a dus faclii foarte frumoase, care au placut lui Onisifor si îndata cum le-a aprins a mers sa le ia, dupa ce plecase cel ce le adusese. Însa vezi si grija sfântului: cum se întinse acela la faclii, sfântul înca slobozi glas din sicriu, zicându-i: "Dar nu te-ai mai lasat?" într-acest chip lovindu-se Onisifor, a cazut la pamânt cadere grea, îngrozindu-se de frica si de sunetul glasului, pâna a venit un cleric cunoscut al lui, de l-a ridicat de jos si l-a tinut de si-a venit în fire; si dupa ce si-a venit în fire, si-a marturisit catre toti îndraznirea nebuniei lui si purtarea de grija a sfântului, cu cea dintâi si a doua certare cu iubire omeneasca, încât nu numai el, ci si altii toti se folosira de minunea aceasta.

Gata de actiune

Avion  de  transport  militar Boeing,  gata  de plecare


Grup  de  transportoare Boeing  in  cadrul  unui  pod  aerian  de  aprovizionare.

Blocat in ecluza

Acest  vapor  trece  foarte  aproape  de  peretii  ecluzei  canalului  Panama

miercuri, 9 octombrie 2013

Statele Unite şi Rusia se pregătesc de "un dezastru major"

     În luna noiembrie, omenirea va putea privi cel mai frumos spectacol astronomic: cometa ISON, cu o coadă uriaşă, va putea fi văzută cu ochiul liber chiar în timpul zilei. Există însă voci care spun că acest corp ceresc ar putea fi fărâmițat de Soare, unele bucăţi ar putea lovi Terra, iar coada cometei, care ar conţine viruşi extratereştri, va mătura Pământul. Efectele, în amble cazuri, sunt catastrofale pentru oameni.
      Cometa ISON a intrat în zona de interes a “teoriei conspiraţiei” în momentul în care site-ul ultimate survival.net a publicat informaţia conform căreia, cu doar o lună înainte de evenimentul astronomic, Agenţia Naţională pentru Situaţii de Urgenţă din SUA (FEMA) a comandat conserve şi mâncare care pot fi păstrate mai mult timp, în valoare de 14,2 milioane de dolari, care trebuiau livrate înainte de 1 octombrie 2013.
      În plus, FEMA a comandat şi cantităţi uriaşe de apă plată. O altă decizie ciudată este că în intervalul 28 septembrie - 5 noiembrie nu a fost permisă nici o intervenţie militară. În plus, unităţile Gărzii Naţionale au încheiat pe 30 septembrie un curs intitulat “Controlul revoltelor”. Şi în Rusia se întâmplă lucruri asemănătoare: Ministerul de Interne îşi pregăteşte oamenii pentru a “manageria situaţia în cazul unui dezastru major”.
      Teoria conspiraţiei spune că, pe 28 noiembrie, sub influenţa Soarelui, ISON s-ar putea sparge în bucăţi mai mici, ale căror traiectorii imprevizibile ar putea lovi şi Terra. Şi dacă nu se va sparge, în februarie anul viitor ISON va fi atât de aproape de Pământ, încât coada ei va mătura Terra... În ambele cazuri, efecte ar fi dezastruoase pentru omenire.
      Impactul cu fragmentele cometei ar duce la distrugeri masive şi ar face extrem de multe victime. Iar coada cometei ne-ar putea pregăti alte “surprize”. Conform specialiştilor, ea ar putea găzdui, pe lângă praf cosmic, forme de viaţă extraterestre, inclusiv viruşi şi bacterii în faţa cărora suntem lipsiţi de apărare şi care ar putea declanşa pe Pământ adevărate pandemii.
      Cometa a primit numele ISON de la International Scientific Optical Network, instrumentul ce a ajutat la descoperirea sa în septembrie 2012 de către doi astronomi amatori din Rusia. Cometa are o traiectorie eliptică în jurul Soarelui, de care se va apropia la doar 1,2 milioane de kilometri pe 28 noiembrie. Această trecere relativ aproape ar putea crea o coadă uriaşă, despre care unii specialişti cred că va putea fi zărită de pe Terra chiar în timpul zilei şi va fi un spectacol uluitor.

libertatea.ro

marți, 8 octombrie 2013

Mylene Farmer - Harta Turneului Timeless 2013

Mylene Farmer - Harta Turneului Timeless 2013

 Harta turneului  Timeless  2013
Mylene Farmer
Ca  de  obicei  Rusia  este  rasfatata  de  Mylene  cu  concerte  in  Moscova  si  Sankt Petersburg..
Adevarata  tara  francofona  unde  artistii  francezi  sunt  bine  primiti  si  au  vanzari  mari  oficiale(cele  cu  drept  de  autor platit).

Din  pacate  Romania  desi  se  declara  tara  francofona,  vanzarile de  muzica ,  filme  sau  alte  acte  de  cultura  francofone  sunt  foarte  reduse.  Asa  ca  nu  o  sa  vedem  prea  curand  concert Mylene Farmer  in  Romania.

mylene.net

Alexandra Harra a pozat în Playboy

Alexandra Harra a pozat în Playboy

 

Alexandra, fiica lui Carmen Harra, a fost „incitata” de propunerea celor de la Playboy de a aparea in revista cu un pictorial nud. Cunoscuta pentru coapsele si posteriorul ei foarte dezvoltate, mai ceva ca celebra Coco a lu Ice-T, Alexandra a fost pozata in ipostaze incitante de catre Edward Aninaru, cel cunoscut drept „fotograful Innei”.

Fotbal - Instantanee

 Carlos Tevez

Fotbal actiune
 
 Bucuria golului 1

 Bucuria golului 2

 Bucuria golului 3

 Bucuria golului 4

 Gooooooooooooooooooooool!!!!!!!!!!

 Fotbal  Magia Jocului




 Messi-Lionel-vs-Cristiano-Ronaldo

 Real Madrid

Robben

Luna – satelit natural, artificial sau nava spatiala ?

     Cand vine vorba despre Luna exista intotdeauna o doza de mister. Ea a fascinat dintotdeauna toate civilizatiile Globului si astfel de-a lungul timpului s-au adunat o serie de legende, superstitii si credinte. De fapt se spune ca daca n-ar fi existat Luna, viata pe planeta noastra ar fi avut alta directie. Imaginati-va lumea noastra ravasita de vanturi de forta unui uragan, cu temperaturi variind de la caldura inabusitoare la inghet. Imaginati-va ca ziua ar dura numai sase ore, intr-o lume in care ar putea evolua doar forme de viata primitive. Aceasta ar fi putut fi planeta noastra, daca Luna nu ar fi existat… Oare ? Dar nu suntem singurii care avem un satelit. Exista cel puţin 135 de sateliti în sistemul nostru solar. Saturn ii are pe cei mai multi, 46, iar in jurul Pamantului orbiteaza cel puţin 10 corpuri misterioase. Cinci sunt asteroizi, retinuti temporar de campul gravitational, iar patru sunt probabil ramasite ale rachetei Apollo 13. Al zecelea si cel mai mare este Luna.Ce este atat de special si misterios la Luna?
      Luna este singurul satelit natural al Pamantului si al cincilea ca marime din Sistemul Solar. Este, totodata, cel mai mare satelit natural al unei planete din Sistemul Solar raportat la marimile dintre acesta si planeta Pamant.Luna este al doilea satelit ca densitate dupa Io, unul dintre satelitii lui Jupiter. In rotatia sa sincrona in jurul Pamantului, Luna prezinta aceeasi fata a sa, cu mici schimbari. Distanta maxima pana la Pamant: 406 720 kilometri; distanta minima pana la Pamant: 336 375 kilometri; distanta medie pana la Pamant: 384 400 kilometri; diametru mediu: 3476 kilometri; temperatura la suprafata: variabila de la 117 grade C (in plina zi) pana la -173 grade C (in plina noapte).Atmosfera: inexistenta.
      Varianta acceptata de majoritatea oamenilor de stiinta in legatura cu originea Lunii este ca Pamantul, de-abia format, ar fi intrat in coliziune cu un alt corp, avand aproape dimensiunea lui Marte. Se considera ca planeta noastra n-ar fi fost lovita frontal ci tangential, fiind, cum s-ar spune doar „scalpata”. Ramasitele smulse din Terra s-ar fi imprasiat in forma de inel in jurul Pamantului, inainte de a se reaglomera, dand nastere Lunii. Insa aceasta este doar o teorie si desi pare logica la prima vedere, există anumite voci in randul oamenilor de stiinta, care sustin ca anumite caracteristici ale Lunii nu se potrivesc cu aceasta prezumtie.



Luna – Statie spatiala

   În 1970, Mihail Vasin şi Alexander Shcherbakov, doi cercetători ruşi de la Academia Sovietica de Stiinte au propus teoria Lunii precum o navă extraterestră. Cei doi au presupus că Luna este o navă extraterestră gigant, care a fost acoperită cu rocă ca să pară un satelit natural. Extratereştrii, având o tehnologie superioară nouă, au fost capabili să-şi deghizeze nava într-un corp ceresc şi au lansat-o pe orbită. Ei au postulat că luna cuprinde un strat stâncos exterior gros de câțiva kilometri care acoperă o cocă tare, probabil, cu o grosime de 45 km și sub care există un vid, care conține, eventual, o atmosferă.În 1975, Donald Wilson a publicat “Our Mysterious Spaceship Moon” în care a adus dovezi in sprijinul acestei teorii. În 1976, George H. Leonard publicat “Altcineva este pe Lună” , în care a retipărit mai multe fotografii NASA ale suprafeței lunare sustinand teoria de mai sus. 

Fie ca cei mentionati mai susu au avut dreptate sau nu sa vedem unele din misterele ce inconjoara acest satelit natural sau artificial al Pamantului.

 

Misterele Lunii

 

1. Luna e prea mare.  Christopher Knight și Alan Butler explica in cartea lor “Cine a construit Luna ?” ca satelitul nostru este mai mare decat ar trebui sa fie, aparent mai batran decat ar trebui să fie si mult mai usor în masa decat ar trebui să fie iar orbita nu este potrivita pentru un corp de asemenea marime. Isaac Asimov, un profesor rus de biochimie si scriitor de carti de popularizare a stiintei, a declarat ca “Luna, care nu are nici atmosfera si nici camp magnetic, este de fapt o ciudatenie a naturii. Fiind mai mare decat planeta Pluto, unii oameni de stiinta chiar l-au numit un sistem planetar geaman. In general, cand o planeta are sateliti in jurul lor acestia sunt mult mai mici decat planeta insasi. Prin urmare Pamantul ar trebuii sa aiba un satelit nu mai mare, sau in jurul valorii de 100 de kilometrii… Insa nu este asa.” Privind in jur la celelalte planete si la satelitii lor si coreland tot ceea ce stim despre cosmografie si despre legile cosmice, Luna nu ar trebui sa existe pe orbita Pamantului.

2. Vechimea Lunii.  Cand a avut loc primele aselenizari, au fost aduse pe Pamant mai multe roci de pe Lună. Intre 1969 și 1972 sase misiuni Apollo au adus pe Pamant 382 kg de roci lunare, mostre, pietricele, nisip și praf de pe suprafata Lunii. Roca adusă de Neil Armstrong are o vechime de 4,6 mi­liarde ani. De fapt, cam atat estimau savantii nostri vechimea Pamantului, si a intregului sistem solar. Dar la conferinţa asupra rezultatelor misiunilor Apollo, tinuta în 1974, oameni de stiinta de la NASA au comunicat aducerea pe Pamant a unor roci vechi de 5,3 miliarde ani. Cu 700 mili­oane ani mai vechi decat sistemul nostru solar!

3. Luna este goala.  Există nenumărate indicii ca Luna este goala.Iată câteva din studiile stiintifice care arata ca Luna pare a fi goala in interior:
- Misiunea Apollo12 a instalat seismografe si apoi a prabusit in mod intentionat modulul lunar provocand un impact echivalent cu o tona de TNT. Undele au rasunat timp de opt minute iar la sfarsit Maurice Ewing, o co-director al experimentului seismice, a declarat la o conferință de presa “a rasunat ca un clopot”. La fel s-a intamplat si în cazul Apollo 13, cand una dintre etapele rachetei a produs vibratii timp de trei ore.
- O echipa de la Universitatea din Arizona au declarat ca crezut ca Luna are un nucleu, dar ca acesta este mic. Lon Hood, liderul echipei, a declarat: “Am știut că nucleul Lunii e mic, dar nu am știut e asa mic … Acest lucru chiar adauga greutate ideii că originea Lunii este unica, spre deosebire de orice alt organism terestru – Pamant, Venus, Marte sau Mercur “Da, e artificial.”
- Dr. Gordon McDonald, cercetător-principal la NASA, arată într-un articol apărut în revista „Astronautics” din numărul pe iulie 1962, că prin analiza datelor referitoare la diferenţa obser­vată între mişcările reale ale Lunii pe orbită, şi mişcările calculate, se poate trage concluzia că sa­telitul natural al Pămîntului este mai degrabă gol în interior.
- În cartea sa intitulată “Luna noastră”, astronomul britanic dr. H. P. Wilkins declară: „Toate datele converg spre ipoteza că dincolo de adîncimea de 30-50 km Luna prezintă, mai mult sau mai pu­ţin, spaţii libere – cavităţi mari, tunele sublunare, crăpături – legate de suprafaţă prin fisuri… Vo­lumul aproximativ ai acestor goluri este probabil de 36 milioane km cubi.”
- Dr. Harold Urey consideră că sub scoarţa Lunii sunt zone cu densitate mai mică, eventual goluri; iar dr. Sean O. Solomon, de la Institutul Tehnologic din Massachusetts, a declarat că din re­zultatele obţinute de la diferitele cercetări efectuate în cadrul programului Apollo a reieşit şi posibili­tatea ca Luna să fie goală în interior.

4. Campul magnetic.  Luna nu are un camp magnetic si totusi foarte multe roci lunare sunt magnetizate. Sunt fenomene cunoscute sub denumirea de “mascons” (concentrații de masă), care sunt zone mari circulare de densitate neobișnuit de mare și o atractie gravitationala mai mare. . Acestea se găsesc în câmpiile de pe Lună cunoscute sub numele de “Maria”, care au fost odată considerate a fi mari. Aproximativ o treime din suprafata Lunii care o vedem de pe Pământul este alcătuit din acestea Maria în timp ce există puține pe “partea întunecată”, și nimeni nu poate explica de ce cele două părți sunt atât de diferite. Luna este de asemenea suspecta de a avea mai multe câmpuri magnetice. Din datele obtinute de la satelitul lunar Prospector a reiesit ca cele mai puternice concentrații de anomalii magnetice lunare sunt situate in partea opusa a celor mai mari cratere. Cu toate acestea, în absența unui câmp magnetic global (magnetosfera), nimeni nu poate determina cum s-ar putea întâmpla acest lucru.

5. Cutremurele Lunare.  Se stie ca misiunile Apollo au instalat seismografe pe Luna, cu toate astea exista o mare tacere din partea NASA in legatura cu datele primite de la aceste aparate. Sute de “moonquakes” (cutremure lunare) sunt inregistrate anual. Oficial, majoritatea dintre ele sunt atribuite meteoritilor ce lovesc astrul vecin; altele, numite cutremure termice, se datoreaza, conform NASA, extinderii crustei la ivirea primelor raze de soare dupa doua saptamani de intuneric. In noiembrie 1958 astronomul rus Nikolay Kozyrev de la observatorul din crimeea a fotografiat o eruptie de gaz langa craterul Alphonsus impreuna cu o stralucire rosiatica care a durat aproximativ o ora. In 1963 astronomii de la observatorul din Lowell au observat în noaptea de 29 octombrie, două pete de lumină de un roşu aprins, la nord de craterul Herodot; în noaptea de 27 no­iembrie, cele două pete roşii au reapărut pe mar­ginea sudică a craterului Aristarh. În iunie 1965 a fost observată o rază de lumină de un alb scânteietor, ţâşnind din craterul Aristarh, aflat atunci în zona obscură. Stiindu-se ca Luna nu are activitate vulcanica aceste fenomene nu sunt naturale.

6. Craterele lunare.  De ce craterele lunare sunt atât de întinse şi de puţin adânci? Craterele lunare produse de căderea meteoriţilor sunt de asemenea stranii – foarte întinse, şi atât de puţin adânci faţă de suprafaţa lor! Ca şi cum meteoriţii ar întâlni, în drumul lor prin scoarţa Lunii, o crustă foarte dură. Conform teoriei celor doi academicieni sovietici, M. Vasin şi A. Scerbakov, acest lucru se datoreşte faptului că meteoriţii se opresc în „coaja blindată” cu care constructorii din neştiut au întărit Luna, la 20-40 km sub scoarţă. Imensele circuri lunare, departe de a fi vechi cratere vulcanice deschise dureros pe supra­faţa Selenei, constituie în realitate locurile în care cei ce au amenajat interiorul Lunii, au pompat în exterior roci şi metale lichefiate, pentru a produce golurile interioare necesare şi a blinda suprafaţa nemaipomenitei nave interstelare, intergalactice. În zona circurilor, gradientul gravitaţional este mai mare; cei doi savanţi sovietici consideră că faptul se datorează echipamentului, combustibilului şi materialelor de tot felul aflate sub scoarţă, în go­lurile create. Procentul mare de metale conţinut de rocile lunare şi considerat „straniu” de savanţii sovietici şi americani, s-ar datora folosirii metale­lor pentru întărirea rezistenţei scoarţei lunare la impactul cu meteoriţii – în lungul ei voiaj spa­ţial.


La începuturile omenirii, Luna nu exista deloc

 

     Se pare ca in istoria omenirii a existat o perioada in care nu era Luna pe cer! Acest lucru ne este precizat de scriitorii antici Democritus si Anaxagoras. Aristotel ne scrie ca zona Arcadiei (Grecia), inainte de a fi locuita de greci, a fost populata de pelasgi, ce au ocupat aceste teritorii inainte ca pe cer sa existe Luna! Din acest motiv, pelasgii mai erau numiti şi “pro-selenes”, adica “inainte de Luna”. Apollonius din Rhodes ne scrie faptul că a existat o perioadă în care “nu toate corpurile cereşti se aflau pe cer, înainte ca rasele Danai şi Deukalion să fi existat, atunci când trăiau doar arcadienii, înainte să fi existat Luna pe cer”. Plutarh afirmă şi el în opera “Întrebări romane” următoarele: “Erau vorba de arcadieni, aşa numiţii oameni pre-lunari”. La fel, şi poetul Ovidiu a scris că “Arcadienii îşi posedă pământurile înainte de naşterea lui Jupiter, pentru că naţiunea e mai veche decât Luna”. Hippolytus afirmă şi el că “Arcadia e mult mai veche decât Luna”. Şi Lucian ne spune în a sa Astrologie că “arcadienii sunt mai vechi decât Luna”. Mai putem să-l amintim pe Censorinus care şi el afirmă că “în trecut nu exista Lună pe cer”.
      Făcând comparaţia între patru calendare rituale – cel egiptean, asi­rian, indian şi mayas, omul de cultură român Vic­tor Kernbach demonstrează că punctul de plecare al acestor sisteme cronologice este comun, situându-se cam în jurul anului 11.500 î.Hr. şi, departe de a fi ales arbitrar, el marchează nu „un început cronologic propriu-zis, ci epoca marilor catastrofe în sistemul nostru solar cunoscute sub termenul generic de potop”. O cauză probabilă a acestor catas­trofe ar putea fi exact captarea Lunii de către Pământ, mai bine zis sosirea Lunii în jurul Pă­mântului, cu toate consecinţele şi modificările la scară cosmică şi planetară pe care le presupune instalarea unui asemenea vecin în imediata apro­piere. Inclusiv apariţia unor mişcări de flux-reflux foarte puternice, atât la suprafaţa planetei noastre (valuri de maree oceanică), cât şi în interiorul aces­teia (valuri de maree magmatică), fenomene resim­ţite prin inundaţii, erupţii vulcanice şi mişcări se­ismice catastrofale. Una din consecinţe: scufunda­rea Atlantidei. Platon situează dispariţia uriaşei insule atlantice la 10.000-12.000 de ani înaintea epocii sale. Altă urmare posibilă a captării satelitului nos­tru – de fapt a adoptării Pământului de către Lună, spun unii savanţi – este renunţarea la ca­lendarul venusian – cel mai strălucitor astru pe cerul nopţii înainte de apariţia Selenei — şi înlo­cuirea lui firească cu cel lunar.

 sursa :  http://conspiratiisimistere.wordpress.com




Aceste fapte descoperite de-a lungul timpului sunt cele mai importante aspecte care învăluie Luna într-un mister incredibil. Probabil că în viitorul îndepărtat o să aflăm care este adevărul despre “satelitul natural” al Pământului.

Misterul navei extraterestre prabusite pe Luna

Atunci când Apollo 16 a ajuns pe Lună, o descoperire importantă a ridicat diverse semne de întrebare în rândul specialiștilor. Mai multe fotografii al unui obiect prăbuşit în craterul Delporte Crater au atras atenția. Pentru că nici nu avea cum să fie vorba despre o navă pământeană, atunci s-a pus problema că ar fi aparținut unei civilizații extraterestre.

Ani buni mai târziu, naveta spațială Apollo 20 a avut misiunea secretă de a ateriza în craterul respectiv și astronauții să reușească să pătrundă în nava extraterestră prăbuşită. NASA dorea cu ardoare să recupereze fie întreg obiectul spațial sau măcar o parte din tehnologia care se găsea la bord. Nava extraterestră în formă de trabuc trebuia cercetată cu orice preț și altfel NASA putea să
facă un salt enorm pe linia tehnologiei dacă reușea să captureze diverse bucăți din rămășițele OZN-ului gigant.

Conform estimărilor oamenilor de știință nava extraterestră în formă de trabuc ar avea undeva peste 1000 de ani vechime. Acesta estimare este doar o presupunere și nimic mai mult.

Echipajul a fost constituit, printre alţii, din comandorul William Rutledge, Leona Snyder – CSP Bell Laboratories şi Alexei Leonov – participat la misiunea “Apollo Soyuz” din 1975.
Bineînțeles că iubitorii teoriei conspirației susțin că la bordul navei extraterestre, americanii au descoperit diverse pergamente scris într-o limbă ciudată și chiar corpul unui umanoid de gen feminin, botezat EBE și diverse alte obiecte. Se mai spune că toate acestea au fost aduse pe Pământ pentru a fi analizate și întreaga poveste ar fi ajuns în lumina reflectoarelor după ani buni datorită unui dintre astronauţii misiunii Apollo 20.

În prezent, circulă mai multe versiuni ale poveștii pe internet, dar nimeni nu poate spune care este veridică.

Cu toate acestea, nava trabuc prăbușită pe Lună există și în prezent și cu siguranță că NASA a dorit recuperarea ei, însă, nu se poate specifica cu exactitate dacă a și reușit.
Vezi  aici  video:
 https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7wf8TjxV9Vw#t=15
 
http://www.efemeride.ro/

Fenomene naturale extreme sau anunţarea unui pericol iminent?

Statele Unite ale Americii sunt lovite în plin de o serie de fenomene meteorologice extreme. În mai puţin de o zi, ţara a fost devastată de o serie de tornade şi acoperită de un strat gros de zăpadă.
12 tornade au distrus totul în cale în statul american Nebraska timp de aproape trei ore. Zeci de case şi magazine au fost distruse de furia naturii, iar alte sute de clădiri au rămas fără acoperiş.

Tornadele au împrăştiat resturi pe o rază de câţiva kilometri.

În acest timp, unele regiuni din Wyoming şi Dakota de Sud au fost acoperite de un strat gros de zăpadă, ce depăşeşte 50 de centimetri în anumite zone. Ninge ca în poveşti de aproape o zi, însă bucuria nu a durat prea mult. Traficul rutier şi aerian a fost paralizat, iar zeci de mii de oameni au rămas fără curent electric.

Şi veştile rele se ţin lanţ: furtuna tropicală Karen se apropie de sudul statului american Louisiana.

Furtuna Karen a continuat să piardă în intensitate, astfel că meteorologii susţin că nu există şanse ca aceasta să se transforme într-un uragan. Cu toate acestea, furtuna încă reprezintă o ameninţare puternică, iar autorităţile din Louisiana, Florida şi Alabama rămân în stare de urgenţă.

realitatea.net

Panică la Galaţi

Sirenele pentru alarma antiaeriană s-au declanşat, luni seară, în municipiul Galaţi, creând panică în rândul localnicilor, iar reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au menţionat că a fost vorba despre o alarmă falsă, generată de "o eroare de soft".

      Sirenele s-au declanşat, luni, în jurul orei 20.30, într-o zonă centrală din municipiul Galaţi.

      Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a fost vorba despre o alarmă falsă, generată de "o eroare de soft".
"Sirenele s-au declanşat în această seară ca urmare a unei erori de soft. Nu a existat nicio situaţie de urgenţă care să impună pornirea acestor sirene. Se vor face verificări pentru identificarea clară a motivelor care au provocat această declanşare", a declarat Eugen Chiriţă.

La momentul declanşării sirenelor, în mai multe locuri publice din municipiu s-a produs panică.
La Baia Comunală, unde există un bazin de înot pentru relaxare s-a luat măsura evacuării persoanelor din clădire, aceeaşi procedură fiind iniţiată şi în alte locuri.
 
realitatea.net

Nunta anului se apropie de divorţ?

Bianca Drăguşanu şi Victor Slav şi-au jurat iubire veşnică, dar apropiaţii anticipează că mariajul va fi de scurtă duarată.


Proaspăt căsătorit cu Bianca Drăguşanu, prezentatorul meteo de la Pro TV, Victor Slav, pare că încă nu s-a obişnuit cu statutul de bărbat însurat.
La nici o săptămână de când s-a cununat cu roşcata, el a renunţat să mai poarte verighetă. În ziua în care au mers împreună în faţa altarului, Bianca şi Victor şi-au pus unul altuia verighetele pe deget şi aşa ar fi trebuit să rămână.
Iată că nu a trecut mult timp de la acest eveniment şi nu ştim ce s-a întâmplat cu inelul de căsătorie al prezentatorului meteo, care a cam uitat de acest simbol al căsniciei. Cert e că acesta nu mai poartă verighetă nici măcar atunci când prezintă vremea.
Supărată că fiica ei și soțul acesteia nu au pace de liniște, Madi Drăgușanu a declarat, în cadrul emisiunii "La Măruță", că Bianca și Victor nu se vor despărți niciodată din cauza unor oameni. Mai mult, ea i-a rugat pe contestatarii celor doi să-i lase în pace, pentru a-și trăi viața în liniște și iubire. "Ce a unit Dumnezeu la acești doi copii, nu va despărții nimeni. Eu sunt mândră de ce copii am. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ei, sunt frumoși și ar trebui să fie lăsați în pace să-și vadă de ei și fericirea lor", a declarat mama Biancăi la ProTV.

realitatea.net

luni, 7 octombrie 2013

Fantasy Art

 Fire and Ice

 Magic Eye

Heaven's Road

Mylene Farmer - Frederic Delafosse photoshoot- 1985

 Imagini  rare  cu  Mylene  Farmer  de  la  sedinta  foto  realizata  in  1985  de Frederic Delafosse.




Mylene Farmer -Timeless 2013 Montpellier 5 Octombrie 2013

Pe  5  Octombrie 2013  a  avut  loc  al  treilea  concert  Mylene  Farmer  la  Montpellier,  din  turneul  Timeless  2013

Sursa:  Mylene.net
Excelenta  ambienta,  la  concert,  Mylele  avand  o  prestatie  de  zile  mari.
La  fel  ca  la  celelalte  concerte  de  la  Montpellier  ,  Laurent Boutonnat  a  fost  absent.

1. Introduction
2. A force de...
3. Comme j'ai mal
4. C'est une belle journée
5. Monkey Me
6. Slipping away / Crier la vie (en duo virtuel avec Moby)
7. Elle a dit
8. Oui mais... non

9. Interlude

10. Mad World (en duo avec Gary Jules)
11. Les mots (en duo avec Gary Jules)
12. Je te dis tout
13. Et pourtant...

14. Désenchantée
15. Bleu Noir
16. Diabolique mon ange

17. Sans contrefaçon
(Break Maman a tort)
18. Je t'aime mélancolie

19. XXL
20. A l'ombre

21. Inséparables

22. Rever


http://mylenefarmerfan.blogspot.ro/2013/10/mylene-farmer-timeless-2013-montpellier.html
 mylene.net

 mylene.net


 mylene.net


 mylene.net



 mylene.net

 mylene.net
Photo non officielle : where-is-my-mind.net/photos/

duminică, 6 octombrie 2013

"SPIRITUL DACIC RENASTE"


Daniel Roxin este autor, realizator de emisiuni și filme documentare, director și redactor șef al Radio "Vocea Sufletului" și al site-ului "Adevărul despre daci." Printre cărțile publicate se numără și "Misterele din Pădurea Baciu" (2010), "Calea Iubirii" (versuri 2007), Antologia “Comori de vise” (2012). Filmele documentare "Dacii – Adevăruri tulburătoare" și "Războiul Parapsihologic – Protecția psihică" se bucură de un succes răsunător încă de la lansarea lor și până în prezent.

 http://www.vidia.ro/spiritul-dacic-renaste.html 
http://danielroxin.blogspot.ro/ 



Mylene Farmer-Timeless-Montpellier - 1 Octombrie 2013

  Mylene  Farmer  
     -Montpellier -
   1  Octombrie 2013
Intro live  Timeless 2013

http://www.youtube.com/watch?v=jpoh_hV_C_k 


 Sursa : Mylene.net






 Sursa : Mylene.net





Felicitari Craciun

Chaplin's Time Traveler - Calator in timp in filmele lui Chaplin